Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

5.1.20

30.12. 2019 - 5.1.2020

První neděle roku 2020. Konec roku 2019 a začátek roku 2020. Co se dělo?
V pondělí jsem byla doma. Trochu jsem se vyspala. Ale jen trochu. Nevím, v kolik jsem vstávala, ale myslím že dřív jak v devět to nebylo. Haha.
Dopoledne úklid, odpoledne kafe a čekání na návštěvu. Večer učení.
V úterý příprava na silvestr. Dopoledne vaření, odpoledne mše svatá a adorace. Obojí pěkné. Jen se vynechalo kázání a přímluvy. Ale to vůbec nevadilo. Vše nahradila adorace. Večer jsem byla u kamarádky. Povídaly jsme si, koukly na televizi a zahrály si hru Ivana Mládka Jóžin z bažin. Docela zajímavá. Lovci vyhráli nad Jožinem. Super. Do půl dvanácté jsem se pak učila doma a po půl jsem vyrazila na ohňostroj na náměstí. Letos to měli nějak divně nazvučené, protože jsem neslyšela ani starostův odpočet, ani hudbu k ohňostroji. Škoda. A až prvního ledna domů a rychle spát.
Podotýkám, že jsem měla až šampus na náměstí. Jinak jsem radši nepila. Nevím, co by to se mnou udělalo a po pravdě to ani vědět nechci.
Ve středu ráno mše svatá. Popřála jsem si s několika lidmi krásný nový rok a odešla jsem domů. Cestou jsem pokecala s kamošem z teologie. Odpoledne jsem s rodinou vyrazila na výlet. Jeli jsme autobusem asi 10 km a pak pěšky zpátky. Krásná procházka. A spousta fotek zimní přírody bez sněhu. Také to má své kouzlo.
Večer jsem se učila ekumenu. Po pravdě mě to nebaví a už to chci mít za sebou.
Ve čtvrtek budíček po osmé hodině. Vypravit příbuzné na cestu a pak se věnovat učení. Ekumena. Už zítra.
V pátek jsem vstávala zase po osmé hodině. Modlitba, čtení, učení. Klasika. Za dopoledne jsem si prošla celou ekumenu a na filosofii jsem se nedostala.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe a šla na mši svatou. Tam jsem mi ještě přede mší udělalo dost špatně. Klasika. Naštěstí jsem to rozdýchala a všechno jsem odzpívala.
Po mši byla ještě adorace a pak hurá na test z ekumeny. Nevěděla jsem hned, jak jsem dopadla. To bylo to nejhorší. Pak jsem s kolegy zvládla ještě test z filosofie. Ten jsme věděli hned. Dali jsme to. Já jsem kolem devátí zjistila, že jsem dala ekumenu. Hurá. Teď ještě napsat práci a odevzdat a v sobotu můžu jít ke kolokviu. Snad.
Večer jsem se věnovala dokumentům Druhého vatikánského koncilu a taky Direktáři k provádění ekumenických principů a norem.
V sobotu jsem spala až do devíti. Víc to nějak nešlo. Dopoledne jsem uklízela a taky zpracovávala práci. Odpoledne jsem vyrazila do přírody. Po návratu na mě čekalo kafe a cukroví a taky vyklízení domu.
Do večera jsem zpracovávala svou práci a četla direktář.
Zjistila jsem taky, že po sobotní procházce lesem jsem si musela umýt boty. A že to byla dřina. Blato nešlo vyklepat. Ale zvládla jsem to. Pak jsem poslouchala hudbu a chystala se na neděli.
V neděli jsem byla na mši svaté. Světila se voda a žehnalo se kadidlo, křída a zlato. Liturgie celkem pěkná. Jen škoda té druhé eucharistické modlitby.
Dopoledne jsem četla direktář a po obědě jsem pokračovala v četbě. Direktář jsem dočetla, něco málo o něm sepsala a odevzdala. Teď se uvidí, jestli to projde.
Pak jsem se věnovala jiné odborné literatuře. A nejspíš se po kafi budu učit exegezi Nového zákona. Zkouška mě čeká za týden v sobotu. Snad. A pak se vrhnu na Bioetiku a sociální etiku. Vůbec netuším, o čem to je. A nejede mi tiskárna, tak to asi ani nezjistím.
Taky jsem si zacvičila, abych náhodou nevypadla z rytmu šermířů a četla Hraničářova učně.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže přeji krásný další týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené