Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

18.12.16

12.12. - 18.12.2016

Předposlední předvánoční týden je za námi. Už nám zbývá jen týden do slavnosti Narození Páně. A co se dělo?
V pondělí práce a učení. V úterý opět práce a pak Vánoce ve škole. Učení se nekonalo. Vánoce ve škole jsem si docela užila. Dostala jsem jeden moc krásný vzkaz od mých dětí. "Paní učitelko, jsme rádi, že vás máme." No nepotěšilo by vás to? Mě to potěšilo hrozně moc.
Ve středu opět práce, učení a mše svatá. Nic moc liturgicky, asi jako normálně. Nic zvláštního si nepamatuju.
Ve čtvrtek práce a učení. A v pátek dalo by se říct také. Odpoledne jsem teda ještě byla nakupovat. A nezapomněla jsem ani na mši a zkoušku s orchestrem.
A zapomněla jsem, že už byla druhá adventní preface, která se může používat až od 17. prosince. A ono bylo 16. Jeden den sem, jeden tam. Proč ne, že?
V sobotu jsem vstala relativně brzy. Asi v devět. Před polednem jsem šla ke svátosti smíření. A pak jsem strávila celé odpoledne v knížkách.
V neděli jsem byla na mši svaté. A už si ji neodpustím.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Trochu mě dneska překvalipo, že na stolku nebyly obětní dary. Asi někdo nechtěl jít. Budiž. Tak se šlo s konvičkami od abaku. Kdyby si aspoň ty konvičky trochu připravili. Proč je nesli s těmi víčky? Víčka mohla zůstat na abaku. U oltáře je k ničemu nepotřebují. Takže to bylo asi takhle. Ministrant šel s konvičkama, pěkně si je položil na oltář, což by neměl, sundal z nich víčka a teprve potom je podával knězi. Na oltář nepatří odkládat konvičky, natož víčka od nich.
LP.: Pak ještě byly dva misály.
Odpoledne jsem byla chvíli doma, vrhla jsem se na pečení a pak jsem si odkráčela pěkně do kostela na koncert.
Koncert jsem si docela užila. Ani moc zima mi nebyla. Hrála jsem jen s orchestrem Podzim od Antonia Vivaldiho, Largo od Dvořáka a Palladio od Jenkinse. Všechno dopadlo celkem dobře. Hlavně jsem všechno dohrála. Před posledním vystoupením jsem si uvědomila, že v orchestru hraju už jedenáct let. Toto letí ten čas. To je strašné.
Pak už byl večer a čas chystat se do práce.
Takže přeji všem krásný poslední předvánoční týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené