Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

20.1.19

14.1. - 20.1.2019

Opět je tu neděle, druhá neděle v mezidobí. Týden byl docela zajímavý. A co se dělo?
V pondělí práce a odpoledne zcela výjimečně kávička s kolegyní. Nechyběl ani zákusek. Jinak se nic moc extra nedělo. A taky jsem se dokopala k tomu, abych pravidelněji hrála na příčku. Tak jsem hrála.
V úterý opět práce a odpoledne kávička doma s taťkou a mamkou. Odpoledne jsem se učila. Flétnu jsem do ruky myslím taky vzala.
Ve středu opět práce. Dost náročná, protože mám výtvarku. Jak já ji nemám ráda. Vždycky je to takový chaos a já pořád přemýšlím, jak to změnit. Ale práci jsme zvládli. Večer jsem jela do jiné farnosti na mši. Zase jsem tam byla sama s knězem. Během bohoslužby slova však přijela kolegyně. Tak jsme tam byly dvě. Každopádně pěkný duchovní zážitek.
Ve čtvrtek opět práce, hra na flétnu a rychlý kafe s kolegyní. Spěchala jsem pak na autobus a jela do další vybrané farnosti na mši. Opět jsem zažila něco nového. Je vidět, jak každý je jiný. A to je na tom krásné. Jen některé projevy byly dosst zvláštní. No, co. Můžu jen konstatovat, že se mi něco nelíbilo, ale to je tak jediné, co můžu dělat.
V pátek konečně trochu odpočinku. Vlastně ne. Protože jsem měla supl. Původně u druháků, ale nakonec jsem skončila u třeťáků a měla jsem s nimi hudebku. Po obědě jsem si krásně zahrála na flétnu. Užívala jsem si to. A celkem mi to i šlo.
Odpoledne jsem si dala kávičku s našima a pak jela do třetí farnosti. Tentokrát to dost protáhl a mě ujel autobus. Čekala jsem ale jen patnáct minut, což jde. Z té čtvrteční farnosti mě musel odvézt brácha. Tam bych čekala asi hodinu na vlak.
Domů jsem jela s jedním známým řidičem, tak jsme celou cestu kecali.
V sobotu jsem se pořádně vyspala. Do devíti. Pak jsem odstrojila stromeček a následně uklidila pozůstatky Vánoc. Škoda. Vypadal už otřesně. Čekala jsem, kdy spadne.
Odpoledne jsem uklidila výzdobu u babičky a zalila orchidee. Skoro všechny brzy pokvetou. Tam se jim na okně daří dobře.
Pak následovalo kafíčko a poslední vánoční cukroví. Večer jsem šla na florbal. Po víc jak dvou měsících. Dala jsem si pořádně do těla. Asi jako Ari při výcviku Velina.
V neděli jsem byla na mši svaté.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Dnes jsme měli bílo liturgickou barvu. Proč? V pátek byla památka Panny Marie, Matky jednoty křesťanů. Liturgická barva bílá, a na neděli mohla být také zvolena liturgická barva bílá. Teď probíhá celý týden modliteb za jednotu křesťanů. Tak proto bílá.
Do oběda jsem uvažovala nad jednou cestou do Prahy na Strahov. Jedná se o Zimní miniškolu liturgiky. Dost mě to láká, ale trochu se bojím toho cestování. Vlak tam jede, do Brna na šestou bych se nějakým způsobem taky dostala, ale co potom v Praze? Tak to neznám. Sama jsem tam nikdy nebyla. No, ještě mám na rozmyšlenou ještě necelé dva týdny. Jen na to nezapomenout.
Odpoledne jdem odpočívala a psychicky se připravovala na týden v práci.
Taky jsem napsala svému možná vedoucímu diplomové práce. A taky mi stihl i odepsat. Za čtrnáct dní snad už budu mít zadanou diplomku. A přepvapivě nebude z liturgiky. Z čeho, to si zatím nechám pro sebe, ale také je to pro mě velmi zajímavé téma. Stejně jako byla liturgika. Tá stále v oblíbenosti vede.
Odpoledne bylo také kafíčko a našla jsem si na internetu dvoje noty. Oboje bych ráda zkusila zahrát na flétnu. Jednu skladbu bych chtěla zkusit s druhou flétnou, ale na obě hrát nemůžu. Takže zaúkolujem kolegyni z práce.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže přeji krásný další pracovní týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené