Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

14.7.24

8.7. - 14.7.2024

Tak je za námi pouť. A co se dělo předpouťový týden?
V pondělí jsem se probudila u přítele na bytě a společně jsem vyrazili na cestu do Brna a pak dál do Worclavi. V Brně jsme na Mendelce vyzvedli jeden papír a vlakem jsme pokračovali do Ústí nad Orlicí, Lichkova a Wroclavi. Vyjížděli jsme od nás kolem osmé hodiny busem a dojeli jsme kolem čtvrté půl páté. Cesta to byla krásná. Vybalili jsme si na hotelu a vyrazili do města na večeři a krátkou procházku. Taky je to měsíc od mého návratu z nemocnice. Tak jsem radši odjela pryč.
V úterý jsme se přes den zašili do botanické zahrady. Strávili jsme tam celý den. Nafotila jsem si pěkné fotky, prošla se bosky po trávníku a bodla si injekci.
Ve středu jsem vzdala jakékoli chození po městě a zakotvila jsem s přítelem na biotopu Mořské oko. Dojeli jsme tam kolem jedenácté a odcházeli po páté hodině. To byl den, kdy jsem taky normálně jedla. Večeři jsem měla na hotelu s tím, že pak půjdeme ještě ven, ale nestalo se tak, protože začalo pršet a bouřit.
Ve čtvrtek byl výlet do Zoo na zvířátka. Teplo bylo pěkné. Většinu zvířat jsme viděli a pohladila jsem si poníky. Jeden z nich vypadal skoro jako Dior. Taky jsme se podívali do Africaria. Byl to pavilon, kde chovali africká zvířata. Snad poprvé v životě jsem viděla hrocha. A viděla jsem ho plavat.
Večer jsem pak sbalila věci, které jsem sbalit mohla. Večer jsem vzpomínala na to, jak jsem před pěti týdny měla už po operaci.
V pátek už na mě čekala cesta domů. A nešetřila jsem.
Jeli jsme z Wroclavi do Gliwice první třídou. Krásný zážitek. Pak jsme přestoupili na IC do Bohumína a z Bohumína jsme jeli RegioJetem do Brna.
V Brně nás vyhodili z vlaku v Židenicích. Což jsem nečekala. Já samozřejmě o berlích a za chvíli jel vlak na hlavní. Naštěstí jsme ho stihli. Poslední přestup byl v Brně na hlavním na vlak do Ivančic, kde nás vyzvedl brácha autem.
Doma jsme poreferovali a jeli na byt.
V sobotu se mi nechtělo vstávat. Vyhrabala jsem se z postele až po deváté hodině. Udělala jsem si oběd a vyrazili jsme s přítelem za jeho sestrou do Brna, kde jsme strávili celé odpoledne. Večer jsme doma opékali špekáčky.
V neděli jsem šla na ranní mši svatou. Zazpívala jsem si sama ordinárium a žalm. Byl Magnificat a ten já miluju. Potom jsem vyrazila na pouť. Na oběd jsem byla doma a po obědě jsem vyrazila mezi stánky znovu. Nezapomněla jsem na požehnání, kafe a amarouny. Po kafi jsem šla potřetí na pouť, koupila si hrnek s koněm, sukni a laclové šaty. A taky zelený jablečný pendrek.
U večeře jsem se podívala na další díl Četnických humoresek a pak jsem si četla.
A to bude pro tento týden asi všechno. Užívejte sluníčka. Na mě už čekají rehabilitace.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené