Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

17.12.23

11.12. - 17.12.2023

Třetí neděle adventní je tady. Uteklo to zase jako splašený kůň. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Jak jinak. Děcka byly skvělý. Všechno jsme zvládli, byly hodní a pěkně pracovaly. Byl mi doručen taky balíček. Čekala jsem, že to bude jiný balíček, ale od stejné firmy. Zatím přišel ten druhý objednaný. Nevadí. Přebírala ho mamka.
Odpoledne jsem už neodolala a jela ke koním. Plánem bylo jen se dívat, ale... posadila jsem se do sedla. A nelitovala jsem. Jela jsem na krásnou zasněženou vyjížďku. Zvládla jsem i klus a nic mě nebolelo. To přišlo až druhý den. Bolest zadku.
Po koních jsem jela ještě s přítelem nakupovat. A nakoupili jsme toho dost. Domů jsem přijela až před sedmou hodinou.
V úterý dopoledne práce. Přežila jsem tři hodiny ve své třídě. Naštěstí ta jedna hodina byla knihovna. Pak chvilku matematika a vlastivěda. Mezitím jsem měla jednu hodinu volnou a poslední hodinu jsem měla páťáky na hudebku. Zazpívali si jen jednu písničku. Protože jsme ji potřebovali dopilovat na vystoupení.
Odpoledne po příchodu domů jsem odklízela spadaný sníh ze střechy. Trvalo mi to hodinu. Pak jsem si dala kafe a odpočívala. No, vlastně moc ne. Balila jsem dárky, věšela prádlo a myslela na přítele, který čistil ledničku. Asi bych to spíš měla dělat já, ne?
U večeře jsem koukla na jednu pohádku a pak jsem sledovala krátká videa na Facebooku. Pak jsem si četla Stoletého staříka.
Ve středu ráno jsem vstávala dříve, než obvykle. Šla jsem na půl sedmou na roráty. Bylo to krásné. Pak rychle do práce, nachystat se na hospitaci. A taky se nasnídat. Hospitace byla uspokojivá. Paní ředitelka neměla skoro žádné připomínky. Což je super. Byla spokojená a já taky. Pak jsem se svou třídou přežila ještě dvě hodiny a pak jednu hodinu hudebky ve čtverce a jednu v pětce.
Jinak jsem dneska učila po tmě. Hned v první hodině ke konci nám to bliklo a byla tma. Takže nedopsaly děti, co napsat měli. Ale nechtěla jsem, aby si kazily oči. Pak už měly se mnou jen matematiku a tělocvik.
Odpoledne jsem pověsila parte na veřejnou nástěnku, došla si do práce pro seznamy dětí, které chtějí zpívat, a odpočívala jsem u poslechu hudby a tvorby kalendářů na příští rok. Chtěla jsem to odeslat, co nejdříve, aby to došlo do Vánoc. Snad se to podaří.
Pak jsem se vrhla na dokončování plesových šatů. Obšívala jsem průchodky. U šití jsem poslouchala audioknihu a u večeře jsem se dívala na pohádku. Do noci jsem si četla.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Přežila jsem čtyři hodiny s dětmi a jednu volnou. To jsem si převážně četla. Odpoledne jsem si dala kafe a jela s přítelem nakupovat. Moc jsem toho nekoupila. Bylo to levnější než obvykle. Večer mě čekal koncert. Zkouška byla už v pět, koncert začínal v šest. Trochu jsem tam zmrzla, ale větší zima mi byla cestou domů. To jsem kecala s kolegyní. A nestačila jsem se divit. Dále nebudu rozebírat.
Doma jsem si dala večeři, koukla na internet a četla si. Rychle jsem u toho usnula.
V pátek jsem vstávala do práce. Moc se mi nechtělo, ale musela jsem. Přežila jsem čtyři vyučovací hodiny. Z toho jsem měla dvě půlené, kdy jsem měla jen šest dětí. Pak jsem měla hodinu volno, ale tu jsem věnovala telefonátu do nemocnice, zkouškou části sboru na úterní akci. Naštěstí to uměli. Nic jiného jim nezbývalo.
Poslední hodinu jsem už nějak přežila a šla domů.
Odpoledne jsem měla ještě nábožko. Naštěstí v tomto roce poslední. Příští týden už budou mít děti prázdniny. Z nábožka jsem šla na mši svatou. Nezpívala jsem. Po mši krátký úklid a poslední zkouška orchestru před koncertem. Ta se protáhla až do půl sedmé. Zvládla jsem zahrát snad úplně všechno. I písničku Let it snow, která mi dělala největší problémy. Asi se vyplatilo si to zahrát dopoledne v kabinetě ve volné hodině.
Večer jsem si dala koupel a pak jsem se dívala na záznam ze třetího adventního koncertu. Bylo to krásné. 
V sobotu dopoledne jsem čekala na info ohledně úklidu kostela. Dočkala jsem se kolem půl dvanácté. Do té doby jsem se snažila upravit si blog. Možná se to i podařilo. Posuďte sami.
Kolem dvanácté jsem šla domů na oběd a chystat se na koncert. V jednu jsem sedla na bus a jela do Zbýšova. Zkouška i koncert byl v pohodě a moc krásný. Večer jsem jela s přítelem na večeři.
V neděli jsem musela brzy vstávat, protože jsem jela na mši k nám. Zpívala jsem, hrála jsem. Pak jsme s přítelem jeli nakupovat boty a něco na pozdní oběd. Doma jsme si uvařili polévku a vyrazili na vycházku. Zbytek oběda jsme dovařili až po návratu. Plecko na kostky s rýží. Celkem se to i dalo. Pak jsme lenošili u filmů. Oba se týkaly Vánoc, ale nebyly to klasické romanťárny. Byly trochu hororovější, ale zvládla jsem to. 

Pak už byl večer a já jela domů, abych se nachystala na další den. Další pracovní den. A vůbec se mi nechtělo. Nejsou už náhodou prázdniny?
Tak si užijte třetí a poslední adventní týden roku 2023. Za dva týdny už bude silvestr. Hrůza, jak ten rok zase utekl.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené