Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.2.19

18.2. - 24.2.2019

Tak je tu opět neděle. Zase. Ty týdny nějak rychle utíkají... A co se dělo?
V pondělí práce. Dost dlouhá a náročná. Měla jsem pět hodin. Odpoledne jsem si s kolegyní zacvičila a šla se odměnit kávou a zákuskem.
V úterý jsem opět pracovala. tentokrát to bylo kratší. A po práci jsem se šla nechat ostříhat. Jen trochu, abych odstranila roztřepené konečky. Cestou jsem si vyzvedla zásilku v zásilkovně. Jednalo se o knihu Skutečná Středozemě. Ještě jsem ji ale nezačala číst. Nějak není čas. Potřebuji si projít přes osmdesát otázek do církevního práva a to zabere trochu času.
Učila jsem se až do večera. Každý den.
Ve středu opět práce. Dlouhá a obohacená výtvarkou. Jak já ji nerada učím. Naštěstí to nedopadlo až tak špatně. Večer jsem byla na schůzi spolku. Slíbila jsem, že přijdu, tak jsem přišla.
Ve čtvrtek opět práce a po práci kafe. Odpoledne jsem se až do večera učila. Moc daleko jsem nepokročila, protože jsem místo učení věnovala čas hledáním odkazů na Středozem. A našla jsem jede takový moc pěkný. Stahla jsem několik nahrávek (jsou tam ke stažení) a taky nějaké pěkné noty. Uvidím, co se naučím.
V pátek opět práce, ale zpříjemněná kávou a posezením ve velmi vysokém počtu zúčastněných. Bylo nás tam jednu chvíli sedm.... Krása.
Odpoledne jsem šla na mši svatou a pak do orchestru. A tam se také slavilo. Bohužel jsem musela utíkat domů, abych se pořádně najedla a spěchala na katechismus.
Ten byl velmi zajmavý. Začali jsme probírat Desatero. Trochu mi to připomnělo morálku a taky trochu církevní právo. Užívala jsem si to. Jako vždy, když jde o teologii nebo vědy jí příbuzné. (Stále vede liturgika na žebříčku oblíbenosti.)
V sobotu jsem se konečně pořádně vyspala. I když... Spala bych ještě víc. Dopoledne jsem odpočívala a odpoledne se učila. Už jsem se konečně dostala v církevním právu k otázkám ohledně svátostí. Ty mě baví asi nejvíc. Taky bych si je přála u zkoušky, ale snad bych zvládla odpovědět zatím na všechny projité. Zkoušku mám ale až v dubnu. Do soboty se to opravdu nestihnu naučit. Zas tak chytrá nejsem. Ale baví mě se to učit. Aspoň si uvědomím, co dělám špatně. Ale do samočinné exkomunikace jsem se snad zatím nedostala.
Učila jsem se až do večera. Florbal nebyl, tak jsem strávila volný večer s církevním právem.
V neděli jsem byla na mši svaté. Ničeho do očí bijícího jsem si v liturgii nevšimla. Až na tu druhou eucharistickou modlitbu. Ta mě trochu vadí. Ale bohužel, výběr eucharistické modlitby je čistě na knězi. Ale měl by respektovat pokyny k římskému misálu. Ještě před obědem jsem sedla a učila se. Opět církevní právo. Učila jsem se až do odpoledne do času na kafe. Pak jem se začala věnovat blogu a Středozemi. A taky jsem kreslila. A poslouchala audioknihu Pán prstenů.
A to bude pro dnešek asi všechno. Možná se ještě budu učit a taky možná i psát. Ještě uvidím.
Takže krásný další týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené