Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

6.8.23

31.7. - 6.8.2023

První srpnová neděle je tady. Polovina prázdnin je v hlubinách minulosti. A co se dělo přelomový týden?
V pondělí dopoledne jsem četla. Dočetla jsem Letopisy Narnie, Lev, čarodějnice a skříň a začetla se do třetího dílu Kůň a jeho chlapec. Ten jsem za ten den přečetla ještě než jsem odjela ke koním.
Odpoledne jsem strávila s Orpheou. Jak jinak. Užila jsem si krásné počasí a skvělou jízdu. Více v pravidelném článku pod štítkem Koňský deník.
Domů jsem jela autobusem. Cestou jsem viděla na projížďce tři jezdce. Krásný pohled.
Při večeři jsem se dívala na Stargate a pak jsem se začetla do Letopisů Narnie Prince Kaspiana.
V úterý jsem se probudila do deštivého dne. Ostatně asi jako všichni v mém okolí. Dopoledne jsem si četla. Dočetla jsem Prince Kaspiana a po obědě jsem se vrhla na Plavbu Jitřního poutníka.
Odpoledne a vlastně celou noc jsem strávila s přítelem. Koukali jsme na filmy Pozemšťan a Hvězdný prach a mezi mini jsme koukli na záznam divadelní hry Járy Cimrmana Blaník. Spát jsem šla až ve středu ráno.
Domů jsem přijela před jedenáctou. Vrhla jsem se na umývání okna v obýváku. Největší okno v domě. Za tři čtvrtě hodiny jsme s mamkou neměly co dělat. Po obědě jsem si chvíli četla, pak jsem si dala kafe a zmrzlinu a vyrazila nakupovat. Na večeři jsem jela do restaurace. Nějak si na to začínám zvykat. Dala jsem si mix listového salátu s čerstvou zeleninou a grilovanou vepřovou panenkou. Bylo to skvělé. Vynechala jsem jen papriku.
Ve čtvrtek dopoledne jsem odpočívala, dala si kafe a vařila si oběd. Celkem se mi to i podařilo. Odpoledne bylo druhé kafe a výlet. Autobusem a vlakem do Rosic a z Rosic přes Trojici, Tetčice a Neslovice do Zbýšova. Po návratu a jedné lehce nezralé kukuřici jsem se dívala na Letopisy Narnie, Lev, čarodějnice a skříň. Přespala jsem u přítele.
Je krásně opravená. Aspoň zvenku. Dovnitř jsem se nedostala. Škoda.
V pátek ráno se mi nechtělo z postele. A komu taky jo. Každopádně jsem vstala, dala si sprchu, částečnou, snídani a nechala se odvézt domů. Doma jsem si dala kafe a zmrzlinu a opět si vařila oběd. Udělala jsem si smažený hermelín, on vlastně smažený nebyl, protože jsem ho "pekla" na horkovzduchu v troubě. Nechtěla jsem tam ten tuk.
Po obědě a vlastně i před obědem jsem si četla a dočetla jsem Stříbrnou židli. Hned jsem se vrhla na Poslední bitvu. Pak je na řadě Zaklínač. Odpoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem. Po mši byla krátká adorace a požehnání. Následně jsem navštívila jeden obchod a spěchala domů na večeři. U ní jsem se dívala na Stargate. Konečně jsem umyla kamínky, co jsem dovezla ze Slovinska určené k malování, ale k samotnému malování jsem se nedostala. Zavolala mi kolegyně. Já jsem jí vlastně volala jako první, ale nedovolala jsem se. Chtěla jsem s ní jen tak mluvit o tom, co zažila během prázdnin. Kecaly jsme spolu asi půl hodiny. Během toho jsem si obula své kolečkové brusle. Pak jsem si je i dotáhla a trochu se projela po pokoji. Následně jsem na nohy dostlala i lední brusle. V těch jsem se opravdu neprojela. To nešlo.
Do noci jsem si četla.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem a sama. Pak jsem pomáhala v kuchyni a zbytek dopoledne jsem si četla. Dočetla jsem Letopisy Narnie, Poslední bitvu a vytáhla Zaklínače Bouřkovou sezónu. Odpoledne jsem jela do Dolních Kounic. Očekávaná návštěva se moc neuskutečnila, ale uskutečnila se procházka deštěm. Zpočátku nepršelo, ale asi v půlce trasy to začalo být zajímavé. No, zmokla jsem pořádně. Zahřála jsem se u přítele na bytě. Koukli jsme na další film, tentokrát to byla Dálnice 60. Opět krásný a filosofický film.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem a prožívala jsem. Doma jsem si udělala rajčatový salát a pak jsem odpočívala u četby.
Odpoledne jsem vyrazila autobusem do Zakřan. Tam jsem strávila s klukama asi hodinu nebo dvě v hospodě a pak pěšky domů. Prošla jsem nádhernými přírodními scenériemi. Podél potoka. A divím se, že mě přítel nechal jít za sebou a neměl mě na očích. Naštěstí jsem nikam nezahučela ani nespadla. 
Nakonec jsme zakotvili u jednoho z nich. Kolem půl osmé jsem byla doma. U večeře jsem koukala na Stargate a pak hodlám číst.
A to bude pro tento týden asi všechno. Krásný další týden roku 2023. Tentokrát ozvláštněný Tovačovem. Snad to bude dobré.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené