Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

15.9.19

9.9. - 15.9.2019

Tak je další týden za námi. Nějak rychle to utíká. A co se dělo?
V pondělí práce. Docela náročná, ale pak jsem si odpočinula u páťáků na hudebce. Něco málo jsme si zazpívali, pěkně jsme si popovídali a trochu se i zasmáli. Snad budou stejně pohodoví celý rok. Uvidíme později.
Odpoledne jsem si dala kafe s mamkou a k tomu amarouny. Kdo viděl seriál Návštěvnící, tak ví, o čem mluvím. Jen u nás chutnají mandarinkovocitrónově a mají pod sebou smetanu a pečený korpus. Mňam, mňam...
Do večera jsem se dívala na Stargate.
Večer jsem si na facebook všimla nabídky knih od nakladatelství Mám talent. Už od nich mám jednu knihu, a další dvě mě zaujaly. Tak jsem si je objednala. Uvidíme, kdy dojdou.
V úterý opět práce. Tentokrát jsem učila jen čtyři hodiny. Jednu hodinu jsem si spokojeně seděla v kabinetě a povídala s kolegyní. Taky jsem si opravila sešity a nachystala si aspoň jednu hodinu na středu. Odpoledne jsem dodělala přípravy a šla s kolegyní na kafe. Pěkně jsme si pokecaly a řešily své osobní radosti a starosti.
Po kafi jsem ještě chystala nějaké věci do školy a pak se dívala na Stargate. Také každý den navazuji spojení do Íránu. Začala jsem taky psát pravidelý týdenní článek. Občas se mi totiž stane, že polovinu věcí zapomenu napsat.
Ve středu opět práce. Dosti nepříjemná a vyčerpávající. Ale také došlo další potěšení ve formě několika knížek. Spíš jedenácti. Jen se přiznej Vanimaré, že zase utrácíš. Šetři si na dovolenou v létě. A taky na oběd po ukončení studia pro celou rodinu.
No, došly mi knihy od Sapkowského (snad se to tak píše) a ještě nějaké studie o Tolkienově světě. Od Sapkowského je to kompletní Zaklínač. Některé díly jsem nečetla, takže bude premiéra. Četla jsem jen knihy Krev elfů, Čas opovržení, Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera. Celkem pět dílů. Takže ještě tři a mám to kompletní. Pokud nenapsal ještě něco, o čem nevím. Těším se.
Odpoledne jsem si trochu zašermovala, zahrála na flétny, zastřílela z luku a koukla na dva díly Stargate.
Ve čtvrtek opět práce. Po práci zásilkovna a kafe s kolegyní. Večer jsem šla na zkoušku sboru. A zpívaly se písně, kteté už znám.
V pátek opět práce. Jednu hodinu jsem měla volnou, tak jsem se nachystala na pondělí a pak si četla. Zaklínače. Po obědě kafíčko a odpoledne mše svatá a orchestr. Zjistila jsem, že budeme hrát skladby, které občas poslouchám.
Do večera jsem se dívala na Stargate a taky na Žlutý cirkus, Trabantem z Indie až domů. Pak jsem se věnovala četbě.
V sobotu ráno jsem vyrazila do Olomouce na svou poslední zahajovací mši svatou. Liturgie byla pěkná, ale velmi rychlá. Stavila jsem se taky na studijním pro diplom. Už tam ležel od června. A pak hurá domů. Jela jsem s kolegou a bylo to naprosto super. Pokecali jsme, trochu se pošťouchli a bezpečně dojeli domů.
Následovalo kafíčko s buchtičkami a pak druhý díl Trabantu.
Po velmi dlouhé a příjemně teplé sprše jsem se podívala na dva díly Stargate a do noci jsem si četla. Prvně knihu Bůh nebo nic od Roberta kardinála Saraha a pak Zaklínače.
V neděli jsem zpívala na mši. Litrugie probíhala tak, jak je u nás zvykem. Kombinace liturgie podle Tridentu a Druhého vatikánu. Zvykám si.
Dopoledne jsem pověsila prádlo a odpočívala. Po obědě mě přemohl spánek. Spala jsem asi hodinu. Pak následovalo kafe s čokoládou a Stargate.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další týden roku 2019. Září je ve své polovině, takže pro učitele to znamená, že už jen devět a půl měsíce.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené