Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

31.1.21

25.1. - 31.1.2021

Tak, další neděle. Poslední lednová. A poslední lednový týden je za námi. A co se dělo?

V pondělí práce. Zahájila jsem týden v práci. Nestalo se to, co se stalo minulý týden. Naštěstí. Čtyři hodiny utekly jako voda v potoce. Odpoledne jsem si uvařila kafe a u toho jsem si četla Kvadrigu. Pokračuje to docela zajímavě a nepředvídatelně.
Odpoledne jsem taky měla online konzultaci k diplomce. Konečně. Na jednu stranu jsem dostala pochvalu, na druhou mám v práci hromadu nedostatků. Takže mám co dělat.
Do večera jsem si pročítala pastorální teologii a četla.
V úterý opět práce. Celkově klidná a rychlá. Poslední hodinu jsem byla na vycházce a děti našly dva kamínky. Já nenašla ani jeden. Klasika.
Odpoledne začalo sněžit. Na zahradě jsme měli už krásně bílo, ale na ulici nic. Stále při starém špinavém a mokrém. Taky jsem si přečetla pastorální teologii a kousek Kvadrigy. Tentokrát to byla docela žhavá kapitola. A Cellestia by mě svými pozdními příchody taky štvala, stejně jako Drakea. Četla jsem až do večera.
V noci jsem se vzbudila s tím, že nemám naušnici. Našla jsem ji pod polštářem a v polospánku jsem si ji nasadila. Jsem dobrá.
Ve středu ráno práce. Rychlá, celkově klidná. Odpoledne jsem si dala sprchu a po dlouhé době jsem si zahrála aspoň na violu. Vydržela jsem to pět minut. Pak se mi začala trochu točit hlava. Namlela jsem si kafe, s taťkou jsem je vypila a taky jsem zavolala své bývalé asistentce a současné kamarádce. Kecaly jsme asi půl hodiny. Jako vždy.
Zbytek odpoledne jsem si četla pastorálku a Kvadrigu.
Doučko jsem přesunula na čtvrtek. Večer jsem byla na mši svaté. Bylo mi zase podivně smutno. Do večera jsem si četla a poslouchala hudbu z youtube. Přesněji toto:

Je to dokonalé. Krásně se u toho odpočívá. Asi se budu muset v nejbližší době na ty filmy zase podívat.
Ve čtvrtek opět práce. Docela lehká a klidná. Učila jsem jen dvě hodiny. Další hodinu jsem rozdala vysvědčení a koukali jsme na pohádku. Odpoledne jsem pročítala pastorálku, dala si kafe a prostě jsem odpočívala. Večer jsem si četla Kvadrigu. Taky jsem psala zase jednu z dřívějších povídek. Konečně jsem se trochu rozepsala. U toho jsem opět poslouchala. Povídku jsem nedokončila. Inspirace a múza mě opustily. Třeba zítra dopoledne, odpoledne, večer....
Stihla jsem i nakousnout další příběh s Ari a Berem. Dlouho jsem je opuštěné nenechala. To teda ne.
Do noci jsem si četla Kvadrigu.
V pátek jsem do práce nešla, ale i tak jsem vstávala před sedmou hodinou ráno. Přepsala jsem si další Ari do nového sešitu. Pěkně kaligrafickým inkoustem a ptačím brkem. Baví mě to takhle psát.
Zbytek dopoledne jsem strávila v muzeu a psala a psala diplomku. Přibyla mi asi stránka. Celkově to má přes 80 stran a předpokládám, že budou v příloze fotky. Takže se dostanu určitě přes stovku.
A taky na mě čekalo překvapení. Když jsem odcházela z muzea, tak kromě toho, že jsem musela vytáhnout pláštěnku, jsem našla i dva putovní kamínky. Jejda, já měla radost.
Odpoledne jsem taky nějaké kamínky malovala. Po pravdě se mi moc nepodařily. Vždycky mám v hlavě krásnou vizi, ale realita je úplně někde jinde. Nelíbí se mi, většinou.
Večer jsem si četla a věnovala se chvíli pastorálce. Doufám, že naposledy.
Do noci jsem psala a taky četla. Dopsala jsem tu povídku a teď se můžu věnovat zase jen Berovi a Ari. Nakreslila jsem je na jeden kamínek, jak sledují západ, nebo taky východ slunce.
V sobotu jsem dlouho spala a spala bych klidně i déle. Dopoledne jsem uklízela a pomáhala s vařením. Odpoledne jsem si četla a přepsala jsem poslední dopsanou povídku s názvem Na vodě. Taky jsem tam doplnila malé detaily. Nevím, zda se tady objeví. Ještě si to pořádně rozmyslím. Ten námět jsem zpracovávala devět let. Zatím nejdelší prodleva.
Po kafi jsem si do sešitu přepsala jeden krátký text a snad ho ještě rozvinu. Po zkušenostech si všude píšu datum. Jak dlouho mi to vydrží nevím. 
V podvečer jsem žehlila a taky měla konferenci přes celou  Moravu. Potom jsem poslouchala hudbu a čekala na večeři.
Při večeři jsem koukla na další díl Stargate a potom jsem při poslechu hudby četla Kvadrigu. Má přes 500 stran, je to docela napínavé a krásně se to čte.
Po růženci jsem dokončila rozhovor Frona s Ari. Pravděpodobně ho zveřejním během února.
V neděli ráno jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem. V jednu chvíli se mi parádně točila hlava, ale naštěstí to brzy přešlo. Doma jsem potom dodělala bramborový salát a odpočívala. Dočetla jsem první díl Kvadrigy a chci další!!!!! Chci vědět, jak to mezi Cellestii a Claudiem bude. Nemám ráda otevřené konce. (Hlavně, že jsem někdy otevřenými konci trápila čtenáře blogu.)
Po obědě jsem brouzdala po internetu a četla zajímavé články. Taky jsem musela na blogu některé články trochu upravit. Byly poněkud roztahané se zbytečnými mezerami. Zabralo mi to asi půl hodiny a málem mi u toho umrzla pravá ruka. Taky jsem rozečetla další knihu od Henryka Sienkiewicze Ohněm a mečem. Na dvoře jsem ze zmrzlé země vydolovala dva kameny na malování. Jeden je krásně velký. Zatím to bude největší ze všech, co jsem malovala. Taky jsem je musela umýt a nechat uschnout.
Do večera jsem brouzdala na Pinterestu, hledala jsem si noty na Posledního mohykána. Něco málo jsem sehnala, teď se to chci naučit hrát na violu. (Trochu si připadám jako Will z Hraničářova učně, kdy se neustále obhajoval, že hraje na mandolu a ne na... nemůžu si vzpomenout.... na loutnu.) Taky jsem se pokochala krásnými šaty, jen je škoda, že plesy letos nebudou. Stejně nemám s kým jít.
Tak pro dnešek je to všechno. Přeji krásný další první únorový týden roku 2021. Snad aspoň doma v klidu oslavím své třicetiny. Je to hrozný. už mi bude třicet. Stárnu.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené