Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

17.6.18

11.6. - 17.6.2018

Opět je tu neděle, dost pestrá a únavná. A co se dělo v týdnu?
V pondělí práce a pak teplota. Prvně 37,3 a pak 37,5. Po dvou hodinách spánku klesla na 36,5.
V úterý opět práce a pak kávička s kolegyní a kamrádkou. Užívaly jsme si. Ve středu opět práce a pak odpočinek. Zahrála jsem si konečně pořádně na flétny. Hlavně na příčku. Pořád mě to baví, i když to někdy nedávám dechově. Večer jsem si šla na chvíli zahrát i na varhany. To jsem si taky užívala.
Večer potom byla mše svatá. A varhany začaly zlobit. Nechtěla nám přestat hrát jedna klávesa a neustále vháněla vzduch do píšťaly. Mši svatou jsme nějak dohráli. Přede mší jsem potkala kněze a nechápu proč jsem dostala další knížku. Jmenuje se Síla ticha a věřím, že bude zajímavá. Zatím jsem stihla přečíst jen úvod. A už jen ten mě zaujal.
Ve čtvrtek opět práce a pak kávička s jinou kolegyní. Užily jsme si to. Večer jsem šla do sboru. Zpívaly se píšničky na pouť. Naštěstí všechny umím. Jen doufám, že nedostanu nějaké sólo. Radši budu zpívat v davu. Sóluju totiž trochu nechtěně každou neděli a středu.
V pátek opět práce. A perfektní hudebka. Donesla jsem všechny (skoro všechny) nástroje a střídal jsem je. Zahráli jsme si i hru, kdy jsme poznávali jednotlivé nástroje. Já jsem nepoznávala, já jsem hrála.
Pak následoval oběd a kávička se zmrzlinou.
Odpoledne jsem šla na mši svatou do kaple v zámku. Mše svatá byla spojena s žehnáním vlajky města. Krásná slavnost.
Potom jsem šla na zkoušku orchestru. Dost dobře jsem si zahrála. Byla to poslední zkouška před koncertem.
V sobotu jsem dlouho spala. Až do devíti, konečně. Dopoledne jsem sledovala Pevnost a odpoledne jsem dokoukávala jeden film. Jmenoval se Věčný příběh.
Odpoledne následovala kávička se zmrzlinou a pak jsem nastoupila na likvidaci hrášku. Prvně zlikvidovat rostliny a pak všechny lusky vyloupat.
V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala tak, jak je u nás zvykem. Zarazilo mě čtení. Z Druhé knihy Mojžíšovy? A z listu Římanům? Proč mám pocit, že jsem si v sobotu četla nějaké jiné čtení?
Evangelium se hledalo. Knez si šel pro jiný lekcionář. Domněnka se potvrdila. Měli špatný cyklus.
Do oběda jsem se dívala na Cirkus Humberto.
Odpoledne jsem zamířila do zámku na den hudby. Hrála jsem s orchestrem. Hráli jsme asi sedmkrát. Dost únavné, ale užívala jsem si to. Pak jsem si jen lokla piva a šla jsem s kamarádem debatovat o teologii.
A pak už jsem spěchala domů nachystat se psychicky na pondělí.
Co jsme hráli? Concerting Hobbits, Tonight, Halelujah, Bratře Kubo a Plácek. Hobbit nám šel nejlépe.
A to bude pro dnešek všechno. Takže krásný další červnový týden roku 2018.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené