Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

5.2.23

30.1. - 5.2.2023

Další neděle. Poplesová. A co se dělo týden, který se lámal přes dva měsíce?
V pondělí dopoledne práce. Přežila jsem pět hodin, podepsala jsem vysvědčení a následně jsem zjistila, že mám volné odpoledne. Ke koním jsem nejela, protože trenérka nemohla. Tak jsem sedla na šicí stroj a dokončovala jsem šaty. Ušila jsem si spodničku, udělala průchodky a zkoušela, jak to bude vypadat. Nevypadají až tak špatně. Ale je na nich spousta chyb a nepřesností.
U večeře jsem koukala na další díl Stargate a pak už jsem jen odpočívala. I když... stejně jsem ještě sedla za šicí stroj. Ale už jsem toho moc neudělala.
V úterý ráno nepříjemné překvapení. Hlavně jsem to nečekala. Jdu si tak do práce a bum, najednou jsem se sklouzla a ocitla se za zemi. Naštěstí jsem se vyhla tomu, abych padla na koleno nebo na zápěstí. Obojí na levé straně. Tak jsem se pracně vyškrábala zase na nohy a došla si domů pro staré ponožky, které jsem si dala na boty. Pak už jsem se neklouzala. Obešlo se to bez zranění. I když... bolely mě svaly odpoledne.
V úterý dopoledne opět práce. Zvláštní bylo, že poslední hodinu se neučilo. Rozdala jsem výzo, zhodnotili jsme celé pololetí a šli jsme domů. Teda já ještě na dozor do jídelny. A pak domů na oběd a na kafe s kolegyní. Řešily jsme politiku. Jak já to nesnáším. A ještě spoustu zvláštních věcí, které mě nechávají totálně chladnou. Prostě takové věci neřeším. Raději řeším, jaké bude v neděli a v pondělí počasí. Abych mohla na procházku a ke koním. Jestli Ernest nekulhá, jestli si Artur postaví hlavu a zase se mnou bude těsně míjet všechny sloupky na jízdárně. Kterou knížku si přečtu,  A co si vlastně dám k večeři. To jsou lepší témata, nemyslíte? Ano, politika je taky důležitá, ale vědět, kde se jak volilo.... Promiňte, ale to mě opravdu nebere. Stejně to do dvou dnů zapomenu.
Doma jsem si potom dala kafe a pozorovala jak postupně uhořívá medvědí svíčce hlava. Svíčka je to krásná a krásně hoří.
No není rozkošný?
Pak jsem se chystala na čtvrteční nábožko a hledala si potvrzení pro daňové přiznání. Po roce mě to čekalo. Naštěstí jsem si to nechala na emailu. Teď už jen vytisknout, ale to udělám v práci.
Do večera jsem taky malovala kamínky. Ani nevím, kolik jsem jich namalovala. Myslím, že tak jedenáct jich dostalo nějakou tu podkladovou barvu a dalších pár dostalo rovnou obrázek. Strávila jsem na tom aspoň dvě hodiny. Celkem mě to i bavilo. Zase něho jiného, než šití. U malování jsem poslouchala soundtrack z Pána prstenů. Ty CD, co jsem si nedávno koupila. Stihla jsem si poslechnout první dva díly.
Je to troch jiná kvalita, než z youtube. Rozhodně lepší. V noci jsem dočetla druhý díl knihy Dračí oči. Docela zajímavý konec. Na druhou stranu jsem zvědavá na třetí díl.
Ve středu opět práce. Konečně jsem si užila volnou hodinu. Zaplnila jsem ji prací a četbou. Začetla jsem se do Křišťálů moci. Odpoledne jsem si vyzvedla balíček. Obsah popsán a vyfocen ve středečním článku. Pak na mě čekala příprava na křest, doma kafe a odjezd na nákup. Konečně jsem si vzpomněla, že si chci koupit lepidlo. U večeře jsem koukla na další díl Stargate a pak jsem poslouchala soundtrack ze třetího dílu Pána prstenů. A začetla jsem se do Dračích očí.
V noci se u nás strhla malá bouřka. Sněžilo, foukalo, hřmělo a blýskalo se.
Ve čtvrtek poslední pracovní den týdne. Přežila jsem čtyři hodiny s těmi svými a po obědě dvě hodiny nábožka. Přežila jsem i ty puberťáky. Doma jsem si dala malou svačinku a koukla na další díl Stargate.
Navečer jsem šla na mši svatou. Nezpívala jsem, truchlila jsem. Nad liturgií. Asi si na to nezvyknu. Škoda. Přitom dnešní liturgie je krásná.
Po mši jsem si došla pro svatoblažejské požehnání. Doma jsem si dala malou večeři. Teda menší. Než obvykle. A koukla se na další díl Stargate. Neodolala jsem, musela jsem. Následně jsem začala porcovat další čokoládu. Po té liturgii jsem ji asi potřebovala.
V pátek jsem spala až do osmi. Měla jsem totiž prázdniny. Teda děti. A já nemusela do práce. Dopoledne jsem ale navštívila kamaráda zubaře. Jen mi odstranil kámen, jinak nic. Hurá. Zbytek dopoledne jsem četla Dračí oči. Po obědě jsem v četbě pokračovala a pak jsem spěchal na mši svatou. A byla jsem u zpovědi. Po měsíci. Po mši svaté mě čekal ještě úklid kostela. Ten mi dal dost zabrat. Doma jsem si potom dala koupel a nachystala si věci na sobotní mši svatou. U večeře jsem koukala na Stargate. Opět.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté a pak jsem uklízela na faře. Nakonec jsem tam zůstala i na oběd. Odpoledne jsem odpočívala a nabírala síly na ples.
Ples vypukl po půl osmé. Moc jsem netancovala, protože jsem neměla s kým. Žádný mužský si pro mě nepřišel. Aspoň jsem šetřila koleno. Tancovala jsem akorát na takové ty moderní, kdy je jedno s kým tancujete, protože se jedná o jeden velký chumel lidí. A v tombole jsem nic nevyhrála. Měla jsem koupeno dvacet losů, ale jen dva postoupily do slosování. Zbytek nevyhrával. Tak smůla.
Domů jsem přišla o půl jedné v noci. Rychle převléct do pyžama, odlíčit a spát. Ráno v osm jsem totiž vstávala na mši svatou. Nezpívala jsem. Užívala jsem si dole. Do oběda jsem pomáhala v kuchyni a taky se dívala na Cirkus Humberto.
Odpoledne jsem vyrazila na procházku. A bylo mi špatně. Z čeho zase.... Našla jsem zase další krásné místo, kde je pramen. Jen bych těl trochu vyčistit. Že by?
Pak jsem našla krásnou šnečí ulitu a jednoho zvláštního opeřence. Neznáte někdo?
Procházku jsem zakončila adorací v kostele. Přišla jsem tam trochu později, než obvykle a překvapilo mě, že tam byl jen kněz. Později přišla jedna polovina jedné rodiny. A to bylo všechno. Zbytek asi vyspával. Budiž jim přáno.
Doma jsem si potom dala kafe a odpočívala. Začetla jsem se do knihy Křišťály moci. Už mi na stole leží skoro dva týdny. Už bych ji měla mít přečtenou. U večeře jsem koukala na Stargate.
A to bude pro tento týden asi všechno. Takže krásný únorový týden roku 2023.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené