Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

3.3.24

26.2. - 3.3.2024

Třetí neděle postní je za námi. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Ozvláštněná návštěvou policisty. Děti i paní učitelka si to opravdu užily. Paní učitelka nemusela řešit co s hodinou. Posadila jsem se taky do policejního auta a rovnou za volant. Už mi chybí s dětmi do sbírky hasiči, ale třeba se to uskuteční. Uvidíme. Po besedě a ukázkách ještě dvě hodiny, ale stihla jsem všechno, co jsem chtěla. I test z přírodovědy.
Odpoledne jsem nelenošila. Ke koním jsem nejela, ale zato jsem vytáhla kolo a ujela asi 13 km. I s tím svým kolenem. Ze začátku to bylo dost drsné, ale nakonec jsem to rozhýbala aspoň tak, že to bylo na kole pohodlné. Počasí bylo pěkné, nepršelo ani nebyla moc velká zima. Určitě jsem neprohloupila.
Fotka je z cesty zpět.
U večeře jsem koukla na další díl seriálu a následně jsem odpočívala a nabírala síly na úterý.
V úterý dopoledne opět práce. Přežila jsem čtyři hodiny a jednu volnou jsem si užila. Většinu času jsem si četla.
Domů jsem přišla později než obvykle a obědvala jsem o dost později. Ve tři jsem si dala kafe a následně vyrazila do přírody. Tentokrát pěšky. Ušla jsem skoro šest kilometrů. Občas jsem šla i bez berlí. Hlavně pasáže, kdy jsem nemusela šlapat z kopce. Zjistila jsem, že už kvetou jaterníky. Takže pár fotek.

Některé fotky upravil rovnou foťák. Hned na první fotce je jaterník.
U večeře jsem koukala na seriál a do noci si chvíli četla.
Ve středu se mi nechtělo do práce. Možná taky proto, že se mi o práci i zdálo. Hrůza. Práci jsem přežila a ani jsem se moc nerozčilovala. Tak úspěch. Pak rychle nachystat na další den a hurá na oběd.
Po obědě jsem jela s přítelem na fyzioterapii. Fyzioterapeutka se mnou pěkně cvičila. Koleno trochu povolilo. Ukázala mi, jak mám cvičit doma a doporučila mi, že si mám do nemocnice zajet dřív, než na plánovanou kontrolu a nechat si napsat rehabilitace.
Doma jsem si dala malou svačinku a chladila si koleno po cvičení. Trochu hřálo. Večer jsem šla na mši svatou a zpívala jsem. Byl krásný žalm a zpívání mi šlo.
U večeře jsem koukla na Četnické humoresky a pak jsem si šla číst.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Přežila jsem a byl to výživný den. Dva úrazy. Snad to nebude moc vážné. Většinu odpoledne jsem strávila opět v práci na semináři. Byl zajímavý. Po obědě jsem stihla vyfotit talovíny a sněženky u sousedů. Letos jsou opravdu nádherné.
Před večeří jsem si zacvičila a u večeře jsem koukala na film.
V pátek jsem do práce nešla. Jela jsem na neplánovanou kontrolu na chirdě. Nebyla jsem z toho šťastná. Čekala jsem hodinu a půl, ale dočkala jsem se. Pan doktor mi konečně předepsal rehabilitace. Hned jsem si tam zašla a objednala se na prohlídku.
V jedenáct jsem jela autobusem zase domů. Stavila jsem se i v práci, abych vyřídila nějaké věci a vrátila se zase domů.
Odpoledne na mě čekala moje jediná hodina učení. Nábožko. Tentokrát jsem měla všechny děti. Překvapivé. Po nábožku mše svatá, adorace a orchestr. Pak za mírného mrholení cesta domů. U večeře jsem se dívala na seriál. Do noci jsem četla.
V sobotu ráno jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem. Dopoledne jsem pomáhala v kuchyni a taky jsem si zacvičila.
Odpoledne jsem většinu času četla. Nezapomněla jsem na kafe a pak jsem si zacvičila podruhé, protože mi ztuhlo koleno. Večer jsem si dala pořádnou horkou koupel, protože mi byla zima, a u večeře jsem koukala na další díl seriálu.
Večer jsem si upravovala jeden text tak, abych jej mohla nahrát do čtečky a přečíst a pak jsem se začetla. Zase.
V neděli dopoledne mše svatá. Byla jsem dole a rozdýchávala nevolnost. Podařilo se. Zbytek dopoledne jsem odpočívala a četla. Dočetla jsem Hobit, Velká encyklopedie.
Odpoledne jsem vyrazila na kolo. Ujela jsem skoro osmnáct kilometrů. Úspěch. Doma jsem si pak dala kafe a navečer jsem šla do kina na Aristokratku ve varu. Kdysi jsem viděla jedničku, ale dvojka... Překvapivě mi připadala lepší. Taková pěkná oddychovka, u které nemusím přemýšlet.
Do kina jsem šla pěšky, i když to mám přes půl města. Krásná procházka a pak stejně krásná procházka zpět. 
Doma jsem si pak dala večeři a psychicky se připravovala na další pracovní týden. Takže to bude pro tento týden asi všechno. Užívejte krásného počasí na procházky, projížďky, jakýkoliv pobyt venku.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené