Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.8.19

29.7. - 4.8.2019

Týden je pryč a já si užívám dovolenou. A co se dělo minulý týden?
V pondělí odpočinek. Film a čtení. Přečetla jsem myslím další díl Letopisů. Myslím, že pátý nebo šestý. Odpoledne jsem hrála na flétny a housle a violu. Prostě na všechny nástroje. Taky jsem si zacvičila a zašermovala.
V úterý opět odpočinek. Čtení, film, cvičení, hraní, šermování. Prostě všechno. A dočetla jsem poslední Letopisy Narnie. Úplně jsem zapomněla, jak to končí.
Ve středu odpočinek. Dopoledne nákupy, cvičení, hraní a odpoledne šerm a mše svatá. A chtěla jsem jít i hrát, ale nedošlo k tomu. Místo toho, abych uvařila brambory, tak jsem se dívala na film. A když už jsem chtěla odejít, vzpomněla jsem si na ty brambory. Možná to bylo i moje štěstí. Dlouho bych nejspíš nehrála, protože se na varhany přijel podívat odborník.
Ve čtvrtek jsem šla dopoledne nakupovat. Ne že by se mi chtělo, ale musela jsem. Při cstě zpět se většinou stavuji v kostele. Dneska jsem však byla překvapena. Byl tam pan farář a ještě někdo. Na takovou vzdálenost nevidím, tak nevím, kdo to byl. Ale zřejmě se učil latinskou tridentskou mši svatou. Jak jsem to poznala? Vícekrát poklekali. Vícekrát se křižovali. A slovům jsem až na pár výjimek nerozuměla.
Dopoledne jsem ještě vyprala jednu pračku s prádlem a zároveň i pověsila. Jinak jsem cvičila, hrála na flétny, umyla si hlavu (ve středu jsem to nestihla, aneb zapomněla jsem) a taky se balila. Kam? To si nechám na příští týden. Každopádně v sobotu odjíždím. Odpoledne jsem se dívala na film a pak jsem si zašla trochu procvičit nohy a ruce v šermu. Přemýším, jak zdokonalit svou rovnováhu. I když na nějaké extrémní cvičení jsem trochu stará. Dokonalá nebudu. Budu ráda aspoň za nějaký nepatrný pokrok.
V pátek jsem dopoledne bádala v muzeu. Dokončila jsem stavební vývoj kláštera. Následoval oběd a pak odpolední odpočinek. Také jsem byla na mši svaté. Následně jsem si vzala z práce nějaké potřebné věci a dobalila se.
V sobotu jsem vyrazila směr Brno letiště. Po půl dvanácté jsem se v Boingu vznesla k oblakům a letěla na dovolenou do Černé hory. Let byl v pohodě. Užila jsem si i turbulence. Bezpečně jsme přistáli a nastoupili do autobusu. Stihla jsem se odpoledne i vykoupat a projít po městě. Prvořadým cílem bylo najít kostel. Našla jsem ho.
v neděli jsem byla na mši svaté. V liturgii mi chyběli Credo. Jinak jsem si ji užívala. A překonala jsem svou nesmělost a zeptala se, komu je kostel zasvěcený a kdo další je na obrazech znázorněn. Jednalo se o sv. Roka a Trifona (to jsem pochopila z angličtiny). Kolem poledne jsem se ještě opláchla v moři a pak na oběd.
Zbytek neděle a celý další týden popíšu zase v neděli.
Přeji všem krásný další prázdninový týden 2019. Psáno na mobilu, tak se omlouvám za případné překlepy.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené