Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

15.10.17

9.10. - 15.10.2017

Opět neděle. A co se dělo? Dost zajímavých i nezajímavých věcí a událostí.
V pondělí jsem byla v práci. A děti zlobily. Už jsem zase začínala přemýšlet, že s praxí učitelky končím a hledám si jinou práci. Odpoledne jsem šla s mamkou nakupovat a koupila jsem si zásoby čokolády. Také jsme se s mamkou stavily v cukrárně na čaj a zákuseček.... Jejda ten byl dobrý. Také jsem si hrála se šminkama a taky s tužkou a tenkým černým fixem. Vznikla další ilustrace.
V úterý opět práce a děti opět zlobily. Začínala jsem propadat zoufalství. Odpoledne jsem byla na kávičce s kolegyní. A samozřejmě nesměl chybět zákuseček. A taky fotky z Chorvatska a Slovinska. Večer jsem překvapivě jela s bráchou na letiště.
Půjčil mi vlaštovku a pak i vystřelovák. To bylo aspoň něco pro mě. Zapomněla jsem na starosti, fotila jsem a házela letadlo. Překvapivě i chvíli létalo.
Ve středu jsem z práce přišla totálně vyčerpaná. Je to jediný den, kdy mám pět hodin a na těch dětech je to znát. Opět zlobily. Ale abych nebyla stále jen pesimistická, dostala jsem krásný dárek s poděkováním....
Také jsem jela ke svému mobilnímu operátorovi, ať mi změni tarif. Ovšem nešlo to tak hladce, jak jsem si myslela, že to půjde. Pak jsem si zašla do jednoho obchodu a koupila jsem si plechovou dózičku na gelovky. Takovou pěknou a byly ty dózičky rovnou tři. Tak jsem měla radost...
Večer jsem byla na mši svaté a radost mě přešla. Proč? Vyšla o tom další liturgická poznámka.
Ve čtvrtek opět práce. Děti se trochu zklidnily, takže to bylo relativně v pohodě. Ale stále je co zlepšovat...
Odpoledne jsem měla kurz. A docela jsem se těšila.
Seznámila jsem se s novými možnostmi do pracovích činností a do výtvarné výchovy. A sama jsem si vytvořila několik výrobků.
A začnu tím, co vznikl jako první. To byl zimní ptáček z papíru.
Pak jsem si zkoušela vyřezávat do plsti a pěnové gumy. A vzniklo z toho tohle.
Toto je plsť.... A trochu nechtěný omyl...
Opět plsť.
A toto je samolepící pěnová guma.
Vše je foceno mobilem.
Pak jsem úplně unavená a s odřeným nosem došla domů. Chtěla jsem původně jít do sboru, ale nešla jsem. Chytila jsem někde rýmu a za tři hodiny jsem posmrkala celý balíček kapesníků... Tak jsem radši zůstala doma.
V pátek mě čekala opět práce. Naštěstí jen čtyři hodiny. Pak jsem došla úplně znavená domů, dala si s mamkou kafíčko a šla na mši. Přede mší jsem ještě dostala knížečku. Ptala jsem se, jak jsem si to zasloužila, a bylo mi řečeno, jak pořád listuji ty žalmy.
Knížečka se jmenuje Do boje s růžencem aneb Jak se porazit a přitom vyhrát od Štěpána Smolena. Těším se, až se budu modlit Růženec...
Jinak liturgie probíhala v celku klidně a relativně i tak, jak by měla.
Po mši jsem šla do orchestru. Byly tam jen violy (já a můj kolega) a violoncella. Docela dost dobře jsem si zahrála. A hlavně mě to bavilo.
Večer jsem už jen odpočívala.
V sobotu dopoledne jsem uklízela a pekla. Na oslavu 15 let sboru, na kterou jsem se rozhodla přijít.
Odpoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. Vyhráli přes deset tisíc euro. Což není špatné.
Odpoledne jsem zasadila růžičky. Ty, které jsem dostala n červnu od dětí. Snad přes zimu nezmrznou. Pak jsem si vychutnala kávičku s rodinou.
Večer jsem šla na oslavu 15 let sboru. Užívala jsem si to. Byla jsem tam do deseti. Zpívalo se, pilo se, jedlo se a užívalo se.
V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala celkem dobře. Zjistila jsem, že bude drakiáda. Jenže já nemám draka. Tak jsem s bráchou sedla a vyrobila. Spíš brácha vyrobil. Já vytvořila ksichtík, ocas a třásně. Snad to poletí.
Odpoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. Vyhráli přes patnáct tisíc.
Kolem půl třetí jsem s bráchou vyrazila na Holák. Brácha vytáhl Fanouše, já Bumbara a lítali jsme.
Chudák Bumbal už toho má dost za sebou. Tady na fotce je jedno z těsných přistání.
Lítali jsme asi dvě hodiny. Něco málo jsem nafotila a natočila. Hlavně jak brácha lítal.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže přeji krásný další týden roku 2017.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené