Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.7.23

Na dva týdny odpočinek

Na dlouhé dva týdny jsem si užívala jízdu na Orphee.
Došla jsem na statek, tentokrát v pozdějším čase. Nachystala jsem si věci pro sebe i Orpheu a šla si pro ni do ohrady. Trenérka mi s přípravou mohla. Osedlat, nauzdit a mohlo se jít na jízdárnu. Než jsem si zase zvykla. Než jsem ji vůbec rozpohybovala. Ale podařilo se.
Dneska jsme se zaměřily na moje neustále trčící špičky a stoupání do nich. Dostala jsem pořádně do těla. Asi v půlce mě trenérka v sedle vystřídala a já se chvíli dívala. Ukazovala mi, jak se to má správně dělat. Mezitím jsem pomohla slečně A. dotáhnout sedlo a pokecat s pánem od Granita. Do sedla jsem se vrátila na vykrokování. A trénovala jsem správné vysedání. Zaklusala jsem si pěkně. I bez třmenů a otěží v ruce. Vedla mě trenérka a já měla mít ruce u uší a jet ve vystátém kroku a později i v klusu. Vnitřní strana stehen se řádně nadřela.
Po jízdě a vykrokování odstrojit, odměnit, poděkovat, zkontrolovat a vrátit do ohrady. Pak jsem s trenérkou ještě chvíli kecala a řešili jsme s pánem od Granita Granitův zdravotní stav. I v kroku začal strašně moc funět. Vypadalo to, jakoby se nemohl pořádně nadechnout. Nozdry úplně otevřené a dýchání i přes to mělké a do břicha. Asi to vedro a dusno.
No, pak si pro mě přijel přítel a já se rozloučila. Trenérka mi příští týden odjíždí na dovolenou, takže příští týden nic. Budu se flákat a uzdravovat bolavé svaly. Ale těším se na další.
Vaše i tak natěšená Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené