Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

15.8.21

9.8. - 15.8.2021

Další prázdninová neděle je skoro za námi. Prázdniny se chýlí ke konci a s nimi i moje dovolená. A co se dělo uplynulý týden?
V pondělí jsem byla doma. Aspoň dopoledne. Nakrmila jsem kocoura, dala si kafe a odpočívala u četby. Kocour se taky ukázal jako lovec a v živém přenosu chytil myšku. Následně mu ji mamka odebrala a odnesla do popelnice.
Po obědě jsem vyrazila na nákupy. Překvapivě jsem uspěla na 100%. Koupila jsem si černé dlouhé tepláky, černé baleríny a tenisky. Nezapomněla jsem si vyzvednout čočky, nejdražší položku nákupního seznamu. Ale mám na čtvrt roku klid. Kupovala jsem si i jednodenní. Těch tam je patnáct párů.
Odpoledne jsem si dala druhé kafe a četla Jantarové kukátko. Do večera jsem ho dočetla. Nakousla jsem hned další knížku s názvem Falešná společnice. Hned od začátku je plná napětí a mezi hlavními hrdiny to jiskří na obrovskou vzdálenost.
V úterý ráno odpočinek, kafe a mazlení s kocourem. Také krmení. Na to se zapomenout nesmí. Do oběda i po obědě jsem četla Falešnou společnici. Po pravdě, do odpoledne jsem ji dočetla. Dlouho mi nevydržela.
Hned jsem sáhla po další knize od stejného autora. Jmenuje se Kráska a netvor. Tak jsem zvědavá, jak se příběh bude odehrávat a jak skončí. Do večera jsem snad nic jiného nedělala. Jen jsem četla. Objednala jsem si taky nové záložky do Záložkodeníku a malou lampičku do knihy a předobjednala si dva tituly o Tolkienovi. Zase.
Do půlnoci jsem dočetla Krásku a netvora. Bylo to tak napínavé, že jsem to do poslední chvíle nemohla odložit, dokud jsem nevěděla, který je ten zlý a který je ten dobrý. Dozvěděla jsem se to. Hned, ještě ve tři čtvrtě na dvanáct jsem hledala další historickou romanci. A našla jsem.
Ve středu ráno bylo trochu podmračeno, ale pak se vyjasnilo. Dala jsem si kafe na terase, zahrála si na flétny a violu (konečně), naporcovala meloun a zašla do pekárny. Vytvořila jsem si další dvě záložky do Záložkodeníku. Stihla jsem si i zašermovat.
Odpoledne jsem se znovu začetla do knihy V zajetí hraběte z Glencrae. Začíná to mezi hlavními hrdiny zase pěkně jiskřit. Dala jsem si kafe a čokoládu. 
Navečer jsem byla na mši svaté. Nezpívalo se, nehrálo se. Měla jsem oddych. Na jednu středu. Den jsem zakončila filmem Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti.
A zjistila jsem, že kocour má rád Vinnetoua. Skoro pokaždé, když se dívám, mňouká u dveří. Středa nebyla výjimkou. Jen film Old Shatterhand se mu moc nelíbil. To nepřišel.
Ve čtvrtek ráno odpočinek, kafe, krmení a četba. Do druhého odpoledního kafe jsem dočetla V zajetí hraběte z Glencrae. Hrozný, jak jsou ty knížky tenké. Vytvořila jsem si i záložku do Záložkodeníku. Kniha byla krásná, romantická, do konce napínavá a lechtivá. Potom jsem otevřela Letopisy Narnie. A na noc jsem si nachystala knihu Sny o panu Darcym. To až budu muset zhasnout.
Z Letopisů Narnie z prvního dílu jsem přečetla asi půlku. Pak už bych si musela posvítit, tak jsem sáhla po čtečce.
Jinak zjišťuji, že tyto dva měsíce moc nečtu a když už čtu, tak knihy papírové. Což mi nevadí.
Taky mě napadlo, že bych se mohla podívat, kolik knih jsem vlastně přečetla od začátku července 2020 do konce června 2021. Zastavila jsem se na čísle 181 knih, příběhů, článků...
Chvíli jsem taky po setmění čekala na terase na Perseidy. Nedočkala jsem se. A byla zima, tak jsem si šla číst a později i spát.
V pátek dopoledne se mi nikam nechtělo. Dala jsem si kafe a šla do muzea. Tam jsem napsala dvě tři věty, vypila čaj a šla jsem po diskuzi s některými členy zase domů. Tentokrát mi špatně nebylo.
Po návratu domů jsem se opět začetla do Narnie.
Odpoledne jsem dočetla Letopisy Narnie, Čarodějův synovec a hned jsem navázala druhým dílem.
Později odpoledne, po druhém hrnku kafe jsem šla na mši svatou. Tentokrát už se zpívalo, a zpívala jsem já.
Po návratu jsem si dala večeři a u toho jsem četla. Do půl osmé jsem dočetla druhý díl Narnie. Měla jen 200 stran. Hned jsem nakousla třetí díl.
V sobotu dopoledne nutný úklid a četba. Do poledne jsem dočetla Kůň a jeho chlapec. Po obědě jsem otevřela Prince Kaspiana.
Odpoledne po kafi jsem vyrazila poprvé o prázdninách na biotop. Asi hodinu jsem se koupala a pak jsem šla grilovat. Dala jsem si jeden hermelín a kousek krkovičky. A pořádně jsem se nadlábla. Nesměla chybět ani zelenina a skvělá rajčata ze zahrádky.
Do tmy a do noci jsem četla. Prvně Prince Kaspiana, později po zhasnutí i Sny o panu Darcym.
V neděli ráno jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, nehrála jsem. Dopoledne jsem četla a po obědě jsem chvíli pokračovala. Dodčetla jsem Prince Kaspiana a otevřela jsem Plavbu Jitřního poutníka.
Po adoraci, požehnání a litaniích jsem si doma dala kafe a vyrazila znovu na biotop. Jak krásné to bylo. Voda chladivá, sluníčko hřejivé. Strávila jsem ve vodě asi hodinu a trochu jsem i posilovala břišní svaly.
A to bude pro tento týden asi všechno. Čeká mě poslední celý týden dovolené, ale asi nikam moc nepojedu. Budu očekávat dva balíčky. Jeden s oblečením a druhý s kafem. A chystat se na středověký den.
Krásný další srpnový týden roku 2021.
Vaše stále dovolenkující Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené