Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

5.9.21

30.8. - 5.9.2021

 Tak, první zářijová neděle je tady. Začal školní rok, prázdniny skončily. Je čas se učit. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce a doktor. Musela jsem. Ale stále jsem způsobilá práce. To je dobře.
Odpoledne se mi chtělo strašně moc spát, ale nešla jsem. Dala jsem si kafe, šla si zašermovat a zkontrolovat kocoura.  Taky jsem po dlouhé době vzala do ruky hrábě a šla hrabat. Dokud nezačalo pršet. Déšť nejspíš zachránil hrábě před zlomením. Před touto prací jsem si užívala sluníčko. Seděla jsem jen tak na terase a nechala se zahřívat paprsky.
Do večera jsem četla Zaklínače. Bohužel jsem nedočetla. Chybělo mi nějakých padesát stránek. No co, v úterý.
V úterý dopoledne práce. Tentokrát nepřerušovaná žádným doktorem, poradou, školením. Celou dobu ve třídě a makat. Dopoledne krásně pršelo. Taky jsem si zahrála na flétny, jen na tenorku a altku.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe, šla si zašermovat a nakrmit kocoura. Spíš dokrmit, aby byla prázdná miska. Později jsem chvíli četla Zaklínače V., Křest ohněm a přepsala noty na Titanic do počítače a následně transponovala do jiné tóniny. Nebyly jsem schopné domyslet nějaké ty akordy.
Do večera jsem četla Zaklínače. Dočetla jsem do poloviny pátého dílu.
Ve středu se staly prázdniny minulostí. Děti i paní učitelky se po dvou  měsících potkali na školní půdě. Jen krátce. Pozdravit, předat nezbytné informace, otestovat a rozloučit se. Potom jsem s kolegyní řešila dvoudenní dovolenou, na kterou pojedeme a pak jsme si zahrály. Ona na kytaru, já na altku a tenorku. Doma jsem si dala kafe a meloun. Stihla jsem i nakrmit kocoura.
Odpoledne jsem odpočívala, četla, psala emaily, kontrolovala kocoura a nakoupila bonbony pro děti. Taky jsem zase utrácela na internetu. Nějaká látka, korálky a kapesníky. No jo.
Do večera jsem četla Zaklínače V., Křest ohněm.
Ve čtvrtek opět práce. Překvapivě jsem si ji užívala. Měla jsem jen čtyři hodiny. Potom jsem si s kolegyní zahrála a zazpívala. Rychle jsem se naučila i druhý hlas u dvou písní. Ani jsem to nečekala.
Odpoledne jsem si dala kafe, sušenky, četla Zaklínače, Křest ohněm, zkontrolovala kocoura a šla do šermu. Hrály se staré vikingské hry. A některé byly dosti vtipné. Nebudu je popisovat. Ze šermu jsem šla kolem zámku, kde jsem v zahradě potkala bráchu. Do auta jsem mu schovala meč. A mohla jsem si i zaházet s letadlem. Úspěch. Ve sboru se zpívaly dvě nové písničky. Pro mě byla nová vlastně jen jedna. Tu druhou jsem znala z Olomouce.
Do devíti jsem dočetla Křest ohněm a otevřela šestý díl Zaklínače, Věž vlaštovky.
V pátek dopoledne pět hodin. Zvládla jsem to i s hudebkou. Odpoledne jsem si dala kafe se zmrzlinou. Takové mi bylo teplo po návratu ze Zásilkovny. Později odpoledne jsem šla na mši svatou. Nezpívala jsem, nehrála jsem, byla jsem jedna z lidu. Po mši jsem utíkala do orchestru. Po dvou měsících pauzy. A pěkně jsem si zahrála. Doma jsem potom četla Zaklínače VI., Věž vlaštovky. Do noci jsem četla.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Tentokrát jsem zpívala. Ale mohla jsem si vybrat žalm. Samozřejmě že to vyhrál Magnificat.
Doma jsem si dala kafe a pak jsem většinu času četla. Po obědě jsem v četbě pokračovala. Kafe jsem si dala venku na terase. A večer došlo i na gril. Měla jsem grilovaný hermelín. Došel za námi i kocour a nechal se podrbat.
Do noci jsem četla Zaklínače. Čtu ho nějak dlouho, Už čtvrtý den
V neděli jsem dopoledne byla na mši svaté. Do oběda jsem malovala a lepila. Po obědě jsem pokračovala ve čtení Zaklínače VI. Věž vlaštovky. Odpoledne jsem šla na adoraci a požehnání. Následovalo kafe se zmrzlinou pěkně na terase na sluníčku. Chvíli jsem si ještě četla a pak jsem šla na zahradu vyplevelit záhon. Vzala jsem to velkou motykou. Do večera jsem si četla a odpočívala. A koukla jsem na poslední zfilmovaný film z Narnie.
A to bude pro celý uplynulý týden všechno. Přeji všem krásný další školní týden roku 2021.
Vaše Vanimaré

P. S.:  Před desátou jsem po čtyřech dnech  dočetla Zaklínače VI. Věž vlaštovky. Hurá.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené