Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

27.5.18

21.5. -27.5.2018

Opět je tu neděle. Poslední květnová. A co se dělo?
V pondělí práce. Děcka rozjívený, jako vždy před prázdninami. Odpoledne jsem se učila. Taky mi došla zásilka s flétnou pro kolegyni a notami. Hned jsem předala.
V úterý opět práce a pak odpočinek na kávičce s kolegyněmi. Odpoledne učení.
Ve středu opět práce, byla výtvarka, tak jsem potom náležitě vypadala. Odpoledne učení a pak mše svatá. A konečně jsem dostala svolení zpívat. Hurá....
Ve čtvrtek opět práce a učení. A byla jsem protivná. Někteří kolegové z teologie už mají za sebou státnice a já jim to trochu závidím. Ale tento termín jsem nemohla, protože jsme se fotili s dětmi. Zase budu mít hromadu fotek. A já nevím, co s nimi. Budu si muset koupit nějaké pěkné fotoalbum, abych to neměla na poličce.
Večer byl koncert. Užila jsem si ho. Hráli jsme až nakonec, zasólovala jsem si v Haleluja od Cohena, pak ve skladbě Concerting Hobbits a dokonce zcela neplánovaně i v Tonight. No, každopádně to dopadlo moc dobře. Měla jsem z toho dobrý pocit.
V pátek opět práce. Omluvila jsem se kolegyni, že jsem na ni vyjela, ale byla jsem rozhozená z děcek a do toho ty státnice a koncert. No, na jednoho člověka je toho trochu moc, ale já si nestěžuji. Jen už bych to chtěla mít za sebou. Aspoň ty státnice.
Odpoledne jse byla na mši svaté. Jen jako jeden z věřících. Nic jsem nedělala, jen si užívala. Večer byl katechismus. Bylo nakonec dost zajímavé téma. Smrt a pohřeb. Vzpomněla jsem si na jeden pohřeb, to byly časy, kdy jsem ministrovala. Byl to pohřeb motorkáře (nevím,, jestli se zabil na motorce, nebo jinak zemřel) a při odchodu z kostela na hřbitov byl špalír motorek. Tam jsme zastavili a motorkáři se s ním rozloučili dosti hlučně.
Vzpomínala jsem také na pohřeb z domu. Velmi zajímavá zkušenost.
Po katechismu jsme ještě s knězem domlouvali hudbu na neděli. Bude slavnost Nejsvětější Trojice. Na tuto slavnost jsem asi před čtyřmi lety odehrála celou mši svatou. Jo, to byly časy.
Večer jsem se dívala na Četnické humoresky a pak se mi o nich i zdálo. Mám to zapsané, teď to jen zpracovat a možná na to něco napíšu.
V sobotu jsem se konečně vyspala. Spala jsem pěkně do devíti. Pak následoval úklid a učení. Nechybělo samozřemě kafíčko a zmrzlinka.
Večer jsem na florbale nebyla, protože se nekonal. Místo toho jsme na zahradě grilovali. Dala jsem si jen hermelín a byl vynijakící. Pak mi o něm bylo špatně. Po grilovačce jsem se dívala na poslední díl Četnických humoresek. Až mě mrazilo v jaké době žili, a co měli za problémy. Ty naše ve stylu, který počítač si koupit jsou proti tomu nic.
V neděli jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem a sama. Odzpívala jsem celou mši. Dopoledne jsem sledovala Cirkus Humberto a po obědě se konečně vrhla na učení. Už to chci mít za sebou.
Odpoledne bylo kafíčko a odpočinek.
Během týdne jsem nezanedbala ani flétny ani housle či violu.
A opět přidávám fotky.
Jsou tam obě dvě moje sopránky, ale každá má jiný zvuk. Ta mladší (Aulos 503B Symphony, na fotce uprostřed) má plnější zvuk. Je pravda, že je nová a podstatně dražší než ta moje první. Ale snažím se hrát na obě. Ne zaráz, ale střídám je.
Na příčnou už zahraju Aleluja od Cohena (hrála jsem to na koncertě na violu). Trochu mám pořád problém s oktávou. Budu se muset někoho zeptat, jak se hraje. A na zobcovky hraju od Čajkovského Starofrancouzskou píseň. Prostě si to užívám. A taky hraju soundtracky z Pána prstenů a zkouším Letopisy Narnie. Taky moc krásný soundtrack. Jen ho naposlouchat.
A zítra opět do práce.
Takže přeji všem krásný další týden roku 2018. Užívejte letního počasí.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené