Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.1.24

1.1. - 7.1.2024

Jo jo, už je to tak. Začal další rok a má číslo 24 na konci. Tak co se dělo první týden roku?
V pondělí jsem šla spát asi o půl jedné. Hned ráno jsem ale vstávala na mši svatou a zpívala jsem. Musela jsem. Pak jsem spěchala s přítelem na byt a vařila oběd. Po obědě a krátkém odpočinku jsme šli pěšky zase k nám. Cestou jsme se stavili u kámoše pro výslužku z Thajska. Zastavili jsme se taky na punč a ohňostroj na náměstí. Byl krásný. Na byt jsme pak jeli autobusem. Pěšky po tmě se nám nechtělo. Já jsem si pak chvíli četla a něco málo napsala. A brzy jsem usnula.
V úterý se mi nechtělo z postele. Vyhrabala jsem se až kolem desáté hodiny. Hrůza. Tolik jsem toho mohla stihnout, ale... Mě se nechtělo, no.
Dopoledne i odpoledne jsem strávila na gauči u televize. Chvílemi jsem i četla Severskou  mytologii. Krásná kniha o tom, čeho jsem tak trochu i součástí. Šermuju na skupinu, která se právě věnuje vikingům a seveřanům. Tak bych o nich měla něco vědět, ne? Teď se něco dozvím.
Večer mě přítel vezl domů. Cestou jsme se stavili v obchodě. A pak zpátky do reality, do práce. Nechce se mi. Hledala jsem taky jedno video a našla ho. Konečně.
Ve středu ráno práce. Celých pět hodin. Jen tři ve své třídě, ale přežila jsem. Odpoledne po výuce jsem si nachystala zápisy do vlastivědy a přírodovědy. Na další týden, abych to nedělala v pátek nebo o víkendu. Pak jsem lenošila doma. Otevřela jsem knihu Gump, pes, který naučil lidi žít. Do začátku mše svaté jsem ji měla přečtenou. Pak jsem šla na mši svatou. Nezapomněla jsem si dát kafe a cukroví k tomu.
Večer jsem si dala horkou koupel a umyla si vlasy. Následně jsem učinila objednávku na Imagu a na Alze.
Ve čtvrtek se mi chtělo vstávat ještě míň než ve středu. Do práce jsem ale došla a odučila jsem si své čtyři hodiny. Ve volné hodině jsem něco málo napsala a pak jsem si četla. Během dne mi přišlo potvrzení rezervace a odpoledne pokyny k zaplacení. Po obědě jsem se rozjela do Tesca na nákup. Doma jsem si dala kafe a dojedla svou vánočku. Pak jsem koukala na internet.
Večer jsem šla do šermu. Chvíli jsem se dívala, jak nacvičují na vystoupení. Pak jsem vzala violu a šla do sboru. Pěkně jsem si zazpívala a taky zahrála. Při zpáteční cestě jsem se kochala hvězdami na obloze. Bylo krásné, jak tam byly hvězdy a mraky. Nádherná kombinace. U večeře jsem koukala na pohádku. Po večeři jsem chvíli přepisovala Ari.
V noci jsem měla jeden nepříjemný budíček. Bylo mi trochu nevolno, ale rozdýchala jsem to. Pak jsem spala až do čtvrt na sedm. Čekala mě práce. Naštěstí jsem měla jednu hodinu volnou. Celou jsem ji pročetla. Vlastně ne, chvíli jsem i psala. Konečně.
Po obědě mě čekala hodina náboženství. Spokojeně jsem ji odučila a následně jsem se chystala na mši svatou. Tam už jsem ale nedošla, protože se mi udělalo zase špatně. A fest. Tak jsem usedla na lavičku, kde mě potkali známí, domluvili mi odvoz domů do postele. Ležela jsem asi hodinu. Naštěstí se to uklidnilo. Chvíli jsem poslouchala audioknihu. Stále poslouchám Vinnetoua. Ale už se blížím ke konci. Zbývají mi čtyři hodiny. Ze čtyřiceti sedmi. Poslouchala jsem až do tři čtvrtě na jedenáct, ale část toho jsem prospala.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem. Snad poprvé na první sobotu. Po mši doma úklid a vaření. Do oběda jsem si stihla ušít ještě pásek k šatům. Jen asi nedopadl podle mých představ. Ostatně jako vždy. 
Po obědě jsem zpívala na pohřbu. Zapomněli dát paškál tam, kde měl být. Toho jsem si všimla hned. Ke konci jsem popravdě měla co dělat, abych se nerozbrečela. Poslední písničku jsem nezpívala vůbec. To už se mi moc třásl hlas. Koukla jsem taky na fanfilm Stíny Kraje. Je to český výtvor, ze začátku jsem ho trochu moc nechápala
Večer jsem odjela za přítelem. Strávili jsme spolu večer, a celou neděli.
V neděli ráno jsme šli na mši svatou. A taky sněhovou pokrývkou venku. Krásně nasněžilo a foukalo. A mě se nikam nechtělo jít. Takže první neděle v roce a já jsem ji strávila u televize. Dokoukali jsme první díl Harryho Pottera a koukli na dva další. Pak jsem se tím sněhem vydala na autobus a jela domů.
A to bude asi pro první týden roku 2024 asi všechno. Takže užívejte všeho a zase se brzy ozvu. Nejpozději v neděli. Jdu se začíst do Severské mytologie. Už teď mě štve Loki.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené