Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

14.11.21

8.11. - 14.11.2021

Tak zase neděle. Další týden pryč a konec liturgického roku se blíží. Za čtrnáct dní začíná advent. A co se dělo uplynulý týden?
V pondělí práce a testování. Naštěstí bez pozitivního výsledku. Mohli jsem se učit dál. A pět hodin strašně rychle uteklo.
Odpoledne jsem si doma dala kafe, navštívila kocoura, uklidila pár věcí a zavzpomínala si na Pozořice. Jak mi tam na bytě bylo krásně.
Po úklidu jsem se dívala na poslední díl Hobita. Já ty filmy i knihy prostě miluju. Večer jsem si koupila celou sérii Odkaz dračích jezdců. Konečně. Ještě jsem přemýšlela o jedné sérii s názvem Selekce, ale asi si ji prvně půjčím v knihovně. Taky jsem si koupila knihu o koních. Je to E-kniha, takže mi v poličce nezabere moc místa. Ale nejspíš si ji koupím i fyzicky, plus jednu další, kterou v elektronické podobě neměli.
Jo a zjistila jsem, že už byl vydán další díl Hraničářova učně. Jen zatím není v elektronické podobě. Každopádně se těším. Do večera jsem četla knihu Tvůj křest a biřmování. Víc jak polovinu jsem přečetla.
V úterý dopoledne práce. Celkem i klidná. Po obědě jsem si s kolegyní zahrála na flétny, violu a kytaru. Jako většinou každé úterý.
Odpoledne jsem si dala doma kafe a navštívila jsem kocoura. Podívala jsem se na Pána prstenů Společenstvo. Na tu nejdelší verzi, kterou jsem našla. Má skoro čtyři hodiny a částečně je v angličtině. Nevadí, když jsou titulky.
Do noci jsem si četla. Dočetla jsem katechezi Tvůj křest a biřmování. Proč jsem to jen nepřečetla dřív? Bylo to nádherné. Skočila jsem hned po další s názvem Jedno tělo. Je až z těch posledních, ale dala jsem jí přednost.
Ve středu dopoledne práce. Klidná, rychlá a krásná. Po obědě jsem konečně přepsala zážitky z koní do sešitu. Psala jsem kaligrafickým inkoustem. Teď si ještě vytisknu nějaké fotky a nalepím si je. Snad.
Později jsem šla s kolegyní na kafi a zákusku. Chvíli jsme poseděly, pokecaly a zahrály hru.
Doma jsem si potom dojedla oběd, měla jsem hlad, a trochu si zacvičila. Potřebovala jsem si protáhnout třísla.
Konečně jsem taky dočetla katechezi Jedno tělo  nakousla jsem Křesťanství a okultní praktiky.
Večer jsem byla jen na mši svaté. Zpívala jsem, nehrála jsem. Doma jsem si pak dala jednoho indiána jako zákusek po večeři. Koukla jsem na další díl Četnických humoresek.
Ve čtvrtek opět práce. Překvapivě jsem si to užívala. Odpoledne ještě nábožko a kafe. Po kafi jsem se vypravila do obchodu. Potřebovala jsem něco málo nakoupit. A večer sbor. Do šermu jsem nešla. Smůla.
Večer jsem dokoukala na Četnické humoresky a šla spát.
V pátek byl konečně pátek. Práce byla celkem i  klidná, až na posledních pár minut, kdy už zase otravovaly. Ale zvládla jsem to.
Doma jsem do sebe kopla kafe a větrník (pak mi bylo trochu špatně). Nábožko jsem zvládla taky, prožila jsem si mši svatou a užívala orchestr. I když... tam mi to dneska moc dobře nešlo. 
Doma jsem si dala skvělou večeři a řešila diplomku. Nevyřešila jsem nic. Nějak jsem se zastavila nad rokem na deskách. Na druhou stranu jsem si našla hledané odkazy na copycentra v Brně. Aspoň nějak posun.
Co mě ale v poslední době štve čím dál víc je, že nějak nepíšu. Diplomka dopsaná, skoro i odevzdaná, ale na Ari se dlouho nepracovalo a nepracuje. Poslední datum mám 8. srpna...
Do noci jsem četla. Chvíli Křesťanství a okultní praktiky, později Eucharistickou duši a nakonec Příběhy z Čarovné říše.
V sobotu jsem dlouho spala. Dopoledne jsem vysála byt a do oběda si četla. Dočetla jsem Křesťanství a okultní praktiky a přečetla Znamení a symboly katolické víry. To byla poslední kniha z edice Katecheze do kapsy.
Po obědě jsem koukala na Pána prstenů Dvě věže. Mezitím jsem si stihla dát i kafe a piškoty. A přemýšlela jsem, co začnu číst. Chtěla bych dočíst Příběhy z Čarovné říše a taky Eucharistickou duši. To první bude asi přečteno dříve. Má to méně stran.
Večer jsem ještě chytla do ruky knihu od Pavla Hoška Ve víru Velkého tance.
V neděli se mi moc vstávat nechtělo. Dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem, nehrála jsem, prožívala jsem. Do oběda jsem nakrmila kocoura a chvíli četla.
Po obědě opět chvilková četba a potom řádná blátivá procházka. Vzala jsem to dneska přes pole. Taky jsem podle toho vypadala. Naštěstí většina ze mě opadala cestou a část jsem otřela o trávu. Každopádně jsem fotila. I před viditelně nepěkné počasí byla procházka krásná. Jen kalhoty se mnou asi nebudou souhlasit. Potřebují pračku.

Na fotkách je trocha vody a moje zablácená noha.
Zvládla jsem jít i na adoraci. Jako prase. Doma jsem si dala kafe a odpočívala před dalším pracovním týdnem. Koukala jsem u toho na další díl Četnických humoresek.
No a u večeře jsem koukla na Jak vycvičit draka 3.
A to bude pro dnešek asi všechno. Venku už je tma, takže se půjde brzy spinkat.
Krásný další týden roku 2021.
Jo, právě jsem zjistila, že jsem za tento rok vydala už více jak sto článků. Jsem se asi zbláznila ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené