Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.12.17

4.12. - 10.12.2017

Tak je tu opět neděle. Druhý koncert mám za sebou. Je druhá neděle adventní a já stále nemám dárky. Už bych je měla začít řešit, ale o tom později.
Teď se vrátím do uplynulého týdne.
V pondělí jsem pracovala. Po práci jsem se učila. To stejné bylo v úterý. Jen jsem po práci odpočívala s kolegyní a kamarádkou na kafíčku. Pak následovalo opět učení.
Ve středu práce, učení a mše svatá. Těšila jsem se, že nebudu muset moc zpívat, protože se o mě pokouší nějaká viróza. No spíš už jsem ji plně pocítila a měla jsem problém mluvit, natož zpívat. Ale musela jsem. Nějak jsem to zvládla, i když dost falešně.
Ve čtvrtek jsem po práci šla opět na kafíčko. Pak jsem se vrhla na učení. Do sboru jsem nešla, nějak jsem potřebovala hlasový klid. A těšila jsem se, že si hlasový klid prodloužím až do neděle. Nestalo se tak.
V pátek opět práce. Překvapivě byl pátek asi nejvíc pohodový, co se dětí týká.
Pak následovala kávička s mamkou a tradiční páteční kolotoč. Mše svatá a orchestr.
Na mši nebylo nic extra. Jen mě překvapilo opět...
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Dva misály na oltáři. A při okuřování se jeden odnesl, ale ten druhý tam zůstal.
A zazpívala jsem si litanie k Nejsvětějšímu Srdci Ježíšově. Ty byly na konci celodenní adorace. Moc se mi to líbilo. Naštěstí jsem nechytla záchvat kašle. Naštěstí jsem byla ušetřena ordinária.
Pak jsem utíkala pomalu do orchestru. Hráli jsme jen ve čtyřech, takže jsem ve viole byla sama. Všechno, co jsem neuměla bylo hned slyšet. Naštěstí to nebylo tak strašné.
V sobotu jsem celá šťastná nevytáhla paty z domu. Snažila jsem se doma pomáhat, učit se a odpočívat u filmů. Koukala jsem na Letopisy Narnie.
V neděli jsem byla na mši svaté.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Otec začal nosi SoliDeo. Jen si ho před eucharistickou modlitbou nesundává, i když by měl.
LP.: Další věc je, že budou bývat rorátní mše. OK, s tím souhlasím, ale kvůli tomu se nemusí rušit večerní, na které chodí pracující.....
No, odpoledne jsem byla na koncertě. Docela jsem si to užívala. Aspoň víc, než ten poslední, kdy jsem z pěti čísel na čtyřech učinkovala. Teď jsem byla jen na třech z deseti.
A bylo to moc krásné.
Pak už byl večer. A dala jsem si kapra na másle....
A to bude pro dnešek asi všechno. Přeji krásnou druhou neděli adventní i celý adventní týden roku 2017.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené