Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

17.3.19

11.3. - 17.3.2019

Další týden za námi. Strašně to letí, protože přesně před měsícem jsem měla jarňáky. A přávě před měsícem mi končily. Stejně jako tento týden. A co se dělo?
V pondělí práce. Jak jinak. Odpoledne odpočinek a taky učení. To stejné v úterý. Jen v úterý se k tomu přidala kávička a zákusek s kolegyní. Do večera jsem se učila.
Ve středu opět práce a taky pěvecká soutěž. Měla jsem tu čest a stala sse součástí poroty. Děti zpívaly pěkně, ale vyhrát může jen jeden. Odpoledne jsem si zajela pro řidičák a pak se připravovala na filosofii. Přede mší jsem měla ještě setkání ohledně filosofie. Moc jsem klukům nepomohla. Pak jsem utíkala na mši svatou. Zpívala jsem. Liturgie probíhala jako vždy. Jen mi chyběla modlitba nad lidem. Ale ta není ve všední dny závazná.
Ve čtvrtek opět práce. Odpoledne kávička a odpočinek. Večer jsem šla do sboru. Docela dobře jsem si zazpívala a zahrála, ale přestává se mi chtít jet na koncert. Nevím proč, ale nechce se mi. Nehledě na to, že prostě musím. Na violu se ve sboru ještě nikdo další nenaučil. Takže musím hrát já. Ale to hraní mě baví víc, než to zpívání. Nejraději bych ve sboru hrála i na flétnu, vlastně na flétny. Jen nemůžu hrát na dvě zaráz. No, co se dá dělat.
V pátek práce, dosti únavná, ale to je vlastně celý týden. Odpoledne kávička a zákusek s mamkou. Následovala mše svatá a orchestr. Máme taky před koncertem, docela důležitým. Na ten se docela těším. V orchestru je poslední dobou větší sranda než ve sboru. Nevím, proč. Je to můj pocit. Večer jsem se chystala na dlouhou cestu.
V sobotu jsem vstávala ve čtyři ráno. Následovala ranní modlitba a pak cesta do Olomouce. Výuka mi začínala krátce po osmé ráno. Nebylo to moc příjemné. Dlouho jsem takhle brzy nevstávala. Cesta byla celkem dobrá. Do Brna jsem se dostala včas a kluci mi neujeli. Cestou do Olomouce jsme se bavili o dějinách umění. Docela jsem si to i pamatovala, i když jsem nemusela. Pak jsem si sedla do učebny a učila se chvilku církevní právo. Vyučující se dneska trochu zpozdil. Katechetika byla velmi zajímavá. Teď zvládnout jednu katechezi s Biblí a jít ke zkoušce. Uvidíme, jak to zvládnu.
Po obědě následovala morální teologie. Také byla překvapivě zábavná. Dostala jsem tip na film o kráslovně Ester.
Cesta domů byla přjemnější, než cesta do Olomouce. Aspoň mi nebylo moc špatně. V Brně mi ujel vlak, ale jen o tři minuty. Ani mi to moc nevadilo. Koupila jsem si malou svačinku a počkala si na další. Domů jsem se dostala v pohodě. Jela jsem i se známým řidičem. Ale v autobuse jsem usnula.
Po tmě jsem odjížděla a po tmě jsem se vráitila domů. Už jsem nic neudělala.
V neděli jsem byla na mši svaté. Stihla jsem překvapivě i křížovou cestu.
Na mši mi chyběla modlitba nad lidem na konci a vadila mi druhá eucharistická modlitba. I když mi bylo nějak divně, a hlavně jsem chtěla být brzy doma. Ale mši svatou jsem si prožila. Po přijímání už to bylo lepší.
Odpoledne jsem studovala svou opravenou bakalářku a poslouchala Písně Středozemě.
Odpoledne jsem se s rodinou vrhla na vyklízení domu. Však už bylo načase. A je tam spousta věcí a pokladů.
A pak následovala kávička a odpočinek.
A to bude pro dnešek asi všechno. Půjdu si zkontrolovat bakalářku s poznámkama od kamaráda, co mi dělal korekturu.
Krásný další týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené