Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

22.12.19

16.12. - 22.12.2019

Tak je tu poslední, čtvrtá neděle adventní. A co se dělo poslední pracovní týden tohoto roku? Bylo toho docela dost.
V pondělí práce. Odpoledne zdobení třídy a okolí školy. Taky jsem si zacvičila a odpočívala.
V úterý opět práce. Docela dost dlouhá. Až do večera. Byla u nás otevřená škola, tak jsem se po ní prošla, koupila vánočku, nějaké drobnosti jako dárky, ochutnala punč a cukroví. A večer jsem nastoupila na provizorní podium a hrála s páťáky. Docela dost se nám to povedlo. Byla to hlavně jejich zásluha, já tam byla jen tak trochu omylem. Byl to jejich výstup a moc se jim povedl. Šerm jsem tudíš nestihla. Bohužel. A dělali scéniku. Viděla jsem videa. Jen jsem tam nemohla být. Až po Novém roce.
Ve středu jsem vstávala dříve, abych stihal mši svatou. Mši jsem stihla a šla jsem i ke svátosti smíření. Nějak jsem to potřebovala. Odpoledne jsem oběhala nejnutnější nákupy a šla si zahrát na flétnu, hlavně tu příčnou, a taky po velmi dlouhé době zašermovat na zahradu. Večer jsem už nikam nešla, tak jsem se myslím věnovala pečení perníčků. Zdobit je nebudu, líbí se mi tak, jak teď jsou. A už jsou poživatelné bez vylomených zubů.
Ve čtvrtek opět práce. Pak kafe doma a výlet do obchodu. A to jsem se chtěla učit. Místo učení jsem nakupovala a pak jsem šla do sboru. Tam jsem učení už vytáhla. Začala jsem se učit Ekumenickou teologii a mezináboženský dialog. Podtrháno mám, teď to přepsat a naučit se na test. Následně přečíst jednu deklaraci a dekret o ekumenismu a taky direktář k ekumenismu (přesný název z hlavy neznám) a vypracovat z toho přípravu ke kolokviu. No, mám co dělat. Do toho exegeze Nového zákona a Bioetika a sociální etika. Ta je naštěstí až v únoru. Ale i tak se jí dost děsím. Není to moje silná parketa. Morálka. Je smůla, že je to státnicový předmět. Snad to zvládnu. Musím a CHCI. To je to hlavní.
V pátek poslední pracovní den v tomto roce. Děti se už neučily a užívaly si společné chvíle. Je pravda, že některé děti si společné chvíle užívají tím, že je ztrpčují ostatním. Bohužel každý jsme jiný, že?
No, odpoledne jsem si dala kafe a trochu cukroví sama. Šla jsem si taky zašermovat a hrála jsem na flétny. Nebo jen na jednu? Myslím, že jen na příčku. K dalším jsem se nedostala. Odpoledne jsem si zašla na mši svatou a pak hurá domů se učit.
V sobotu jsem spinkala dlouho. Hurá, Vanimaré se vyspala. Dopoledne jsem umyla poslední neumyté okno a učila se. Většinu dne jsem se učila. Večer jsem koukla na film a znovu se začala učit. I když už to nebylo moc dobré a dlouhé.
V neděli jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem a měla jsem posilu. Konečně. Po mši jsem dostala andílka ze stužky a taky úkol naučit se etiku. No, mám do třetího ledna co dělat. Dopoledne jsem pomáhala v kuchyni a chvíli si i četla.
Odpoledne jsem koukla na novou Popelku od Disney a pak na Popelku z roku 1969. Ta druhá jmenovaná byla hezčí.
Pak jsem umyla doma dveře a koukala se na adventní koncert v televizi. Jen mě mrzí letošní Rybovka na Biskupském dvoře.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další týden roku 2019. S úklidem a přípravami to moc neřehánějte. Důležité je se sejít se všemi, které máte rádi. To je podstatné na Vánocích. Dárky jsou jen třešinka na dortu.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené