Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

26.11.23

20.11. - 26.11.2023

Tak zase je tu neděle. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Přežila jsem a dokonce jsem si to užívala. I pracovky. Odpoledne jsem se vydala ke koním. Užívala jsem si, trefila jsem zadkem branku na jízdárně. A při návratu do sedla jsem si vyhodila koleno. Fajn. Skončila jsem na pohotovosti. Tentokrát v doprovodu přítele. U večeře jsem se pak dívala na film. Jen jsem se nedodívala.
Usnula jsem pozdě. Nějak jsem nemohla zabrat. Tak jsem si asi do půl jedenácté četla.
V úterý dopoledne práce. Všichni na mě koukali a ptali se, co se stalo. Běhala jsem totiž o berlích, které jsem našla doma. Bez nich bych pravděpodobně nedošla ani na záchod. Odučila jsem si své čtyři hodiny. Moje děti mi  pomohly s přesunem na volnou hodinu do kabinetu a pak zase zpátky do třídy.
Odpoledne jsem odpočívala. Dala jsem si kafe a na chvíli si po četbě zdřímla. U večeře jsem dokoukala film z pondělka.
Ve středu dopoledne opět práce. I s berlemi jsem zvládla tělocvik. Naštěstí jsem tam měla šikovnou kolegyni, která všechno zvládla nachystat. Během dopoledne taky u nás trochu sněžilo, ale bylo to jen symbolické, protože bílo opravdu nebylo. Ale děti z toho měly skoro další Vánoce.
Odpoledne jsem měla školení s názvem Výjimečný učitel. Bylo to naprosto super. Dozvěděla jsem se spoustu nových a zajímavých informací a dozvěděla jsem se i něco o sobě.
O půl deváté jsem se vrátila domů.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Těšila jsem se na volnou hodinu s tím, že s další třídou vyzkouším písničku na vystoupení a že mi to zabere tak maximální deset minut. Strávila jsem tam víc jak půlku vyučovací hodiny, protože tu písničku děti viděly poprvé. A nebyla to jejich chyba. Trochu mě to zamrzelo, protože jsem to kolegyni dávala už před měsícem a ona nebyla schopná si to s nimi zazpívat. Takže volná hodina se rovnala skoro nule.
Pak jsem přežila další tělocvik a dvě hodiny. 
Odpoledne na mě čekala druhá část školení. Tu jsem si taky užila. Večer jsem byla na chvíli v šermu, jen se dívat, protože s berlemi bych nebyla schopná procvičovat štítové formace. Aspoň jsem se podívala, jak to vypadá z druhého pohledu, pohledu diváka.
A pak už jsem odpočívala doma.
V pátek byl pro mě asi nenáročnější den. Přišla jsem o svou volnou hodinu, místo toho jsem suplovala angličtinu. A odpoledne jsem taky moc neodpočívala. Měla jsem náboženství, byla jsem na mši svaté a svůj maraton s berlama jsem zakončila orchestrem. Na nábožko a na mši svatou jsem musela pěšky, do orchestru jsem byla odvezena autem a ze ZUŠky jsem musela opět pěšky. Pak jsem s přítelem jela ještě nakupovat a tam už jsem cítila, že toho bylo na moje koleno dost.
Spala jsem u přítele.
V sobotu ráno se mi nechtělo z postele. Venku bylo trochu bílo. Nasněžilo. S přítelem jsem dopoledne navštívila obchod a pak jsme společně vařili. Spíš teda vařil on a já jen okrájela brambory, cibuli a česnek. Koukali jsme taky na poslední díl Hobita a na parodii Pár pařmenů.
Odpoledne jsme navštívili místní četnické muzeum. Povídali jsme si tam skoro dvě hodiny. Bylo to naprosto suprový. Místní četník má hluboké znalosti nejen o místních četnících, ale i o četnících obecně. Určitě stojí za návštěvu. Je to ve Zbýšově u Brna na Jiráskové ulici 540. Návštěva možná po telefonické domluvě. Odkaz na Facebook.
Pak následoval velice pozdní oběd, protože jsme se vrátili až kolem čtvrté hodiny. Přespala jsem opět u přítele.
V neděli jsem se probudila do bíla. Venku bylo nasněžíno a stále lehce sněžilo. S přítelem jsme jeli na mši svatou. Musela jsem zpívat a musela jsem dvakrát do těch šílených schodů na kůr. Zvládla jsem to. Pak jsme jeli na byt a zbytek dne jsme koukali na filmy. Zvládli jsme dva díly Pána prstenů, obě prodloužené verze. A pak už byl večer a já se vracela do reality všedního dne. Stále poskakující o dvou berlích. A to jsem celý víkend poctivě odpočívala. V koleni mě dost často nepříjemně píchalo, tahalo, tlačilo. Tak nevím, jestli to bude dobré brzy, nebo si počkám delší chvíli.
Dneska bez fotky, protože jsem na procházku nešla. A celé odpoledne jsem nadávala, jak by ty dnešní fotky byl nádherné. Snad to není poslední letošní sníh a sněžení.
A to bude pro tento týden asi všechno. Krásný další týden roku 2023. Příští neděle je už adventní, tak doufám, že už máte adventní věnec. Já ještě ne. Budu dělat v týdnu. Dva budu dodělávat, protože jsem si koupila obalené základy, a dva budu dělat kompletně. Tak jsem zvědavá.
Vaše belhající se Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené