Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

27.10.19

21.10. - 27.10.2019

Tak zase neděle. Tentokrát trochu příjemnější, aneb je v pondělí volno. A co se dělo minulý týden?
V pondělí práce. Opět a znovu. Celkem to šlo, přežila jsem ve zdraví a ani jsem se myslím moc nerozčilovala. Odpoledne jsem šla na listy. Původně jsem chtěla jít jen k faře na javor, ale pak jsem zašla dál a užila jsem si krásnou procházku přírodou. Asi bych to měla dělat častěji. Listů jsem nasbírala dost. Kochala jsem se krásným podzimem a prošla se cestami, kterými zřejmě už nikdo nechodí. Možná jen zvířata. Litovala jsem hodně, že jsem si nevzala foťák, tak jsem fotila akorát mobilem. Krásně svítilo sluníčko, barvy jen zářily a Vani se procházela jako Ari. A poslouchala to ticho, které bylo kolem ní. Romantika.... Jen Ber jí chyběl.
V úterý opět práce, odpoledne kafe a zákusek s kolegyní a pak šerm. Na ten jsem se hodně těšila. Dělali jsme akrobačku, jak to nazýváme, a do toho jsem zapojili už i šerm. Bylo to naprosto úžasný, zábavný a pohybový. Rozcvičku jsem nějakým způsobem zvládala, ani jsem se moc nezpotila. Nelilo ze mně tak, jako minule.Jen jeden cvik stále nezvládám, tak jsem za "trest" dělala kliky navíc. Ale to mi nevadilo. Jen zápěstí trochu víc bolelo. Místo třiceti kliků jsem jich dělala čtyřicet. No co, aspon si posílím ruce, což potřebuju jako sůl (přiznej se, Vani, jako čokoládu). Zase začínám mluvit sama se sebou.
Také jsem dostala (koupila si) nový náramek. Je z křišťálu a lávovch kamenů. To aby mě nebolelo to zápěstí. Je moc krásný, mohla jsem si vybrat, jaké kameny chci a kombinace, kterou jsem si vybrala, se mi moc líbí. (Aby taky ne, když jsem si ji vybrala...) A k tomu růžičku a křížek.
No, ve středu jsem se zpotila ve škole. Děti byly protivné a otravné. A to se odrazilo na mé náladě v hudebce. Odpoledne po nutných pochůzkách po obchodech a poště (zase mi došla knížka, tentokrát Kompendium sociální nauky církve) jsem šla střílet z luku a vytáhla jsem i meč. Vytáhla jsem taky flétny a pořádně si zahrála. Večer jsem šla na mši svatou, pomodlila se růženec, zazpívala žalm a šla k přijímání. V liturgii jsem ....
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Si všimla, že byla vynechána výzva před modlitbou nad dary.
To dlouho nebylo co?
Do úterka jsem přečetla knížku Tolkienovi hrdinové a ve středu jsem začala číst Tolkienovy bitvy. Hrdiny jsem četla myslím od neděle.... Tři dny tedy?
Do večera jsem si četla a přečetla knihu Tolkienovy bitvy. Bylo to kolem 260 stránek. A bylo tam hodně obrázků. Mnohdy před dvě stránky. Takže toho textu tam moc nebylo, ale bylo to úžasné. Až na občasné chyby. Ale to je normální. Sama mám v textu spoustu chyb.
Ve čtvrtek opět práce. A měla jsem hodinu volno. Došla jsem pro kafe a koupila si Bounty. Po dlouhé době. Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe a zase jsme všechno probraly. Je zajímavé, že stále máme o čem mluvit. A to je dobře. Pak jsem se začetla do knihy Tvůrčí psaní pro každého. Knihu už mám skoro rok a jen jsem si vybrala, co se mi hodí. Jsem zvědavá, jestli to využiju. Kniha je hodně dobrá. A ještě mám jednu takovou, která obsahuje 200 cvičení na pravou mozkovou hemisféru, tak se těším.
V podvečer jsem šla do sboru. Zpívaly se písničky na adventní koncert. A přestává se mi chtít zpívat. Nevím proč, ale je to tak. Nechce se mi. Radši bych hrála. A zrovna tu jednu písničku musím zpívat... Mrzí mě to. Asi nejsem dost dobrá.
Za to na zpěv Rekviem jsem dobrá dost, že jsem byla vybrána. Nebo je to kvůli tomu, že už čtrnáct let zpívám žalmy, které nikdo jiný zpívat nechce?... Nevím.
V pátek místo práce doslova očistec. Prázdniny byly za dveřmi. No, přežila jsem, ale byla jsem strašně vyčerpaná. Nevím, proč. Potřebovala bych šerm. Vybít si přebytečnou energii a taky trochu uvolnit psychickou únavu.
Odpoledne bylo kafíčko, mše svatá a orchestr. Tam jsem se trochu rozjela. Dobře, moc dobře jsem si zahrála.
Do večera jsem se chystala na soustředění šermu. Vyžehlit kostým, najít látky a všechno si pořádně nachystat, abych něco nezapomněla.
V sobotu jsem měla všechno. A možná i něco navíc. Prvně jsme se sešli u řeky. tam jsme připravili loď a nasedli. Jeli jsme kousek po proudu, kde jsme se vylodili a utábořili se. Byla pěkná zima. Na sobě jsem měla kostým, tričko a rifle. Obojí moderní nebylo vidět pod kostýmem, jelikož je dlouhý až ke kotníkům. Jen jsem trochu netrefila období...
Během plavby nás fotil pan fotograf, pak jsme udělali ohniště, zapálili oheň a zavěsili kotlík. Většina členů mají fotku u zástavy s mečem, a Vani má fotku u kotlíku, jak se ohřívá u ohně. Na lodi jsem trochu i promokla, ale nebylo to na kůži. Po focení jsme se opět někteří nalodili a jeli s lodí zpět, ale proti proudu. Veslovala jsem. Netušila jsem, jak je to namáhavé. Hlavně proti proudu. Pak jsme vyzvedi loď z vody a hurá do sálu.
Tam jsem se věnovala střihům látky. Pomáhala jsem ostatním s rozložením střihu, aby něco málo látky ušetřili. Vybrali si nádherné barvy. Nejvíc se mi líbila ta vínová. Hned bych chtěla takové šaty. S mojí modrou... Prostě nádhera. Vani, ale chceš být jako Ari, a ta měla radši modrou? Ano, i modrá tam byla a straaaašně krásná. Už abych uměla pořádně šít.
Já si nastříhala plátno na spodní tuniku s dlouhými rukávy. Něco málo jsem i našpendlila. Teď došpendlit zbytek a sešít. Jen doufám, že jsem si neustřihla rukávy moc krátké.
Následně jsme hrálli středověký nerf (nejsem schopná to více rozebrat a popsat). Proti sobě byly čtyři týmy, postupně jsme se utkali s každým týmem. Měli jsme v týmu dva meče a čtyři oštěpy. S týmem jsem skončila na třetím místě. První dva souboje jsem dokázala vyřadit protihráče, pak jsem většinou byla jako první mrtvá. Nevím proč. Asi se pořád ještě bojím. Pak se ještě hrála jiná hra. Následovala společná večeře a videa z vystoupení. A taky fotky.
Den mi rychle utekl. Užila jsem si to, co jsem mohla, pomalu už poznávám ostatní členy, ale i tak mi bude chvíli trvat, než si je všechny zapamatuju.
V neděli jsem se prospala o hodinu déle. Na mši svaté bylo všechno v pohodě. Zpívala jsem a chvíli hrála.
Odpoledne jsem se prospala asi dvě hodiny a pak si dala kafe s našima.
A to bude pro dnešek asi všechno. Zítra se nemusí vstávat, protože je státní svátek (HURÁ). A já mám celý týden prázdniny. Což je ještě lepší.
Takže za týden, možná i dřív, se těším. Krásný další týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené