Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

29.1.23

23.1. - 29.1.2023

Opět je ti neděle. Celý další týden roku je za námi. Už nemluvíme o novém roce, ale jen o roce 2023. Tak co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Byla jsem nervózní, nepříjemná a těšila jsem se na odpoledne, kdy sednu na autobus a pak do sedla koně. Dočkala jsem se.  Sedla jsem na bus a dojela na statek. Co se dělo u koní je popsáno v pondělním článku.
Večer jsem si chvíli četla.
V úterý dopoledne opět práce, zpříjemněná návštěvou knihovny. A nesmím se tam rozhlížet. Půjčila jsem si knihu. A to nemám dočteno to, co mám ve čtečce.
Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe. Cestou domů jsem si vyzvedla zásilku v alzaboxu. Byl v ní tyl na spodničku.
Zkoušela jsem si látku aspoň naměřit a nastříhat. S bolavým kolenem to opravdu nešlo. Jen jsem byla schopná dát látku na třetiny a pak odstřihnout přebytek. Dál jsem se nedostala. Koleno pobolívalo, kleknout jsem si nemohla. Prostě to nešlo. Do noci jsem se teda začetla.
Ve středu dopoledne opět práce. S dětmi jsem napsala velké pololetní opakování a pak jsem je poslala do informatiky. Ve volné hodině jsem si opravila testy a další hodinu jsem jim to vrátila a zapsala známky do žákovské. Užili jsme si matematiku a oni pak výtvarku s pracákem. Já šla na hudebku ke čtvrťákům.
Odpoledne jsem měla mít přípravu, ale nebyla. Nemoc nám to překazila. Tak jsem si nakoupila a šla domů na kafe. Následně jsem jela za kolegyní pro nějaké papíry a do obchodu. Večer jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, musela jsem.
Navíc jsem zjistila, že poslední dobou si pamatuju své sny. A někdy jsou docela dost zajímavé. Snad se nesplní. Některé. Některé by se splnit mohly.
Ve čtvrtek opět práce. Tři hodiny s dětmi plné mých přeřeků a nesmyslů, pak jedna hodina volná a nakonec hudebka. Ve volné hodině jsem si uzavřela poslední známky a začala přepisovat koňský deník do papírové podoby. Odpoledne na mě čekala ještě porada. Přežila jsem ji a dospěla jsem k závěru, že do šermu s bolavým kolenem nepůjdu. Po poradě jsem si dala jedno rychlé kafe, malou svačinku a spěchala k paní doktorce se zprávami z gastra. Pěkně jsme si popovídaly a já šla spokojeně domů. Následovala večeře a odpočinek u četby. Dočetla jsem Dračí oči Čarodějku. Konečně. Nakousla jsem druhý díl.
V pátek jsem přežila poslední čtyři vyučovací hodiny týdne. Jednu hodinu jsem měla volno. Odpoledne volby, nábožko, mše svatá, orchestr. K večeři jsem dojedla svůj oběd a koukala u toho na Stargate. Následně jsem opět utrácela. Objednala jsem si knihu od autorky, se kterou se znám osobně. A další hromadu zbytečných věcí. Jako vždy. Pak se pochlubím, což bude asi až příští týden.
Do noci jsem četla Dračí oči.
V sobotu jsem spinkala až skoro do devíti. Dopoledne jsem s taťkou likvidovala stromek. Odpoledne jsem strávila u kolegyně na čaji. Bylo to moc krásné odpoledne a večer.
V neděli ráno a dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem. Jen jako jedna z lidu. Do oběda jsem koukla na Cirkus Humberto a po obědě jsem vyrazila do zimy. Procházka byla klidná. Hodně klidná, protože koleno. To bolavé. Ani jsem moc fotek nevyfotila. Přidám pár vybraných.
Procházku jsem zakončila adoraci, nešporami a požehnáním v kostele.
Doma jsem si potom dala kafe a oplatky a koukla jsem na další záznam přednášky ze školy liturgiky. Musela jsem si taky naimpregnovat bundu ke koním. Opět se dostala do pračky.
U večeře jsem koukla na Stargate a pak už jsem odpočívala.
A to bude pro tento týden všechno. Takže krásný další týden roku 2023. Já už budu příští neděli zase o rok starší. To je hrůza, ale nedá se s tím nic dělat. To je život. Stárneme všichni, i když mnozí nechtějí.
Vaše stárnoucí Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené