Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

13.10.24

7.10. - 13.10.2024

Další neděle je tady. Druhá říjnová a to znamenalo Velkou pardubickou. A co se dělo celý týden?
V pondělí dopoledne práce. Překvapivě jsem ji přežila. Po odchodu dětí jsem posílala jejich rodičům hodnocení na září. Během odpoledne jsem měla i pár odpovědí.
Odpoledne jsem se po kafi vydala na procházku. S přítelem, ale asi budu muset začít chodit zase sama. Tak moc jsem si neodpočinula. Doma jsem potom znovu psala do výzvy a do noci jsem si četla.
V úterý dopoledne opět práce. První dvě hodiny byly úžasné. Po svačině to začalo. Tak jsem je pochválila a následně i zpucovala. Odpoledne mě čekala rehabilitace. Přežila jsem jak elektro tak motodlahu. Na té jsem dala 120 stupňů. Kousek jsem se posunula. Po kafi jsem vyrazila na kolo. Dala jsem si dalších krásných 13 kilometrů. Paráda. Po rozloučení s přítelem jsem se vrhla na šití. Chci kocourovi udělat výplň do pelechu. Už mám nachystanou výplň, teď zbývá dodělat ten zbytek a dát to všechno dohromady. Jsem zvědavá, jak to dopadne.
U večeře jsem se dívala na další díl seriálu. A pak jsem psala. Trochu. Nic moc.
Ve středu ráno práce. A měla jsem tam paní, která od půlky října bude asistentkou. Vydržela s námi tři hodiny. A byla dost překvapená. Ani se jí nedivím.
Odpoledne jsem nestihla ani přípravy a spěchala jsem domů na oběd a pak na rehabilitaci. Užila jsem si vířivku. Potom jsem si doma dala kafe a vyrazila do lesa na sběr přírodnin do prvouky. Většinu jsem našla. Chybí mi akorát jedle a bukvice. Po návratu domů jsem si zacvičila.
Navečer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem a sama. A byl Magnificat. Ten miluju. Během cesty do kostela mě začala bolet pata. V kostele jsem zjistila, že kromě pár úlovků v lese jsem si ji pěkně odřela. Zase. Domů jsem se nechala odvézt autem. Jsem to ale lenoch. Jinak jsem si dala necelých deset kilometrů.
Doma jsem se vykoupala a dala si večeři.
Ve čtvrtek dopoledne příšerná práce. Opět. Tak jsem místo hodiny a půl byla venku sotva hodinu. A pěkně jsem děti prohnala, že funěly. Pak jsem musela psát rodičům. Následně proběhla rychlá příprava a hurá na rehabilitaci. Elektroléčba a motodlaha. Z rehabilitace na nábožko, což bylo pohlazení po duši. Doma jsem si potom  zacvičila a dala večeři. U toho jsem se dívala na seriál. Neměla jsem chuť nic dělat, ale  musela jsem se nachystat do šermu. Nějakým způsobem jsem to zvládla. Jela jsem tam na kole. Jako v poslední době vždycky. Užila jsem si rozcvičku a tím pro mě trénink skončil. Dělali akrobačku a pak někteří bojovali nebo procvičovali scéniku. Cesta domů byla taky rychlá.
V pátek dopoledne opět práce. Měla jsem půjčenou jinou asistentku. A nestačila se divit. Děti se opět projevily tak, jak je znám. Odpoledne jsem si myslela, že budu chvíli odpočívat. Nějak se nezadařilo. Domů jsem dorazila až kolem čtvrt na dvě. Pak oběd, rohlík a obchůzka obchodů a pošty. Konečně mi došly učebnice pro děti do nábožka.  Cestou mě zastavila kolegyně a pak ještě jedna maminka. Z volnějšího odpoledne byl sprint. Došla jsem domů, učesala se a šla na mši svatou. Po mši svaté ještě odpočinek v orchestru. Zasmála jsem se tam, když jsem to pěkně konila a nešlo mi to. Po návratu domů jsem si zacvičila a u večeře jsem koukala na seriál. Měla jsem jet za přítelem, ale nakonec jsem nikam nejela.
V sobotu ráno jsem šla na mši svatou. Nezpívalo se a bylo to krásné. Prožila jsem si Římský kánon po dlouhé době. Venku byla taky pěkná zima. Pouhé dva stupně nad nulou. Vymrzla jsem pěkně. Dopoledne jsem uklízela a pomáhala s obědem. Stihla jsem usednout i za šicí stroj a ušít jeden povlak na podsedák. Po obědě jsem hlavně četla. Taky jsem vyrazila ven na procházku. Dala jsem si jednu z oblíbených a nenáročných tras. U křížku jsem se na chvíli zastavila a psala. Něco málo. Zastavila jsem se taky na své oblíbené skále. A fotila jsem.
Třikrát motýl. A pokaždé jiný. Měla jsem dneska štěstí.
Houbičky a přívěšek Arwen Undómiel v přírodě.
Po návratu jsem si doma dala kafe a zacvičila si. Potom jsem usedla znovu na stroj a ušila druhý povlak na podsedák. Ten už se mi podařil trochu lépe. Pak to všechno vyprat. Aspoň v ruce. Voda byla pěkně černá. Pak jsem si dala dlouhou horkou sprchu a u večeře jsem se dívala na seriál. Zase. Do noci jsem četla.
V neděli dopoledne mše svatá. Zvládla jsem to i se snídaní. Na mši jsem zpívala. Dopoledne jsem na chvíli usedla za elektrický šicí stroj, ale nedopadlo to moc dobře. Zbytek jsem dodělávala na šlapacím. Po obědě jsem chvíli odpočívala u poslechu Letopisů Narnie a pak jsem vyrazila na dlouhé dvě hodiny ven. Zpočátku to vypadalo, že bude pršet, ale na konci se ukázalo sluníčko. Vzniklo zase pár fotek.
Jedno z mých oblíbených zákoutí.
Trocha vody po dešti.
Cestou jsem viděla dvě sojky a taky mloka. 
Sojky jsem vyfotit nestihla. Uletěly mi a já nebyla nachystaná.
Domů jsem přišla akorát na hlavní závod Velké pardubické. Bylo to napínavé až do konce. A skončilo to dvojím prvním místem. Sexy Lord a Godfrey se podělili o vítězství. U toho jsem popíjela kafíčko a pojídala donut. U  večeře jsem se dívala na seriál a pak jsem luštila osmisměrky a četla si.
A to bude pro celý tento týden všechno. Ten další by mělo být ještě pěkně, takže vyrazím do přírody. Opět. Jinak bych ten týden asi nepřežila.
Mějte se krásně.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené