Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

27.11.16

21.11. - 27.11.2016

Opět neděle. Tento týden byl nějaký dlouhý, ale už je u konce. A co se dělo?
V pondělí práce a Hobit. Tentokrát celý. Čas začátku jsem si pěkné pohlídala. Už jsem pozapomněla, jak to všechno bylo.
V úterý opět práce a taky dodělávka posledního adventního věnce. A bude fotka.
Pak jsem šla na návštěvu.
Ve středu opět práce, zpěv s klavírem a odpočinek. Také jsem byla nakupovat. Sehnala jsem jeden vánoční dárek. Takže už mám dva. A zbytek zatím jen v myšlenkách.
Večer jsem byla na mši svaté. Byla zádušní, ale nechápu, proč se braly texty z pohřebních obřadů, když texty pro mše za zemřelé jsou v šestém lekcionáři. Jen nevím, zda v prvním nebo druhém.
Ve čtvrtek opět práce a odpočinek. A kafíčko.
V pátek práce, poslední den a radostná cesta domů. Odpoledne jsem šla na mši svatou. Liturgie probíhala tak, jak je u nás obvyklé. Večer jsem šla brzy spát.
V sobotu jsem vstávala krátce po páté ráno. V šest jsem šla na autobus a hurá do školy. Těšila jsem se. Cesta probíhala rozhodně klidněji, než posledně. Až na to, že mi bylo pěkně špatně v autobuse. Nevím, proč. Ale naštěstí jsem autobus nestavěla.
V Olomouci na mě čekala jedna hodina církevních dějin novověku a sedm hodin dogmatické teologie. Pan profesor přednášel bez přestávek, ale výuku nezkrátil. Pak jsem s ním ještě jela v tramvaji. Ta byla mimochodem dost nacpaná, což bylo velice nezvyklé.
Cesta zpět na pětce vzadu v autobuse byla celkem klidná. Špatně mi nebylo. Aspoň jedna cesta byla v klidu.
V neděli jsem byla na mši svaté. Začal advent, takže se změnila trochu liturgie. Nezpívá se Gloria a na začátku se žehnají adventní věnce.
V ohláškách jsem se velmi zaradovala. Příští neděli bude neděle adventní a žádné patrocinium. Hurá, aspoň tohle jsem vyhrála. Dalo by se to tak říct. Argument "vždycky to tak bylo" už nejspíš moc fungovat nebude.
Odpoledne jsem byla na rodinném posezení.
Pak už byl večer.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný první adventní týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené