Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

3.11.19

28.10. - 3.11.2019

Opět je tu neděle, ale tentokrát trochu smutnější. Zítra se jde do práce.

A co se dělo přes týden, kdy jsem byla doma? Nic moc. A to jsem se těšila,že budu dělat spoustu věcí.
V pondělí jsem spala dlouho. Dopoledne nevím, co jsem dělala. Odpoledne jsem si dala kafe a dort. Zbytek dortu.
V úterý opět delší spánek, než obvykle. Dopoledne pro oběd do jídelny a odpoledne výlet do Brna. Po dlouhé době. Podívala jsem se do centra a taky ke své bývalé škole na Kravák. Podívala jsem se, co je v Brně nového a jehla domů. Víc to rozebírat nebudu. Odpoledne bylo nádherné.
Ve středu opět delší spánek. Pak nákup, vyzvednutí oběda v jídelně a pak šití. Tuniku jsem už podruhé upravovala. Tak, jak jsem to původně zamýšlela, to se nepovedlo. Takže jsem musela střih znovu upravit a vytvořit si znovu rukávy. Ty původní by mi byly krátké. Jako u většiny třiček. Ale já za to nemůžu, že mám dlouhé ruce.
Na mši jsem nebyla, protože nebyla. Místo toho jsem si vychutnala tortilu.
Ve čtvrtek opět odpočinek. Dopoledne jsem byla doma, odpoledne jsem jela do kavárny na kávu a zákusek. Večer jsem šla na zkoušku sboru. Moc se mi nechtělo. Po zkoušce jsem s některými šla do kostela a zkoušeli jsme na sobotu České rekviem od Olejníka.
V pátek jsem dopoledne byla na zámku a psala do diplomky. Napsala jsem asi pět stránek. Což je docela málo. Potřebovala bych víc napsat.
Odpoledne jsem si dala kafe s mamkou a pak jsem šla na mši svatou. Užila jsem si litanie ke všem svatým. Zpívala jsem je sama.
V sobotu jsem byla ráno taky na mši svaté. Zpívali jsme to rekviem. Moc se mi to nedařilo. Bylo mi zase nějak divně, zle. Ale zvládla jsem to. Po mši jsem si zašla na hřbitov. Na mši svaté jsem si užila jinou eucharistickou modlitbu než druhou. Konečně byla třetí. Možná proto, že je tam zvláštní modlitba za zemřelé. Odpoledne jsem si trochu pospala. A to jsem nechtěla. Pak jsem si dala kafe a šla jsem znovu na hřbitov zapálit svíčky.
Do večera jsem sledovala Stargate.
Taky jsem dočetla knihu Napomenutí z onoho světa. Docela zajímavé počtení. Jedná se o rozhovor exorcistů s Jidášem, Belzebubem a jinými démony. Stojí za to si ji přečíst.
Později večer jsem chytla do ruky Hravé psaní a napsala jsem další cvičení. Jednalo se o avols ándohán (náhodná slova). Snažila jsem se zapojit svou pravou mozkovou hemisféru. Jen nevím, jestli jsem to udělala nebo ne. Nemám žádnou zpětnou vazbu. Ale to mi nevadí. Ale trvalo mi dlouho, než jsem se k tomu vrátila. Skoro celý týden. Naposledy jsem psala v pondělí.
V neděli jsem byla ráno na mši svaté. Liturgie probíhala normálně. Odpoledne byla ještě pobožnost na hřbitově a pak jsem poprvé v životě šla na fotbal. Jen se dívat. Naši prohráli. Ale to mi nevadilo. Pěkně jsem si pokecala s kamarádem. Dlouho jsme se neviděli.
Během dne jsem se podívala na další díl Trabanta a na Stargate.
A to jsem chtěla přes týden, pracovat na úkolech do školy, na diplomce, hrát na flétny, střílet z luku, šermovat... A nic z toho jsem nedělala. Snad příště.
A to bude pro dnešek asi všechno, Takže krásný další týden roku 2019. Já už jdu zítra zase do práce a moc se mi nechce.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené