Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

18.5.14

20. týden 2014

Tak neděle. Hned na začátku upozorním všechny čtenáře, že pokud chtějí vulgárně, či jinak neslušně komentovat nebo napadat článek, jeho komentář bude smazán. Také budou mazány komentáře, které se netýkají textu či fotografií. Děkuji.
A co bylo? Od pondělka jsem byla opět v Olomouci. Měla jsem jen dvě hodiny, a to kreativní práci s textilem a pak moji oblíbenou liturgickou hudbu a zpěv. V první hodině jsem dodělávala voskovou batiku.
V úterý jsem měla celý den volno. Teda až na odpoledne. To jsem byla zpívat na mši. Ve středu jsem navšívila výstavu (Ne)viditelná Olomouc. Jednalo se o výstavu z části v naprosté tmě. Já jsem prvně šla do té světlé čássti, kde jsem si mohla prohlédnout výrobky a výtvory telěsně hendikepovaných lidí a také kompenzační pomůcky pro nevidomé. Zkusila si napsat jméno a Pichtově psacím stroji. Pak přišla naše průvodkyně, nevidomá paní, a zavedla mě a kolegyni do tmavé části výstavy. Navzájem jsme se představily a pak už se šlo k exponátům. Byla to zárověň i taková poznávací výstava, kdy vám průvodkyně řekla, kde máte rukama hledat daný předmět či model. V další části tmavé části jsem měla za úkol projít překážkovou dráhu pomocí hmatové lišty na zemi. V další části jsem opět poznávala předměty dle hmatu a později i podle čichu. Z této vyýstavy nemám žádné fotky. Odpoledne jsem ještě navštívila Vlastivědné muzeum v Olomouci a jeho interaktivní výstavu o přírodě. Z toho nějaké fotky mám, ale jsou většinou rozmazané. Také jsem navštívila expozici Giganti doby ledové, Od kolébky po smrt a nějakou expozici 15 stolení města Olomouce.
Fotky jsou nedokonalé, bylo tam občas docela špatné světlo a třepaly se mi ruce, tak se omlouvám. Další fotky jsou zde.
A nastal čtvrtek. Byl trochu náročnější. Ráno jsem byla v rámci jednoho předmětu na Sluňákově (Centrum ekologických aktivit města Olomouce) na metodickém semináři. Odpoledne jsem ještě v rámci toho samého předmětu navšívila čistírnu odpadních vod v Olomouci. Exkurze byla zajímavá, člověk si uvědomí, co všechno by neměl házet do kanálu, toalety a odpadů. Po uřčité době strávené v blízkosti všech silně zapáchajících odpadů jsem si myslela, že jsem tam s těmi odpadky zanechala i své čichové buňky. Naštěstí ne. A v pátek jsem se flákala. Byla jsem na chvíli hrát na varhany, zpívat a pak hrát na violu. V sobotu jsem měla výlet do Olomouce. Ne vlakem, ale autem. Odvezla jsem odtud skoro všechny věci až na nějaké nutnosti. Večer jsem byla na florbale. Celkem jsem si zahrála. A v neděli jsem jen zpívala.
Tak to by bylo pro dnešek vše. Přeji všem krásný další týden roku 2014.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené