Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

30.6.19

24.6. - 30.6.2019

Poslední školní týden za námi, sedm týdnů prázdnin před námi. Aspoň pro mě jen sedm týdnů. Děti mají osm týdnů. A co se dělo poslední školní týden?
V pondělí práce. Pro mě zkrácená jen na tři hodiny. Čtvrtou hodinu jsem děti poslala do informatiky. Trochu jsme se učili a opakovali. Přečetli jsme poslední stránky v čítance. Jinak nevím, co přesně jsme dělali. Odpoledne návštěva obchodu a nákup odměn.
Večer jsem napsala článek ke studiu. Ten večer jsem se dostala k diplomce. Napsala jsem dvě věty a přestalo mě to bavit.
V úterý opět čtyřhodinová práce. Odpoledne kafíčko se zmrzlinou a odpočinek. Ve středu opět práce, odpoledne odpočinek a taky hra na varhany a flétny. Následovala mše svatá.
Ve čtvrtek asi nejlepší den. Šli jsme na zmrzlinu a pak do parku na celé dopoledne. Málem jsme pak nestihli družinu a oběd.
Odpoledne kávička se zmrzlinou a odměna pro kamarádky v pekárně ve formě certifikátu.
Večer jsem šla na zkoušku sboru.
V pátek poslední den školy. Měli jsme jen jednu hodinu. Zhodnotila jsem celý rok, rozdala diplomy za sbírání fazolek a nakonec došlo i na vysvědčení. Pak už jen pozavírat okna a odnést kytky a dárky domů. Šla jsem na dvakrát. Neunesla bych to i s obědem v kastrůlkách.
Odpoledne jsem vybrala dvě květiny a jednu dala na hřbitov a druhou k Panně Marii do kostela.
Na mši jsem zpívala já, protože byla slavnost. A po mši svaté adorace a po celém dlouhém roce jsem si zazpívala litanie k Nejsvětějšímu srdci Ježíšovu. Užívala jsem si to, jen nemám zpětnou vazbu.
Do večera jsem byla doma. Dokoukala jsem poslední díl seriálu (Elisina dcera, Návrat do Rivombrosy) a četla si Legendu o Sigurdovi a Gudrún a taky přemýšlela, co budu psát (kromě diplomky samozřejmě). Už bych chtěla něco po dlouhé době napsat. Naposledy jsem psala přesně 24. 4. t. r. A už je skoro červenec. Musím se polepšit.
Všechny dárečky pěkně pohromadě.
V sobotu jsem se pěkně prospala až do půl deváté. Spát jsem šla před půl desátou v pátek. Krásných jedenáct hodin jsem se prospala.
Dopoledne jsem uklízela, odpoledne odpočívala u knížky (Legendy) a u Harryho Pottera. Po dlouhé době si můžu bez výčitek svědomí marnit čas u filmů. Ale nehodlám toho zneužívat. Musím taky psát a chtěla jsem hlavně prohnat šicí stroje. Tak uvidím, jestli si za prázdniny něco ušiju. Pak se pochlubím. Každopádně bych chtěla zvládnout jednotuché letní šaty na doma.
Večer jsme doma grilovali. Dala jsem si hermelín s bylinkami a taky kousek krkovičky.
V neděli jsem byla na mši svaté. Jednu chvílli jsem pocítila slabost, ale zvládla jsem to. Nemusela jsem si sednou ani jinak projevit slabost.
Odpoledne jsem se šla podívat na biotop. Zítra se otevírá. Upravili to opravdu velmi pěkně. S kolegyní a jejím přítelem jsme pak zasedli do hospody na kafe.
Odpoledne jsme si pěkně užily.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný první prázdninový týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené