Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.10.18

1.10. - 7.10.2018

Opět je tu neděle. Týden byl nějaký delší než ten minulý. Asi proto, že nebyl v pátek svátek. A co se dělo?
V pondělí práce a pak odpočinek. Vlastně ani nevím, co přesně jsem dělala. V úterý to stejné. Jedinou změnou bylo kafe s kolegyní. Nechyběl samozřejmě zákusek.
Ve středu opět práce. Odpoledne myslím snaha napsat něco do bakalářky a večer mše svatá. Jen jsem zpívala. Ani hrát jsem nešla. Nějak to nešlo. Byla jsem strašně unavená. Jednu chvíli jsem si musela lehnout, už mě nohy nenesly.
Liturgie probíhala celkem normálně. Trochu jsem vyděsila varhaníka, protože nevěděl, že bude adorace před prvním pátkem. Ale zvládl to se ctí. Liturgii jsem nějak extra nesledovala. Možná jsem si ničeho nevšimla. Nevím, nepamatuji se.
Ve čtvrtek opět práce a odpoledne kávička a zákusek. A večer sbor. Poslední dobou se tam těším, protože tam hraju na violu. To nikdo jiný neumí. Hlavně kvůli tomu klíči. No jo, mám v hlavě a musím umět tři klíče. Houslový, basový a altový. Zábava.
V pátek poslední den v práci. Odpoledne trochu nepříjemné překvapení. Pak mše svatá, kvarteto a orchestr. Užívám si to. Hraju až se ze mě kouří. A včera to i bolelo. Hlavně levé zápěstí. No, rozhodím to. Musím. Jinak jsem skončila.
V sobotu jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala relativně normálně. Opět jsem si všimla, že při purifikaci měl ministrant dvě konvičky s vodou. Dopoledne jsem likvidovala padaná jabka a snažila se něco napsat do bakalářky. O to se vlastně snažím celý týden. Druhá kapitola má jen pět stránek. Ta první asi třicet. No, odpovědi od vedoucího se mi nedostalo. Nevím, kde je problém. Asi mu napíšu znovu. Už mi opět teče do bot. Mám necelý měsíc.
Odpoledne jsem jela na návštěvu. A večer jsem šla letos poprvé na florbal. Bylo nás málo, ale hrálo se dobře. Padlo mi tam devět gólů. A dost jsme se u toho nasmáli. Teda já určitě.
A taky jsem se dozvěděla jednu dost zvláštní a pro mě nepříjemnou věc. Ale to se týká až neděle.
V neděli jsem šla na mši svatou. Moc jsem se netěšila, protože jsem věděla, že se bude hrát písnička, která se ke mši opravdu nehodí. Myslím, že jsem podobnou situaci již nejednou popisovala. Bohužel nastala znovu.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Stejnou situaci jsem popisovala ZDE. A taky jsem si podruhé stěžovala ZDE. No, ani letos jsem nebyla ušetřena tohoto liturgického mišmaše. Odmítla jsem zívat cokoli jiného než žalm a ordinarium. A snažila jsem se liturgii dál nekazit. To dneska obstarali jiní.
A teď si nadávejte na mě jak chcete. Ale zkuste se také zamyslet.
Respektuji rozhodnutí kněze, ale on by měl vědět, co se hodí a co ne. Končím.
Dopoledne jsem ještě šla do obchodu pro nějaké potřebné věci a na zahradě posbírala oříšky. Dva jsem posbírala do sebe. Prostě jsem musela. Za pár dní se nebudou dát loupat a budou hořké a dobré hlavně do buchet a do cukroví.
Po obědě jsem pomohla vynosit kvítka ven a tam je nechat pošplíchat vodou. Ostříhala jsem odkvetlé růže a pak odpočívala.
Také v poledne vyšel další článek z pohledu Bera. Aranel již skončila v pátek (myslím, že to bylo v pátek), tak budu pokračovat s Berem. Ve vyprávění dost přeskakuju, takže tady nebude určitě zveřejněno všechno, co je v dokumentu. Protože některé pasáže jsou již zveřejněné a posléze je do nich ještě vepsáno něco dalšího. Ale to si chystám na spontální článek.
Jinak článek je stý (ten o Berovi). Pravidelný nedělní je stý druhý. Protože jsem zcela neplánovaně vydala Spontální.
Odpoledne, kromě psaní článků, jsem byla na návštěvě a pak si dala kávičku a něco dobrého k tomu.
A to bude pro dnešek asi všechno. Jdu se připravit do práce. Snad zvládnu další týden bez větší újmy. Je bych se potřebovala pořádně vyspat.
Krásný další týden roku 2018.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené