Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

13.6.21

7.6. - 13.6.2021

Další neděle je tady. Je po bitvě, je po očkování. A co se dělo?
V pondělí ráno práce. Ke konci třetí vyučovací hodiny mě začala bolet hlava. Vydržela jsem nakonec i celou čtvrtou. Co mi taky zbývalo. Po obědě jsem rychle utíkala domů a asi dvě hodiny spala. Bolest hlavy sice přetrvala až do kafe, ale aspoň jsem chvíli odpočívala. Reakce po očkování proti COVIDu.
Před kafem jsem musela ještě něco zařídit do školy. A to jsem si chtěla celé odpoledne číst. Tak nic, no. Po kafi jsem zašla na mazlendo za kocourem. Taky jsem si konečně četla Hobita. Silmarillion jsem v neděli dočetla.
Večer jsem nad obzorem nachytala horkovzdušný balon. Letos první. O pár chvil později už tam nebyl. Ale stihla jsem ho vyfotit.
V úterý se mi ráno nechtělo vstávat, ale musela jsem. V práci jsem přežila pět hodin, z toho jednu hodinu na hřišti. Jednou jsem si skočila do dálky a pak jsem odpočívala. Děti si hrály. Odpoledne jsem vyrazila do cukrárny. Konečně. Skoro po roce se mi to podařilo. Že by se svět vracel do normálu?
Pěkně jsme si poseděly, pokecaly a něco málo naplánovaly. S kolegyněmi.
Kafe jsem si dala až doma, protože v cukrárně mi moc nechutnala. Tak jsem si dala čokoládu. Tu mají dobrou. Po kafi mazlendo a pak čtení. Hurá. Pokračovala jsem v Hobitovi.
Ve středu dopoledne opět práce. Udělala jsem dětem netradiční hudebku. Šli jsme ven. Tam jsem se trochu zaposlouchali, trochu jsem si broukli písničku a šli jsme na oběd. Krásně ve stínu lípy. Nádhera.
Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe. Přemýšlely jsme, jak dlouho jsme nebyly. A nevzpomněly jsme si.
Navštívila jsem taky jeden obchod a koupila si pěkné bílé tílko. Mezi tím vším jsem stihla odstěhovat s mamkou skoro kubík dřeva do garáže.
Taky jsem po dlouhé době jela doučovat. Už to nebylo on-line, už to bylo tváří v tvář. Konečně. A hned na to jsem jela na mši svatou. Zpívala jsem. Do večera po večeři jsem si četla. Zašila jsem krtkovi ruku, aby mu neupadla a poslouchala chvíli rádio Rivendel. Kdo četl Hobita a Pána prstenů, tak ví a zná. Aspoň to jméno.
Do noci jsem četla.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. A trochu drsnější. No, přežila jsem. Odpoledne jsem si dala kafe, pomazlila se s kocourem a jela do tábora vikingů. Postavily se stany, vyrobily se pochodně a na bitvu je vše připraveno. Je pravda, že to chvíli vypadalo, že nikam nepojedu. Zatáhlo se a trochu (víc) sprchlo. Ovšem o pár kilometrů dál nespadla ani kapka. Do noci jsem četla Pána prstenů. Skoro jsem u toho usnula.
V pátek dopoledne práce. Poslední hodinu jsem chtěla jít ven do parku. Došla jsem však jen k budově druhého stupně a zahřmělo. Takže do parku se nejde. Skončila jsem s dětmi na hřišti za školou. Jen tak pro jistotu.
Po obědě jsem si dala kafe se sušenkami a četla si. Taky pěkně pršelo. To byl slejvák.
Odpoledne jsem šla na mši svatou a na adoraci. Z té jsem musela trochu utíkat, protože byl i orchestr. Zahrála jsem si krásně. Bohužel tento školní rok naposledy. Byla jsem dvakrát. Další hraní bude až v září. Snad.
Při večeři jsem se dívala na další díl Stargate a potom si četla.
V sobotu jsem spala do půl deváté. Dopoledne úklid a odpoledne Svatobor. Moje první bitva. Po obědě jsem odjela do tábora. Stihla jsem turnaj mosty a pak i bitvu. Bylo to všechno překvapivě rychlé. Hlavně ty střety. Taky jsem si po víc jak roce zastřílela z luku (mohla jsem si vzít svůj, kdybych to věděla). Luk jsem měla půjčený, šípy taky. Byl trochu těžší na napínání, ale zvládla jsem to. Odnesla jsem si od toho pěknou podlitinu na levém předloktí. Nevadí, aspoň mám památku.
Přidám pár fotek.
Pohled na řeku Oslavu po proudu.
Jeden pohled přes řeku. Jsem u jiného brodu, než na první fotce.
Pohled na raně středověký tábor (ten karavan to trochu kazí).
Rozestavuje se jedna bojová linie.
A druhá bojová linie. Tam jsou i bojovníci ze skupiny, do které patřím i já. Ale já stojím za foťákem.
Každopádně jsem si to tam užila. Trochu jsem zmokla, namočila jsem si nohy do řeky (vodu schytaly i šaty) a prošla jsem se táborem.
V neděli jsem ráno zpívala při mši. Následně jsem zapálila svíčky na hrobě a šla pro oběd. Měla jsem objednané řízky. Byly moc dobré, a ještě lepší, protože jsem je nemusela smažit. Haha.
Odpoledne jsem si četla a byla jsem na adoraci a požehnání. Následně pekárna a malý nákup a taky doma kafe.
Do večera jsem koukala na Facebooku na nějaká videa. U večeře jsem se podívala na další díl Stargate.
A to bude pro tento týden asi všechno. Takže krásný další týden roku 2021. Už se blíží prázdniny, tak to ještě musím pár dnů vydržet.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené