Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

16.5.21

10.5. - 16.5.2021

Tak je tu další neděle. Konec května a moje státnice se nezadržitelně blíží. Já chci ještě pár dní navíc.
A co se dělo celý týden?
V pondělí práce s dětmi ve škole. Samozřejmě test na covid a pak učení. Všechno jsme krásně stihli a mohli jsme jít na chvíli ven. Odpoledne jsem zasedla k Akvinskému a studovala. Byl to poslední a taky nejdelší text, co jsem si musela projít. Večer se mi z toho taky pěkně točila hlava. Spát jsem brzy nešla. Do tři čtvrtě na jedenáct jsem si četla. Zase Körnerovou.
V úterý v práci trochu oddechu. Měli jsme on-line schůzku v knihovně. Takhle. My jsme zůstali ve třídě a spojili jsme se přes internet do knihovny. Úžasná zkušenost a myslím, že se to všem líbilo. Hlavně paním učitelkám, protože nemusely nic dělat v tu chvíli. Jen hlídat a případně pomoct. Odpoledne kromě kávy a mazlení s kocourem, jsem se učila a taky si šla zašermovat. Několikrát jsem to i přežila.
Po šermu a sprše jsem se začetla do dogmatiky.
Ve středu překvapivě bezbolestné vstávání. Dopoledne práce, odpoledne učení a taky jsem si vyzvedla čočky. Taky jsem si zašermovala. Nezapomněla jsem si dát kafe a večer jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem a trochu jsem si tím zamotala hlavu. Moc jsem dýchala.
Po mši jsem se do noci učila.
Ve čtvrtek opět práce. Měla jsem hudebku, něco jsem dětem zahrála, něco jsme si poslechli přes počítač. Odpoledne jsem si konečně po dlouhé době zahrála na violu a na housle. Taky jsem ve škole vytáhla příčnou flétnu a zahrála si. Doma jsem pak vytáhla i tenorku a altku. Konečně.
Do večera jsem se snažila učit, ale jeden email mi to trochu narušil. Musela jsem si zjistit, kde si nechám udělat test na ten příšerný a život otravující covid. Snad jsem to vyřešila. Potom jsem dočetla poslední otázku do dogmatiky a zalezla do postele s čtečkou. Moc jsem toho za dnešek projít nestihla. Jen asi dvě otázky do morálky a celou dogmatiku. No, byla to víc jak polovina. Nezapomněla jsem si dát kafe a taky doučko.
V pátek poslední pracovní den týdne. Přežila jsem a děti taky. Všechno, co jsem potřebovala, jsme zvládli a stihli jsme i výtvarku. A děti dovolily paní učitelce, že si taky mohla malovat. To se mi dlouho nestalo, že bych mohla. Učím se no. Už jsou to víc jak dva týdny. Je to od 30. dubna.
Odpoledne přede mší jsem stihla projít celou morálku, nezapomněla jsem na kafe. A po mši do noci jsem prošla celou dogmatiku.
Upřímně, z morálky chci otázku číslo 5 a z dogmatiky číslo 6. To jsou asi nejlepší otázky. I když je pravda, že bych byla schopná říct něco málo ke každé. Aspoň co se týká morálky. S dogmatikou je to asi horší. Na ni mám ale o tři dny víc než na morálku.
Po dočtení dogmatiky jsem chvíli psala. A dál do noci jsem si četla.
V sobotu jsem spala celkově dlouho. Do půl deváté. Dopoledne úklid, krmení a učení morálky. Stihla jsem šest otázek. Odpoledne jsem pokračovala morálkou, cvičením a dogmatikou. Poslouchala jsem u toho Posledního samuraje a Posledního mohykána. Jen soundtracky. Učení jsem dokončila za zvuku Pána prstenů soundtracku. Mezitím jsem si dala i kafe, stihla jsem se jím polít a taky zkontrolovat kocoura. Tentokrát moc nežral. Třeba to ještě dožene.
Do večera jsem stihla ještě jednou přečíst morálku. Úspěch. Potom jsem kreslila. Jak to dopadlo? Zrovna podle mých představ ne. Asi před měsícem jsem si koupila nové pastelky, metalické, ale moc mě nenadchly. No, posuďte sami.
Ne to foceno mobilem. Nechtělo se mi hledat foťák. Je to jedna z připravovaných ilustrací. Základ je kreslený přes kopírák, trochu jsem musela upravit Ari, protože tenkrát jsem jí nakreslila moc dlouhý krk. Teď jsem zase odbyla Berovy boty. Myslím tvarově. Původní ilustrace je víc než rok stará.
Pro porovnání dodám i tu původní. Nejsem si jistá, jestli jsem ji někdy zveřejňovala. A pokud ne, tak to udělám dnes.
Je ze dne 2.3.2020. Ještě před první covidovou karanténou. Víc jsem si s tím pohrála. Teď mi šlo o pokus. Ale zkrátila jsem Ariin krk. Úspěch.
Do noci jsem si četla. Začala jsem číst knihu Víkend s panem Darcym.
V neděli jsem byla na mši svaté. A taky jsem byla součástí úmyslu mše svaté. Naštěstí ne u nás, ale až na severní Moravě. V Havířově. Tam mám své kořeny a chci se tam o prázdninách jet podívat.
Na mši u nás jsem zpívala a po pravdě jsem dneska zpackala všechno, co se dalo. Hlavně Credo. No jo. Myšlenkama jsem byla v tu chvíli někde jinde (u státnic) a když jsem se probudila, bylo pozdě. Jako vždy.
Dopoledne jsem ještě nakrmila kocoura, koukla na Objektiv a šla se učit. Odpoledne jsem pokračovala. Do požehnání jsem stihla přečíst celou dogmatiku. Po požehnání, kde jsem byla chvíli sama jen s knězem a Kristem, jsem si dala kafe pěkně na terase a potom jsem pokračovala morálkou. Potom jsem překvapivě stihla i podruhé dogmtiku. Takže jsou si oba předměty kvit.
A to bude pro dnešek asi všechno. Krásný další květnový týden roku 2021. Covidová karanténa se zase trochu uvolní, tak toho využijte, ale samozřejmě bezpečně a s ohledem na své okolí.
Vaše učící se Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené