Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

9.7.23

3.7. - 9.7.2023

Tak jo, druhá prázdninová neděle. A co se dělo?
V pondělí dopoledne jsem spala docela déle. Do osmi. Dopoledne jsem si dala kafe a zajela si pro čočky do optiky. Cestou jsem se stavila i do zdravé výživy. Koupila jsem si tam nějaké kukuřičné polštářky a izraelskou pochoutku. Po obědě jsem odjela autobusem ke koním. Pak si pro mě přijel přítel a společně jsme jeli domů. Dala jsem si večeři a přemýšlela, co ještě sbalit do kufru.
V úterý proběhly poslední nákupy a hurá na cesty.
Od středy do neděle jsem byla v zahraničí. Neměla jsem počítač, musela jsem psát přes mobil a to mi nikdy nešlo. Takže to pro tentokrát ukončím rychleji a méně podrobně.
Byla jsem ve Slovinsku. Ve středu ráno jsem odjela od nás a odpoledne jsem byla na místě zvaném Bohinjská Bistrica. Nemají tvrdé y jako my. Zbytek dne jsem si prošla město. Namočila jsem si kotníky v místní řece Bohinjce. Zapomněla jsem na návštěvu jezírka pod prvním vodopádem. Tam jsem taky vlezla do půl lýtek. Musela jsem se prostě podívat přímo pod vodopád.
Ve čtvrtek jsem vyrazila k moři do Izoly a Piranu. Z Izoly jsem šla pěšky a byla to krásná deštěm zpestřená procházka. V pátek jsem těžká rekord v ujitých kilometrech. Vyjela jsem lanovkou na Vogel a šla pěšky po hřebenovkách do Bistrice. Dala jsem před 40000 kroků. Cesta mi trvala skoro dvanáct hodin.
V sobotu byla lehčí túra do soutěsky Vintgar. I tak jsem dala dvacet tisíc kroků. Odpoledne jsem strávila u jezera Bled. Dokonce jsem to něj i vlezla, i když na první kontakt bylo dost studené. Koupala jsem se i v řece ze soutěsky. Ta byla studenější. Tam jsem si  namočila jen kotníky.
Večeře byla v místní restauraci Štrud´l.
V neděli ráno jsem byla na mši svaté. Občas jsem i rozuměla. Během dopoledne proběhla ještě koupačka v Bohinjském jezeře a pak dlouhá sedmihodinová cesta domů. 
A to bude pro celý týden vše. Podrobnější zprávu ze Slovinska sesmolím během týdne i s fotkama. Jinak mě šíleně bolí lýtka.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené