Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

16.4.18

Po dlouhé době....

... u zubaře. A kamaráda k tomu.
Jsem strašná hysterka. Jen pomyslím na slovo ZUBAŘ a je mi špatně.
No, zuby mám dost rozbité, i když si je pravidelně dvakrát denně čistím. I přes to se mi odlomila na Velikonoce plomba na šestce. Moje zubařka už skončila a shánět si zubaře někde v Brně se mi nechce. Stačí, když tam jezdím na chirdu a imuno. Tam už jsem objednaná na kožní testy.
No, ale zpět k zubaři. Hysterický záchvat doma ani v ordinaci se nekonal. Aspoň nějaký posun. Šla jsem prvně na rentgen. To bylo v pohodě. Pak jsem chvíli čekala než jsem přišla na řadu. Byla jsem objednaná a šla jsem asi o dvacet minut později. A pak to začalo. Preventivní prohlídka s pomocí rentgenu v pohodě. Většina zubů zdravá, až na ty, vůli kterým jsem přišla. Obě jsou to šestky a jsou obě dole.
Možná půjdu taky na trhání osmiček, ale to si ještě rozmyslím. Mám už jen tři. Ta první šla ven ve druháku na vysoké. Bylo to po Velikonocích.
Pak jsem dostala injekci s analgetikem. Jinak bych to asi nepřežila. Brněla mě půlka pusy. Než zabrala injekce, tak mi pan zubař pěkně odstranil kámen na předních zubech. Bylo to dost nepříjemné, ale v zásadě to nebolelo. Trocha krve tekla.
A pak už jsem musela aspoň půl hodiny držet zpola umrtvenou pusu otevřenou co nejvíc a nechat jej pracovat. Vyhrál si pěkně a já jsem spokojená.
Umrtvenou pusu jsem měla až do půl šesté večer. V ordinaci jsem byla asi kolem jedné hodiny. A trpěla jsem hlady, i když jsem jíst mohla hned, tak mi to pan doktor nedoporučil, protože bych se mohla pokousat. A necítila bych to. Tedy až potom.
Ještě teď večer ale cítím panty čelistí, jak mě bolí jen trochu otevřu pusu.
A taky chvílemi cítím tu chuť gumových chirurgických rukavic. Asi se toho jen tak nezbavím.
Ale se svým ošetřením jsem nadmíru spokojená a tímto panu doktorovi děkuji.
Vaše bolavá Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené