Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

18.9.22

12.9. - 18.9.2022

Zase neděle a já si užívám v divadle. Článek je proto přednastaven. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Rychlá, klidná a v pohodě. Odpoledne jsem jela ke koním. Užívala jsem si příjemné počasí, blízkost Ernesta a skvělý pocit na duši, že se hýbu.
Cesta zpátky mě dostala zpět do reality a bylo mi trochu šoufl. Ale nemusela jsem auto zastavovat.
Doma jsem si dala sprchu a večeři. A do noci jsem si četla.
V úterý ráno mi bylo zase špatně. V práci. Naštěstí jsem se během tří hodin dostala do formy. Po třetí vyučovací hodině jsem nestihla celou přestávku tudíž jsem se nestihla konečně najíst. Po čtvrté vyučovací hodině jsem do sebe dostala trochu ovoce. Po vyučování bylo trápení neviňátek. Mě. Měla jsem dozor v jídelně a nemohla jsem si dát ani polívku. Tak jsem spokojeně hladověla až do jedné. Ve třídě jsem snědla domácí puding, protože to bylo to jediné, co jsem tam k jídlu měla a mohla. No špatně mi bylo tentokrát z hladu. 
Doma jsem hodinu seděla s pokrčenými koleny, abych břichu trochu ulevila. Ve dvě jsem si dala oběd. Následovalo kafe a pak odpočinek. Navštívila jsem kocoura, šla si na chvíli zašermovat a udělala misku na hřbitov. Večer jsem si četla. Nejen knihu, ale také své staré články na blogu. Do noci jsem četla už knihu.
Ve středu jsem měla budíček krátce po půl třetí ráno. Proč? Naši odjížděli na dovolenou. Chtěla jsem se rozloučit. Pak jsem zase zalehla do postele, kolem třetí se pomodlila hodinky a spala až do šesti. Dopoledne na mě čekala práce. Čtyři vyučovací hodiny, z toho jedna hudebka. Užívala jsem si ji, i když mě bolela ruka. Palec levé ruky. Po práci jsem si musela uvařit k obědu těstoviny a po obědě jsem šla s kolegyní na kafe. Spíš jen na vodu. Pak mi začal nákupní a vyřizovací kolotoč. Prvně stavebniny, pak Tesco, knihovna, bufet a odevzdání katalogů s objednávkou. Zastavila jsem se až o půl páté. Hrůza.
Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Celkem jsem si to užívala. Domů mě vezl kamarád a kolega teolog v jednom. Chvíli jsme pokecali.
Večer jsem se dívala na Četnické humoresky a šla jsem brzy spát.
Ve čtvrtek mě čekaly čtyři hodiny s dětmi. Jednu hodinu jsem měla volno a zašla jsem si na poštu pro svou novou pikolu. 
Odpoledne jsem měla relativně volné. Zahrála jsem si s kolegyní na kytaru, housle a flétny. Doma jsem si potom dala kafe a odpočívala u četby. Stihla jsem si nafotit pikolu a oříznout knižní blok. Večer jsem šla prvně na dvacet minut do šermu, jen jsem odevzdala kalhoty a přihlášku, a pak jsem šla do sboru. Během zpívání jsem začínala pociťovat, že do konce týdne budu mít rýmu.
Večer už jsem smrkala jako divá.
Po sboru jsem šla na chvíli do přírody, tam jsem si foukla na pikolu, a šla domů.
V pátek byl konečně pátek. Dopoledne čtyři hodiny s dětmi, jedna hodina volná. Oběd jsem si dala doma. Vyfotila jsem si obě příčné flétny. Zjistila jsem, že pikola je víc jak o polovinu menší než klasická příčka.
Odpoledne jsem šla na mši svatou. A bylo mi zase šoufl. Ne tak moc, ale bylo. Už nevím, co mám dělat. Do orchestru jsem šla a tam se trochu uklidnila. Domů mě taky nikdo vést nemusel.
Doma jsem se koukla na počasí, jeden díl Simpsonových a do noci si četla. Zachumlaná v kroužkové mikině. Do noci jsem četla.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Bylo mi psychicky hrozně. Po mši jsem šla něco málo nakoupit. Doma jsem si dala malou svačinku a vrhla se na vaření a pečení. Prvně byla na řadě buchta. Musela jsem ji udělat z jedné a půl dávky, aby na tom plechu něco bylo. V krátké pauze jsem si uvařila kafe a nakrmila kocoura. Pak přišly na řadu palačinky a polívka. U té jsem si způsobila pěknou ránu na ruce. 

Hezké že? Naštěstí ne moc hluboké, ale krvácelo to dost. Rána má necelé tři centimetry.
Odpoledne jsem odpočívala, četla a snažila se myslet na to, že mi není chladno. Taky jsem se po dlouhé době podívala na další díl Eternal love of dream. Už na devátý díl. Po čtvrté hodině jsem začala zase šmejdit v kuchyni a uvařila oběd na neděli. Uzené s bramborovou kaší a ještě budu dělat rajčatový salát a smažit cibulku.
A večer jsem pokračovala v četbě.
V neděli mě probudil budík dost drsně. Vstávat se mi nechtělo, ale vstala jsem. Byla jsem na mši, nezpívala jsem, užívala jsem si. Šoufl mi bylo jen trochu. Asi úspěch.
Doma jsem osmažila cibulku, trochu naředila polívku a dodělala rajčatový salát.
Po obědě jsem si asi hodinu a půl četla a pak jsem vyrazila do přírody. Jelikož nebylo požehnání, tak procházka byla delší než obvykle. A taky na jiná místa než když svou vycházku končím v kostele. Venku jsem si užila krásného sluníčka, pár kapek taky spadlo a potkala jsem hodně zvířátek. Nestihla jsem vyfotit jen koroptve, které jsem vyplašila. Nechtěně. Pak jsem potkala asi tři nebo čtyři srnky a zajíce. Psy nepočítám. Doma jsem si dala kafe a požírala kokosové sušenky. Taky jsem se chystala do divadla.
A to bude pro celý uplynulý týden asi všechno. Takže si užívejte sluníčka a jestli bude pršet, tak nesmutněte, uvařte si čaj nebo kafe a zalezte do postele s krásnou knihou.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené