Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

23.7.23

17.7. - 23.7.2023

A je tu zase neděle. A co se dělo týden po pouti?
V pondělí jsem vstávala před osmou a moc se mi nechtělo. Dopoledne jsem kromě kafe stihla přepsat jeden zápis do Koňského deníku. Koukla jsem taky na film Vinnetou, Rudý gentlmena. Jinak jsem byla celý den doma. Naprosto netradičně. Podívala jsem se akorát na chvíli na zahradu. A bylo teplo. Večer jsem se mazlila s kocourem u nás na schodech. Seděla jsem tam asi půl hodiny a byla jsem celá od chlupů. Během večera jsem se také domlouvala s přítelem na vycházce.
V úterý se těžko vstávalo. Jako vždy. Dopoledne jsem byla doma, vyzvedla jsem si balík v Alzaboxu a navštívila pekárnu. Dopoledne i odpoledne jsem si dala kafe. Po kafi jsem spěchala na autobus. Řídil dokonce i můj známý. Jela jsem s přítelem do Senorad, odkud jsme šli podél řeky pěšky. Několikrát jsme museli brodit a já byla líná se stále obouvat a vyzouvat, tak jsem šla bosky. Někdy to dost bolelo, ale dalo se to zvládnout. Taky jsem si mohla konečně odškrtnout setkání s hadem.
Na jedné, vlastně na prvním odpočinku jsem si vytahovala klíště. Už ani nevím, kolikáté, ale myslím, že páté.
Všechny fotky jsou foceny zprostřed řeky.
Cesta byla překvapivě velice příjemná, až na ty haldy komárů a otravných mušek, a docela krátká. Časově to vyšlo tak na tři a půl hodiny bez autobusu.
Večer jsem si sedla na terasu a nacpala do sebe večeři. Do noci jsem pak četla. Našla jsem si pokračování Černé čarodějky s názvem Květy železného stromu. Začíná se to pěkně rozjíždět.
Ve středu dopoledne jsem byla doma. Odpočívala jsem a četla jsem.  Nezapomněla jsem na kafe. Odpoledne po druhé porci kafe jsem jela na výlet. Autobusem a pak i autem. A pěšky z Říčan do Říček a zpět. Nádherná procházka lesem. Podívala jsem se i na Říčanské hradisko. 
Cestou jsem po dlouhé době viděla veverku.
Večer jsem ještě chvíli četla.
Ve čtvrtek jsem vstávala tak, že jsem si musela přidržovat hlavu rukou. Bezva. Dopoledne jsem byla nakupovat a pak vařit. Svůj oběd. A těšila jsem se, že si zahraju na violu, že budu šít, ale s bolavým krkem to opravdu nešlo. Tak jsem dočetla knihu Muž, který už nezavolal a vrhla se na další knížku.
Odpoledne jsem pokračovala v odpočinku a navečer jsem se vydala na zámek do šermu pro informace.
V pátek dopoledne i odpoledne jsem byla doma. Odpočívala jsem, četla jsem a šetřila si krk.
V sobotu dopoledne jsem hlavně četla a míchala špenát. Odpoledne jsem doma už nevydržela a vyrazila ven. Prošla jsem se cestou, kterou jsem šla se svým přítelem poprvé a kde mě poprvé chytil za ruku. Popravdě předtím jsem spadla do hnoje a strašně jsem smrděla. A jemu to nevadilo. Venku jsem byla asi hodinu a půl. I tak jsem se parádně zpotila. Cestou dolů k řece jsem potkala i  malíře se stojanem, divnou hudbou a něčím zapáleným v ústech. Nechci vědět, co to bylo.
Doma jsem si potom dala kafe a zmrzlinu. Zbytek odpoledne jsem si četla a tahala šesté klíště. Letos trhám rekordy v počtu klíšťat. Za posledních pár let jsem měla jedno za celý rok, ale letos...
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem. Do oběda jsem četla a chvíli pokračovala i po obědě. Pak jsem vyrazila ven do lesa. Dala jsem si pěkně do těla a po dlouhé době jsem procházku zakončila adorací a požehnáním. A to nedopadlo moc dobře. Těsně před požehnáním se mi udělalo špatně. Vydržela jsem až do konce. Chvíli jsem se to snažila rozdýchat ještě v lavici. Vstala jsem a došla do síně, kde jsem si musela sednout. Tam se mě ujala jedna milá paní, která mě začala ovívat vějířem a nakonec mě odvezla domů. Doma jsem lehla do postele, pokrčila si nohy a nechala si na hlav dát studený obklad. Během půl hodiny jsem byla v pohodě. Naštěstí. Četla jsem u toho Květ železného stromu a nakonec jsem to i dočetla. Hned jsem si ve čtečce nachystala třetí díl. Zjistila jsem, že je i čtvrtý díl, ale ten ještě nevyšel. U večeře jsem se dívala na další díl Stargate.
A to bude pro tento týden asi všechno. Přeji krásný další prázdninový týden roku 2023. V předpovědi počasí dneska hlásili, že se má během týdne ochladit, tak jsem zvědavá.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené