Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.8.16

1.8. - 7.8.2016

Po celém dlouhém týdnu, který velmi rychle utekl, se opět ozývám. Prázdniny pomalu ubíhají a já se začínám obávat, že tento školní rok skončím doma. Ale to je ještě u Boha. Radši se podívejme kousek zpět.
V pondělí jsem balila. Večer jsem vyrazila směr kemp Fík v Náhořanech, kousek od Českého Krumlova. Nastal čas jet na vodu. Do kempu jsem dojela kolem jedenácté. Do půl dvanácté jsem měla postavený stan a byla jsem schopná zalehnout.
V úterý jsem autem s několika přáteli odjela směr Vyšší Brod a hurá půjčit loď a vyrazit směr kemp Fík. Plavba proběhla v pohodě. I když jsem jednu chvíli myslela, že asi umrznu. Byla jsem totiž neustále mokrá. To víte, když jsem jela jako háček a ten musí předpokládat, že bude po každé šlajsně mokrý. Do kempu jsme dorazili ještě za světla. Tak a hodně rychle se převléct do suchého a zahřát se.
Ve středu bylo docela chladno. Ani já, ani můj zadák jsme nechtěli jet. Tak jsme sbalili stan a vyrazili na pěší tůru do Českého Krumlova. Užila jsem si klidný a pohodvý den. A chvílemi mi byla zima i na suchu. Spala jsem v kempu ve Zlaté Koruně. Ve čtvrtek se jela poslední etapa. Ta nejklidnější. I když... mokrá jsem byla i tak. Plavba končila v Boršově v půjčovně. Tam jsme odevzdali loď a zašli si na oběd. A pak hurá domů. Cesta proběhla v pohodě.
V pátek už jsem byla celý den doma. Odpoledne jsem si zajela do Tesca a pak i na mši. Jela jsem pozdravit několik farníků do farnosti, kam jsem každou neděli vstávala v šest, abych mohla o půl osmé ministrovat při mši. Teď už to nejde. Autobus už tak pěkně nenavazuje. Nestíhala bych přípoj zpět a na další bych čekala dvě hodiny. Což je pro mě poslední dobou ztráta drahoceného času.
V sobotu jsem nevystrčila paty z domu. Ach jak se stydím. Ale četla jsem knížku k recenzi do školy a pak se věnovala i učení. A měla bych se začít věnovat se i filosofii a ne jen církevním dějinám. A už se těším na přednášky. Hlavně na liturgiku....
V neděli jsem byla na mši. Nic špatného mě nepraštilo do očí. Teda to, co se týká liturgie. Hurá sláva, Vanimaré neřeší liturgii. Chválím černé boty a třetí eucharistickou modlitbu.
Jen jsem trochu nepochopila ohlášky. Jedna farnost žádala druhou farnost, tu moji, požádala o finanční příspěvek na opravu. Trochu jsem nepochopila, proč si ta farnost nepodala nějakou žádost o dotaci. No, nepochopím.
Po obědě jsem nahrála na blog nějaké fotky z Rimini, Gabice Mare, San Maria a z cest.
Pak jsem se vrhla na četbu Dějin římské říše a na konec jsem usnula. Asi na dvě hodiny.
Po spánku kafi a zmrzlině jsem se opět vrhla na čtení.
A to bude pro dnešek asi všechno. Tak přeji krásný další týden roku 2016. Prázdniny se chýlí ke konci a za několik týdnů začíná škola a mě možná práce.
Vaše Vanimaré

P. S.: Poslouchala jsem u toho čtení také hit Rimini. I když brácha mi tvrdil, že ta písnička je už stará. Ale mě to co? Vůbec nevadí. Prostě se mi ta písnička líbí. I když na It is you (I have loved) nejspíš nemá. Ta zůstane na vrcholu.
Zde je odkaz na youtube. Prostě je to písnička, která má poutavou melodii a rytmus. I když já žádný rytmus v těle nejspíš nemám.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené