Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

30.5.21

24.5. - 30.5.2021

Poslední květnová neděle a poslední den před zkouškou z morálky. A co se dělo poslední týden před mými dalšími státnicemi?
V pondělí dopoledne práce, trochu zpestřená testem a vycházkou. No, bylo celkem pěkně, tak co budem sedět ve škole, že? Navíc už jsem taky potřebovala trochu vypnout a zároveň se dětem věnovat.
Odpoledne jsem se učila. Kolegyňka mě vyzkoušela ze tří otázek a pak jsem se učila. Prošla jsem všechno. U toho jsem poslouchala soundtracky a něco pojídala. Nezapomněla jsem na šerm, kafe a kocoura. U večeře jsem se dívala na další díl Stargate a následně se vrhla na dogmatiku. Po pravdě, začíná mi z toho hrabat. Už to chci mít za sebou, a začíná mi být jedno, jak to dopadne. Snad dobře.
V úterý opět práce. Tentokrát pět hodin. Poslední hodinu jsem byla u své bývalé třídy. Nic se nezměnilo. Pořád stejně drzí jsou.
Odpoledne jsem si zašla do Zásilkovny pro dva balíčky. Dorazily mi knížky pro děti a taky něco málo pro mě. Hlavně nové zpěvníky a vysoká sopraninová flétna. Zbláznila jsem se.
Nezapomněla jsem na kafe a na kocoura. Navečer jsem šla do šermu. Bojovali jsme, proti dlouhým zbraním. Několikrát jsem prohrála, ale pak jsem přišla na to, jak se mu dostat "na kobylku". A začala jsem vyhrávat. Pak už se to zase změnilo.
Do noci jsem se učila. Moc mi to nešlo. Mám pocit, že to čím dál víc zapomínám. A ještě později v noci jsem si četla. Rozečetla jsem Bídníky. Mají přes sedm set stránek,, skoro osm set, tak jsem zvědavá, jak dlouho mi to bude trvat. Ovšem stále mám na mysli, že 3. června začínám číst Silmarillion.
Ve středu opět práce. Tentokrát jsem si i odpočinula na vycházce. Odpoledne jsem si dvakrát přečetla morálku a dvakrát dogmatiku. Zvládla jsem si i zašermovat a pomazlit s kocourem. Večer jsem šla na mši svatou. Dostala jsem trochu vyhubováno, že jsem přišla pozdě, ale omluva "učím se" zabrala. Protože jsem se skoro do půl šesté učila.
Po mši jsem si ještě něco málo vyřídila. Následovala večeře se Stargate a podruhé dogmatika. Začínám z toho mít v hlavě guláš. Dobrou chuť.
Ve čtvrtek opět práce, zkoušení od kolegyně a ladění kytary. Nakonec jsme to naladily. Jsme dobré. Zbytek odpoledne jsem se učila a dala si kafe. Taky jsem nezapomněla na kocoura a zašermovat si. Taky jsem po delší době vytáhla flétny a zahrála si. Konečně.
Do večera jsem se učila a taky jsem učila. Stihla jsem si i číst. Krátce po půlnoci jsem však byla vzbuzena sirénou.
V pátek, naštěstí už poslední den pracovního týdne, jsem pracovala. Zvládla jsem překvapivě vše, co jsem chtěla a ještě jsem si za odměnu vyšla na vycházku na hřiště. Krása.
Odpoledne mě kolegyně vyzkoušela z posledních dvou otázek do morálky a popřála mi štěstí u zkoušky. Začíná mě to dost děsit, že už v pondělí. Nezapomněla jsem si dát kafe a taky pohladit kocoura. Do večera jsem se učila. Dvakrát přečíst morálku a jednou dogmatiku. 
V týdnu mi taky došel balíček z hudebnin. Zase jsem utrácela. Kromě ladičky pro kolegyni jsem si objednala zpěvníky (ty vyfocené nemám) a taky vysokou sopraninovou flétnu. Je to takové flétna pro panenky. Je úžasná. A překvapivě na ni poskládám prsty. Občas se mi podaří i zacpat správnou dírku.
No přidávám foto všech mých zobcových fléten. Už mi po pravdě chybí jen basová a po té netoužím. Zatím.
Z leva: vysoká sopraninová, sopraninová, sopránová, altová, tenorová.
Večer, po skončení učení, jsem přetáhla fotky z foťáku. Jen proto, abych se mohla pochlubit flétnami. Chybí tam jen jedna sopránová. Ta jednobarevná. Jak bych teď při psaní tohoto článku a koukání na fotku hrála. Nejde to. Je kolem mě moc lidí. Snad se k hraní dostanu po státnicích.
Po strašně dlouhé době jsem poslouchala Pána prstenů. Skoro po měsíci.
Do noci jsem si četla.
V sobotu jsem se vyspala až skoro do devíti. Dopoledne jsem si jednou přečetla morálku, i s literaturou Odpoledne jsem pokračovala s dogmatikou a znovu morálkou bez literatury. Taky jsem vyzkoušela nové fixy na kamínky, které už mám asi měsíc doma. No jo, koupila jsem je těsně před tím, než jsem zjistila, že jdu ke státnicím.
Po dlouhé době jsem taky malovala kamínky. Některé jsem dodělala, některé jsem začala. Vzniklo několik kočiček, několik srdíček a čtyřlístků. Teď nechat zaschnout a pak zalakovat. U toho jsem poslouchala Pána prstenů. Po Růženci jsem ještě jednou přečetla základ každé otázky do morálky a šla si zkulturnit nohy. Do noci jsem si četla.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem. Do oběda jsem četla studii Akvinského (nemám ho ráda), a po obědě jsem pokračovala. Nezapomněla jsem na adoraci, svátosti a požehnání. Před kafem a po kafi jsem v četbě pokračovala.
Tak mi zítra držte pěsti, ať to nemusím v lednu opakovat.
A to bude pro celý tento předstátnicový týden asi všechno. Krásný další, už částečně červnový týden roku 2021
Vaše studující Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené