Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

19.11.23

13.11. - 19.11.2023

Tak prodloužený víkend je pryč. Už zase. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Přežila jsem i pracovky. Pak rychle na oběd a ke koním. Nejezdila jsem, protože jsem nechtěl Orpheu trápit v tom dešti pod sedlem. Místo toho jsem se naučila lonžovat. Teda zkoušela jsem se naučit. Domů mě vezl přítel, protože jsem byla totálně zmrzlá a nechtělo se mi po tmě na autobus. Je to cca čtvrt hodiny pěšky a z části po tmě.
Doma jsem si potom dala dlouhou horkou vanu. U večeře jsem se dívala na film a do noci jsem si četla. Původně jsem chtěla číst knihu Noční obloha, ale přestala mi svítit svítilna do knihy. Tak jsem otevřela knihu Zahrada slibů a lží, protože Příliv démonů jsem dočetla ještě před odjezdem do Rosic.
V úterý opět práce. Krásné bylo, že jsem měla hodinu volnou. Mohla jsem spokojeně odpočívat u přepisování Koňského deníku do papírové podoby a taky četbou. Odpoledne jsem strávila s přítelem.
Ve středu opět do práce. Přežila jsem. Dvě hodiny hudebky byly naprosto skvělé. Děti chtěly zpívat a opravdu se snažily. Po výuce s kolegyní na kafe, což se mi v poslední době moc nechce, následovalo kafe doma a odpočinek. Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem sama. Přede mší jsem prohrabala staré knihy za kůrem a něco málo jsem si odnesla domů. Jedná se o Český misál, Dodatky, a ještě něco, co mě zaujalo. Bylo toho docela dost a bylo to docela dost těžké. Ale odnesla jsem to. Bezva.
U večeře jsem se dívala na film a do noci si četla.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Přežila jsem a svou volnou hodinu jsem věnovala čtení Zaklínače Encyklopedie. Docela zajímavé.
Odpoledne jsem odpočívala a nakupovala. Nechala jsem tam zase značný obnos. No nic, příště to snad bude lepší.
Večer jsem šla do sboru. Moc se mi nechtělo, ale přežila jsem to. Následně jsem objela za přítelem na byt.
V pátek jsem se trochu víc prospala. Až do osmi a do devíti jsem ležela v posteli. To už ani neznám. Dopoledne se vařilo a odpoledne se odpočívalo u filmů. Navečer jsme společně vyrazili do pivovaru. Šli jsme už skoro po tmě. Do osmi jsme poseděli s přáteli a o půl deváté jsme šli pěšky tři kilometry lesem domů. Bylo to parádní.
V sobotu dopoledne jsme vyrazili do Znojma. Cestu autem jsem přežila. Zašli jsme se tam na oběd a trochu se prošli. Konečně jsem viděla rotundu sv. Kateřiny.
Večer jsme jeli domů, stavili jsme se v Tescu a pak se koukli na kousek Hobita. V deset jsem usnula.
V neděli ráno mě čekalo překvapení. Venku sněžilo.
V tom sněžení jsem šla na mši svatou. Potom už nesněžilo a když  jsem chtěla vyrazit na túru kolem jedenácté tak dokonce pršelo. Túra byla zkrácena jen na nějakých šest kilometrů. Cestou jsem udělala pár lehce zamlžených fotek.
Doma jsem pak s přítelem smažila palačinky a míchala tvaroh s různými příchutěmi. Bylo to skvělý.
Večer jsem bohužel jela domů. Asi proto, že zítra se jde zase do práce. Koukli jsme na druhý díl Hobita, protože ten první jsme dokoukali při snídani.
Doma jsem si dala horkou vanu a odpočívala jsem. Čekalo mě taky překvapení, že už byly pověšené magnetické nástěnky na magnetky z dovolených a cest.
A to bude pro tento zkrácený pracovní týden asi všechno. Užívejte jakéhokoli počasí a přežijte tento týden. A já si jdu číst.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené