Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.1.18

1.1. - 7.1.2018

Tak je tu první neděle nového roku. Týden byl nějaký krátký. A co se dělo?
V pondělí ráno jsem šla na mši. Jako každý první den nového roku. Liturgie probíhala normálně. Nějak si nejdem vědoma, že by bylo něco jinak.
V úterý jsem ještě byla doma. Respektive jsem šla nakoupit. Pak jsem myslím byla doma a psychicky se připravovala na středu. Jo zkusila jsem test z eti-filosofie a dala jsem ho na 28 bodů z 30. Zápočet udělen a můžu ke zkoušce. Ta už bude nejspíš horší. Tak jsem se učila. A taky jsem se konečně dokopala k tomu, abych začala překládat německou knížku k bakalářce.
Ve středu jsem byla v práci. Děti byly rozjívené, jako po každém delším volnu. Ale hodinu jsme si povídali. Odpoledne jsem si dala s kolegyní a mamkou kávičku a cukroví. Večer jsem byla na mši. Byla adorace k Nejsvětějšímu Jménu Ježíš. Liturgie byla celkem pěkná, jen se trochu nehodil žalm. Jako vždy. Domluva selhala.
Ve čtvrtek opět práce. Odpoledne kávička a učení. Filosofie a dogmatika. Večer jsem byla na zkoušce sboru. Zkouší se hlavně na akci, na kterou nejedu. A pak se začal zkoušet muzikál Princ egyptský. Hlavní role dostali rodinní příslušníci. Netíží mě to, aspoň nemusím slibovat, že pojedu.
Pátek byl trochu hektický den. Ráno práce, odpoledne rychlý nákup, kávička a hurá na mši.
Liturgii si nějak nevybavím. Myslím ale, že byla v pořádku, podle mmých náročných představ. Pochvala...
Po mši jsem šla do orchestru. Byla jsem ve viole opět sama. A dost dobře jsem si zahrála. A budeme hrát zase filmovou a muzikálovou hudbu, tak se těším.Do večera jsem se učila. Jako poslední dobou každý den. Ale nevadí mi to. Spíš mě to i začíná bavit. I ta filosofie. Už mi to jde opakovat rychleji než tři hodiny. Včera jsem to stáhla asi na hodinu a půl. Ani jsem se nesnažila jít dřív spát. Nemělo to cenu. Stejně bych neusla.
V sobotu jsem vstávala po čtvrté hodině. V pět už jsem čekala na autobus. V autobuse dobrý, ale ve vlaku... Myslela jsem, že nedojedu, jak mi bylo špatně. Stejné stavy jsem měla před třemi lety v září. Jsou úplně stejné. Jenže tentokrát je nemám možnost vyležet.
No, druhý autobus jsem stavět nemusela. Celou cestu jsem spokojeně prospala.
V Olomouci jsem šla na mši. Byla slavnost Zjevení Páně. Takže to bylo trochu delší než obvykle, tak jsem musela odejít po přijímání. A nejsem z toho nadšená.
Šla jsem na přednášky z pastorální teologie. To byly čtyři hodiny. Pak jsem měla skoro dvě hodiny volno a následoval seminář z dogmatické teologie. Probírali jsme posynodální exhortaci o lásce v rodině Amoris laetitia.
Pak jsem jela vlakem domů. Bála jsem se, že budu někde dlouho čekat, nebo že přo mě budou muset někam dojet, ale ani jedno se nestalo. Stihla jsem totiž vlak, o kterém jsem ani nedoufala, že ho stihnu. Cestou jsem se učila.
Doma jsem si stáhla oporu na pastorálku. Je docela dost dlouhá. Ani se mi to nebude chtít učit. Ale snad to zvládnu. Je to hodně o praxi ve farnosti a tak.
Cesta domů proběhla v pohodě. Doma jsem si dala koupel a šla spát.
V neděli jsem byla na mši. Dost mě překvapilo čtení. Proč vzali první a druhé čtení z cyklu A, když je cyklus B? Evangelium už bylo správné.
Kolem poledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. Vyhráli přes osmnáct tisíc eur.
Odpoledne jsem se vrhla na učení. Samozřejmě nesměla chybět kávička se zmrzlinou.
Pak jsem se přestěhovala na učení dolů. A taky jsem koukla na Četnické humoresky.
A to bude pro dnešek a vlastně celý týden všechno. Takže přeji krásný další týden roku 2018.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené