Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

20.3.22

14.3. - 20.3.2022

Opět je tu neděle. Týden je pryč, můžu se zase těšit na pondělí a na koníky. Na Ernesta a Artura. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Pět hodin a celkem klidných. Přežila jsem ji výtvarku.
Odpoledne jsem si užila nejvíc. Jela jsem zase jezdit na koni. Jak to dopadlo je popsáno v pondělním článku. Doma jsem potom brzy odpadla a usnula. Stihla jsem ale přečíst kus Old Surehanda. Na úterý mi toho moc nezbylo. Navečer jsem měla ještě telefonát od mé bývalé paní asistentky. Byl to velmi příjemný a povzbudivý rozhovor.
V úterý dopoledne opět práce. Poslední hodinu jsem vyrazila s dětmi ven. Bylo krásně, teplo, tak proč budu s nimi sedět ve třídě. Byla to pohoda pro ně i pro mě. A nemusela jsem vymýšlet aktivity do tělocviku. Venku si ho užily až až.
Odpoledne jsem si s kolegyní zahrála a pokecala. Šlo nám to pěkně. Doma jsem si potom dala kafe a koláčky a do večera jsem četla. Přečetla jsem Old Surehanda první díl a hned jsem ho vyměnila za druhý díl.
Ve středu opět práce. Všechny děti na všechny vyučovací hodiny. Přežila jsem. V poslední hodině jsme dodělávali výrobky z pondělka. Většina to stihla, někteří ne. Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe. Pokecaly jsme, prohlédly si katalog a zahrály hru. Což mě moc nebaví, raději bych jen tak kecala.
Navečer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem a ráda.
Po mši svaté jsem měla malý rozhovor s panem farářem. Dostala jsem od něj dvě knížky. Obě vypadá úžasně a těším se, až je přečtu. Uvidíme, jak dlouho mi to bude trvat.
Přidávám fotky.
Den jsem zakončila Četnickými humoreskami.
Ve čtvrtek opět práce. Tělocvik a hudebka. Přežila jsem. Půlku hudebky jsem ani nemusela řešit. Děti měly referáty.
Odpoledne na mě čekalo ještě náboženství. Potom jsem si dala kafe a večer šla do šermu. Po měsíci.
Hrála se středověká islandská hra a pak se bojovalo. Většinou jsem byla první mrtvá. Jako vždy. Prvně byly kruhy, pak i nějaké lajny. Každopádně jsem se pohnula a zpotila.
Do noci jsem potom zase četla.
V pátek opět práce. Pět hodin a k tomu soutěž matematický klokan. Ani jsem nemusela nic vysvětlovat, popraly se s tím děti samy. Potom ještě tři hodiny.
Odpoledne po obědě náboženství, mše svatá a orchestr. Ten jsem si nadmíru užívala. Docela se začínám těšit na koncert. Je to prostě bomba hraní.
Doma jsem si potom udělala míchaná vajíčka se sýrem a petrželkou a do noci jsem si četla. Mám zase nějakou krizi, protože čtu Old Surehanda II. díl nějak moc dlouho. Byl to čtvrtý den. Do jedenácti v noci jsem ho konečně dočetla. 
V sobotu ráno jsem vstávala na mši svatou. Byla slavnost svatého Josefa. Dopoledne jsem si stihla udělat ještě vycházku s kolegou z teologie. Pěkně jsme pokecali a trochu se prošli v přírodě.
Po obědě jsem si četla a odpočívala. Nakonec jsem trochu usnula a spala až do kafe. Před kafem jsem se podívala na zahradu, odstranila  zakrytí růží a podrbala kocoura. Dostal taky nažrat.
Začala jsem taky číst Františkánskou Máří Magdalénu. Byla jsem zvědavá. Začátek byl dost smutný. Pak byl takový vrchol lásky k muži a po jeho smrti láska ke Kristu.
U večeře jsem se dívala na film. A do noci jsem opět četla.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem, nehrála jsem. Četla jsem asi tři zastavení křížové cesty. Do oběda jsem si četla Františkánskou Maří Magdalénu a po obědě jsem pokračovala.
Nezapomněla jsem na svou tradiční nedělní vycházku. Tentokrát s bolestí. Co se dá dělat. Bolela mě noha, to tříslo.
Procházku jsem zakončila v kostele na adoraci a požehnání. Doma jsem si potom dala kafe a oplatky a pokračovala v četbě Františkánské Máří Magdalény.
U večeře jsem koukala na film a byla jsem vyrušena telefonátem. Následně jsem si trochu zahrála na telefonní ústřednu.
A to bude pro tento týden asi všechno. Krásný další týden roku 2022.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené