Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

13.11.23

Práce ze země

Dneska jsem si to vyzkoušela. Protože nebylo pěkné počasí, do sedla se mi moc nechtělo, hlavně kvůli Orphee, aby nebyla v nepohodlí.
Tak jsem si s pomocí trenérky a A. nachystala potřebné věci. Uzdu, pucajk, podsedlovku a obřišník k vyvazovacím otěžím. Došla jsem s A. pro poníky Giovanniho a Diora a pak pro Orpheu. Po očistě a namazání odřenin jsem šla na jízdárnu. Na malou jízdárnu. Protože neustále mrholilo.
Dostala jsem instrukce, jak začít a brzy mi Orphea krokovala na kruhu. A dělala jsem chyby. Později jsem s Orpheou i naklusala. Byl to nádherný pohled. Klus má opravdu nádherný. Chybu jsem dělala v tom, že jsem nebyla schopná ji dostat dál od sebe. Ke konci jsem s ní i nacválala a to byl teprve pohled. Nádhera. Je krásná, úžasná, dokonalá.
Pak už jsem s ní jen krokovala. Pak se trochu blokla a nechtěla na kruh. Tak jsem opustila jízdárnu a krokovala na krátké lonži. Po tmě zkontrolovat a vrátit do ohrady.  Potom ještě uklidit, vrátit otěže na uzdu a smotat lonžku.
I když jsem se do sedla nedostala, užila jsem si to. Jen jsem trochu promrzla. Doma jsem si pak dala dlouhou horkou vanu.
Tak snad se příští týden vrátím do sedla.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené