Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

2.7.23

26.6. - 2.7.2023

Tak a jsou rtu prázdniny. A co se dělo poslední školní týden? Bylo toho docela dost. Ale teď od pondělka.
V pondělí dopoledne práce. Překvapivě klidná a nenáročná. I když udržet ty děcka ještě v klidu a něco udělat je fakt těžký. Odpoledne jsem si proto jela odpočinout ke koním. A neskončilo jen u tohoto sportu. Doma jsem jen vyhodila z auta batoh, přijel pro mě kamoš, vzala do ruky botasky, pití a žebradlo, a šlo se na tenis. Naposledy jsem ho hrála....ani nevím, kdy. Každopádně to bude možná i víc jak deset let. Hráli jsme ve třech a vůbec jsem netušila, že po hodinové jízdě na koni zvládnu ještě hodinu a půl hrát tenis. 
Mezitím jsem si dala i malou svačinku ve formě sushi.
Vypadá to dobře, ne? Taky to bylo skvělé.
Pak už jen sprcha, malá večeře a spánek.
V úterý dopoledne opět práce. Jednu hodinu jsem byla u čtvrťáků na poslední hudebce. Pěkně jsme si zazpívali. Pak jsem vzala svou třídu na zmrzlinu. Byla pomerančová a vanilková. Dětem chutnala. A na poslední hodinu jsme se vrátili do třídy. Stejně jsme jen přečetli dvě pohádky a já se věnovala pracovním sešitům.
Odpoledne jsem vyrazila na procházku. Dlouhou procházku. Kolem řeky na Templštejn a pak po hřebenu k autu. Domů jsem se vrátila překvapivě v devět.
Ve středu dopoledne opět práce. Děti se musely trochu učit. Pak jsme si rozdali učebnice a malovali si. Odpoledne kafe, nákup a dlouhá procházka s posezením na posedu. Dlouhým posezením. Až do tři čtvrtě na deset. Domů jsem přišla skoro o půl jedenácté.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Bez učení. Dvě hodiny jsme s dětmi byli ve třídě, pak jsme šli ven na zmrzlinu a do parku. Cestou do parku jsme viděli čápa černého. Krásný zážitek. V parku jsme si užili dvě hodiny a šlo se na oběd. Taky se vyklidily skříňky a odnesly se poslední zbytky ze třídy.
Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe, pokecala jsem i s další kamarádkou a popřály jsme si krásné prázdniny a klidné dovolené.
Navečer jsem šla do šermu. Byli jsme venku ve vysoké trávě. Naštěstí jsem si vzala dlouhé kalhoty a pohory. Kdybych je neměla, tak bych si zvrtla kotník. Hráli jsme bojové a taktické hry a bylo to super. V první hře jsem byla loupežník a hájila jsem svůj poklad. Společně s dalšími pěti členy bandy jsme poklad uhájili. Dokonce jsem chytila i pár vesničanů. Ve druhé hře jsme dobývali vlajku, zabila jsem jednoho protivníka a pak jsem to schytala já. Ve druhém kole této hry jsem hájila vlajku, ale byla jsem zabita jako první. Tak jsem toho moc neuhájila. Nevadí, snad příště. Potřebovala bych vysokou školu plížení od Vinnetoua. Večer jsem už jen odpočívala a četla.
V pátek dopoledne poslední hodina školního roku. Rozdala jsem vysvědčení a odměny a poslala děti na prázdniny. Odpoledne jsem pak jela nakupovat a splnila jsem plán na 110%. Koupila jsem si kalhoty, tkaničky do pohorek, plavky a čelovku. Nesměla jsem zapomenout na impregnaci.
Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem. A po mši a večeři jsem šla posedět s pár přáteli. Dopadlo to tak, že jsem měla i panáka slivovice. Pěkně jsem se motala, ale jinak nic nebylo. Naštěstí. Domů jsem měla doprovod, takže jsem neskončila někde v řece nebo v příkopu. Zas tak hrozné to se mnou nebylo.
V sobotu ráno vstávání a zpívání na mši svaté. Zbytek dopoledne jsem uklízela, vařila a balila kufr.
Odpoledne jsem konečně otevřela Knihu ztracených pověstí od Tolkiena. A taky jsem si uvědomila, že mám rok od své druhé promoce. Od promoce na teologii.
Navečer po kafi jsem jela do cirkusu. A bylo to super. Měli tam tygry, lvi a lvice, poníky a arabské koně. I když si nejsem jistá, jestli to byli arabi. Každopádně program byl moc krásný a povedený. Užila jsem si to. A večer jsem šla brzy spát. Ani nevím, kdy jsem usnula.
V neděli dopoledne mše svatá. Nezpívala jsem, nemusela jsem. Dopoledne nějaká ta nutná práce a jinak odpočinek. Odpoledne jsem vyrazila řešit program na dovolenou. A řešila jsem ho celé odpoledne až do večera. Proto taky dokončuji článek až v tuto pozdní hodinu.
A to bude pro celý tento týden asi všechno. Začíná mi dovolená na skoro celé dva měsíce. Hodlám si ji užít naplno. Takže dětem přeji krásné prázdniny a všem příjemnou a klidnou dovolenou.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené