Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.4.22

Dneska tak na půl.

Jezdecká hodina je bohužel za mnou, zase budu týden čekat. Naštěstí bez pádu. V klusu se mi celkem i dařilo, v kroku to bylo poněkud horší. Ale teď od začátku.
Přijela jsem, nachystala si potřebné věci, sedlo, uzdu, vodítko, čištění a nakonec koně. Měla jsem Artura. Osobně mám pocit, že si s Arturem moc nerozumím. Víc si rozumím s Ernestem. Dneska ho měla kolegyně.
Artura jsem si pěkně přivedla z ohrady, vyhřebelcovala ho, vyškrábala kopýtka, to se mu moc nelíbilo. Skoro mi stoupl na nohu dneska. Osedlat a nauzdit. Artur má martingal, tak je to trochu složitější, ale zvládla jsem to. Když jsem si kdysi dávno četla, jak osedlat a nauzdit koně, sedlání mi přišlo jednodušší. Opak je pravdou. Nauzdím bez problémů, se sedlem si často nejsem jistá, jestli je nemám moc vpředu/vzadu.
Dovedla jsem si ho pěkně do jízdárny a nechala se vyhodit. I to vyhození do sedla bylo dneska nějak lehké.
A jelo se. Krokem kolem jízdárny, velký kruh, od stěny ke stěně, diagonálou změnit směr. Mám se co učit. Něco se mi dneska vůbec nedařilo. Trochu víc jsem bojovala se zastavením. Zase dělám někde chybu. Trenérka mi to řekla, teď si to ještě uvědomit.
Pak jsem šla na lonž a do klusu. Myslím, že jsem ho do klusu pobídla sama. Dařilo se mi i vysedat, snad i správně a se třmeny. Úspěch. Dostala jsem pochvalu.
Kolegyně na lonži taky pěkně klusala a dostala pochvalu.
Pak jsme šli ještě kousek na vycházku, kde jsme vyzvedli poníky z ohrady a pak už se končilo.
Mám pocit, že ten čas u koní strašně rychle utíká. Chvíli jsem musela s kolegyní čekat, až se uvolní naše úvaziště, kde jsme měly věci. Přitom jsem si povídala s jedním pánem, který tam má taky koně a jel na vyjížďku. Při tom povídání jsem mu vytáhla třmeny a povolila sedlo.
A pak jsem se vrhla na Artura. Sundat sedlo, uzdu, nasadit ohlávku, vyhřebelcovat, poděkovat, pomazlit a pustit do ohrady. Udělat posledních pár fotek a domů. 
Ještě jsem se pomazlila s poníky a pokecala s dcerou trenérky. 
Bylo to opět moc krásné. Mám skvělý pocit z klusu.
A kolegyně si dneska poprvé zacválala. Trochu vyjekla, ale jinak to zvládla parádně.
Jdu odpočívat. Boty i chapsy jsou umyté, rajtky, mikina, bunda, svetr vytřepané. Teď ještě musím umýt sebe.
Artur a v vzadu je Ernest.
A tady dávám Arturovi pamlsek. Málem mi ukousl prsty.
A takový jsem měla dneska výhled.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené