Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

15.10.23

9.10. - 15.10.2023

Opět neděle. A co se dělo?
V pondělí dopoledne mizerná nálada a práce k tomu. Ráno už jsem vstávala za tmy a do práce jsem šla taky za tmy. Hrůza. Odpoledne jsem si ale náladu spravila. Jela jsem ke koním a čekala na mě Orphea. Užívala jsem si lekci i to, že mě všechno bolelo. Při návratu Orphey do ohrady jsem dostala malý kopanec do levého kotníku. Jak se jí to podařilo, nevím.
Večer jsem koukla na pátého Harryho Pottera a do noci si četla. Dočetla jsem Bára krotí posádku a začetla se do posledního vydaného Hraničářova učně.
V úterý se mi vůbec nechtělo z postele. Jedinou útěchou v práci byla volná hodina. Přepsala jsem si koňský deník do papírové podoby. Pak jsem se už mohla těšit na zpívání s páťáky a konec vyučování.
Po obědě jsem si zašla do Zásilkovny pro zásilku. Ještě v září jsem si objednávala oblečení ze školním logem. Pak jsem se konečně podívala na záznam webináře o improvizaci. Asi to budu muset hned vyzkoušet s dětmi ve škole. Uvidíme, jak jim to půjde.
Po kafi jsem vyrazila ven na pořádnou procházku.
U večeře jsem se dívala na Harryho Pottera. A do noci jsem četla.
Ve středu dopoledne práce. Přežila jsem pět hodin. Z toho dvě hudebky. Ty jsem si užívala. Po obědě jsem šla s kolegyní na kafe, pak jsem si dala kafe doma a jela nakupovat. Neměli mé oblíbené polomáčené sušenky. Tak snad příště.
Navečer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem a byla jsem sama. Užívala jsem si to. U večeře jsem se dodívala na Prince dvojí krve a pak jsem se začetla. Taky jsem zjistila, že už byl vydán liturgický kalendář. Musela jsem si ho hned objednat. Plus nějaké další knihy a devocionálie. Jsem nenapravitelná.
Do noci jsem si četla.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Užila jsem si jednu volnou hodinu. Celou jsem ji pročetla. Pak ještě tělocvik, matika a hudebka. Překvapivě jsem si ty hodiny i užila.
Po obědě jsem odpočívala u videa Martiny Heš o třídenní výzvě Rozepiš se.
Nezapomněla jsem si dát kafe a večer jsem šla do šermu. Na mládež jsem se jen dívala, později jsem si zopakovala scéniku a trochu si posílila ruku. Skoro pět minut jsem jen "mávala" mečem nebo se kryla.
Do noci jsem si stihla ještě číst.
V pátek jsem se radovala, že je pátek. Ráno mi bylo trochu nevolno, ale rozjela jsem se a své hodiny jsem si odučila.  Ve volné hodině jsem po dlouhé době přepisovala Ari do koženého deníku kaligrafickým inkoustem a brkem. Odpoledne mě čekalo ještě nábožko. To jsem taky přežila. Mši svatou jsem si pěkně prožila a šla jsem domů na večeři. Orchestr nebyl. U večeře jsem se dívala na Harryho Pottera, Relikvie smrti 1. část.
Rozbalila jsem si taky dva balíčky. Jeden byl s knížkami z eshopu církev.cz a druhý z Imaga.
Objednala jsem si obal na Kancionál, knihu o manželství a knihu Pět jazyků omluvy. Nezapomněla jsem na Liturgický kalendář. Z imaga to byla jedna kniha o Zaklínači, další věcí byla kapsička na opasek, inkoust, plátěný pytlík.
Taky jsem se podívala na druhé video ze spisovatelské výzvy od Martiny Heš. Napsala jsem si pár poznámek a snad se k tomu dostanu a něco napíšu. A do noci jsem si četla. I když to nebylo moc dlouho. Četla jsem Hraničářova učně, sedmnáctou knihu. Postupně jsem zjišťovala, že jsem toho hodně zapomněla. Knihu jsem večer dočetla. Otevřela jsem tedy další knihu. Příliv démonů. Poslední díl Černé čarodějky. Tak jsem zvědavá, jak to skončí.
V sobotu ráno se mi nechtělo vstávat, ale bylo to příjemnější, že jsem šla na mši svatou. Po mši na mě čekal úklid kostela. Po obědě jsem vyrazila do Kounic na návštěvu. Byli jsme tam s přítelem až do šesti. Pak ještě rychlý hladový nákup v Tescu a hurá odpočívat k televizi.
V neděli dopoledne jsem jela do kostela autobusem. Přespala jsem totiž u přítele a musela jsem zpívat u nás. Tak proto ten přesun. Zpívání jsem si užila. Liturgii jsem si prožila. A doma jsem pracovala a notách. Přepsala jsem si ještě druhou písničku pro děti a všechno si vytiskla. Poslechla jsem si videa do spisovatelské výzvy a přemýšlela, že bych mohla něco napsat. 
Po obědě jsem chvíli odpočívala a pak jsem vyrazila za přítelem. Celé odpoledne jsme strávili spolu s jeho rodinou a pak i sami. Po chvíli odpočinku jsme vyrazili na tůru. Potřebovala jsem splnit další den mobilové výzvy a podařilo se.
Následně po návratu na byt jsme začali dělat bezlepkovou pizzu z básnického těsta z Tesca. U toho jsme koukali na Prsteny moci. Už nám zbývají dva díly. Přestávám to chápat. Je to podle Silmarillionu a vůbec se to tomu nepodobá. Nic moc adaptace, na to, jakou to mělo reklamu. Moc se mi to nelíbí. Jacksonovy trilogie jsou mnohem lepší a věrohodnější. Asi pro příště zůstanu u nich. Tohle asi podruhé vidět nemusím.
Večer mě přítel odvezl domů. Nachystala jsem si věci do práce a zalezla do postele se čtečkou.
Takže krásný další týden roku 2023. Užívejte sluníčka, dokud to jde.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené