Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

1.1.17

26.12.2016 - 1.1.2017

Tak je tu opět neděle, první v roce 2017. Tento článek však bude ještě přiřazen ke starému, již uplynulému roku. A co se dělo?
V pondělí jsem byla na mši. Užívala jsem si ji, protože byl Římský kánon. Jinak jsem den stávila doma.
V úterý jsem opět byla celý den doma. Myslím, že jsem nevystrčila ani nos. A taky jsem se učila. Zbývalo mi posledních pár otázek. Za den jsem zvládla myslím dvě.
Ve středu to bylo dalo by se říct stejné. Večer jsem šla na mši svatou. Liturgii jsem asi nějak moc nesledovala, a nebo tam nebyly extra věci, které bych si zapamatovala. Jo, měli jsme cizího varhaníka a hrál úžasně. Bylo latinské odrinarium a taky modlitba Páně.
Ve čtvrtek opět učení a návštěva. A také učení.
V pátek učení, návštěva a mše svatá ve Zbýšově. U nás byla mše svatá zrušena. Zazpívala jsem si žalm od ambonu. Ale liturgie byla nic moc.
V sobotu byl poslední den v roce. Samozřejmě jsem byla na mši svaté. Liturgie byla zajímavá, ale správná. Až na výběr orací a ferií. Byly z oktávu a při večerní mši už měly být ze začátku občanského roku. No nic. Teď už s tím nic neudělám.
Konec roku jsem nehodlala nějak extra slavit. Jen jsem chtěla být s přáteli a vidět ohňostroj. Což se mi oboje podařilo. Fotky z ohňostroje budou v galerii pod stejně pojmenovanou složkou. Už tam jsou fotky z historických slavností z ohňostroje.
Vydržela jsem až do půlnoci. Spát jsem šla asi v jednu.
V neděli jsem byla na mši svaté. Jak jinak v neděli, že? Liturgii jsem nějak nesledovala. Jen si vzpomínám na to, že navikulář si zase dělal co chtěl.
Odpoledne jsem byla doma. Venku byla pěkná zima, tak jsem odmítla někam jít. Místo toho jsem stihla kousek Pevnosti Boyard, kousek pohádky Jezerní královna a samozřejmě Hvězdnou bránu. A taky jsem se učila. Snad už se mi podařilo dokončit poslední otázku. Teď to všechno ještě dostat do hlavy.
A to bude asi všechno. tkže ještě jednou všem krásný první týden roku 2017.
Vaše Vanimaré

P.S.: Byla jsem šikovná a z klávesnice jsem si omylem skripty odloupla písmenko. Po určité době je musím znovu zacvaknout. Jinak funguje naprosto normálně.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené