Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.4.22

18.4. - 24.4.2022

Neděle je za námi, další týden před námi. Zítra ke koním a pak se uvidí. A co se vlastně dělo?
V pondělí bylo volno. Jak komu. Od práce bylo volno určitě. Dopoledne jsem byla na mši svaté a znovu jsem musela vysvětlovat, že mám dietku. Jen malou.
Do oběda jsem chvíli četla, chvíli pomáhala v kuchyni a chvíli jen tak lelkovala.
Po obědě jsem vyrazila na tradiční pondělní pohyb. Ke koním. Tentokrát ta hodina byla protažena skoro na dvě. A byla docela smolná. Prvně malá nehoda v ohradě, potom přetržené lícnice a nakonec jsem stihla kolenem sejmout nějakou tyčku v jízdárně. Myslím, že byla kovová. Každopádně jsem přežila a více je popsáno v pondělním článku.
Domů jsem přijela později než obvykle. Rozloučila jsem se s příbuznými, najedla se, umyla se a dorazila letos druhého berana.
Večer jsem koukla do informačního systému na univerzitu. Už mi vyměřili poplatek za delší studium. Je to pětimístné číslo. Docela pálka. Rovných 20 000,- Kč. Hustý co? Jen za jeden necelý semestr. Budu psát žádost o přezkoumání.
Do noci jsem si četla.
V úterý po pěti dnech do práce. Přežila jsem ve zdraví. Jen při dozoru v jídelně jsem měla strašný hlad a chuť na ty zapečené těstoviny. Smůla. Udělám si je příští týden. Snad.
Po obědě jsem ochutnala bezlepkové polomáčené sušenky. Ty klasické jsou lepší, ale aspoň něco ne? Pak jsem se prošla do obchodu se zdravou výživou. Něco málo jsem si tam koupila a nechala tam skoro tři stovky. Ale měli jahody. Doma jsem polkla probiotika a dala si špaldové kafe, které jsem si koupila. První dojem vůně nic moc, ale chuť byla lepší. Vypít se to dalo.
Večer jsem koukla na film a do noci si četla.
Ve středu dopoledne i částečně odpoledne práce. Na škole byl zápis. Do tří jsem tam musela být. Po příchodu domů jsem si dala kafe a perníčky a četla si. U večeře jsem koukala na film. Den jsem zakončila Četnickými humoreskami.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Přežila jsem. Odpoledne jsem odučila nábožko a jela do obchodu. Musela jsem. Nakonec mě čekala zkouška s orchestrem. Byla dlouhá, skoro hodinu a půl, ale stálo to za to.
V pátek opět práce. Přežila jsem. Odpoledne jsem si asi na půl hodinky odpočinula a pak se hrnula do obchodu pro vhodnou čokoládu. Z obchodu jsem šla učit nábožko a pak na mši svatou. Během toho trochu pršelo. Musela jsem použít na batohu pláštěnku. Kafe jsem v pátek nějak nestihla.
Ze mše svaté jsem se nechala odvézt na zkoušku orchestru. Byla to generálka na sobotní koncert. Probíhalo to pěkně. U poslední skladby se mi chtělo i plakat. Snad se to nestane zítra skutečností. Tak moc jsem byla dojatá.
Po večeři jsem pokračovala v četbě. Tentokrát jsem v knihovně sáhla po knize Julie Quinnové Bridgetonovi, Vévoda a já.
V sobotu ráno jsem šla na mši svatou. Šla jsem kolem startu dálkového pochodu. Už tam kolem půl osmé bylo docela dost lidí. Ani se nedivím, budou mít krásné počasí.
Já jsem jít nemohla, protože jsem strávila celé dopoledne v kuchyni. Mamka je trochu nemocná, tak jsem vařila. Zvládla jsem to. Překvapivě jsme nevyhořeli a dalo se to i jíst. Moje polívka byla jen trochu připálená. A o co jsem se to vlastně snažila? Ve finále to nebylo až tak těžké. Jen si to umět rozvrhnout.
Tak pekla jsem banánovou buchtu. To bylo to nejhorší. Pak jsem vařila dvě verze jedné polévky. Byla mléčná. A nakonec brambory, uzené maso a salát z čínského zelí.
Odpoledne jsem vyrazila na koncert. Celou dobu jsem hrála na violu. A do večera odpočinek. Dočetla jsem Bridgetonovi Vévoda a já.
V neděli dopoledne prvně krmení, pak pečení a mše svatá a znovu vaření. Zvládla jsem i vykostit krůtí stehna.
Odpoledne jsem vyrazila na tradiční procházku. Tentokrát sama a na naučnou stezku. Nedošla jsem však na její konec. Vylezla jsem zase do kopců. Je úžasné pozorovat, jak se příroda během dvou týdnů změní. Zvlášť teď na jaře. 
Opět jsem našla hromadu objektů na focení. Tak jen malá ochutnávka.
Nějak se mi to nenačetlo chronologicky. První fotka je jako poslední a pak to postupuje nahoru. Co se dá dělat. Nechce se mi to přetahovat.
Procházku jsem zakončila adorací a požehnáním v kostele. Jen jsem přišla, už jsem byla zaúkolována zpěvem litanií ke všem svatým. Žehnal se totiž kříž u kostela a pak loukám a polím.
Doma jsem si dala kafe, rychle vypila probiotika a dala si svačinku.
A to bude pro tento dost náročný týden asi všechno. Užívejte sluníčka, choďte na procházky, zdravě jezte, často se pohybujte a buďte šťastní a zdraví.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené