Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

17.7.16

11.7. - 17.7.2016

Tak je tu opět neděle. Další týden prázdnin za námi, ale nevadí.
V pondělí jsem společně s kolegyněmi vedly příměstský tábor. A bylo to super. Bylo teplo, tak jsme měly nachystané vodní aktivity. Nakonec jsem byla zlitá i já. Děti se trefily.
V úterý už to s počasím vypadalo hůře, ale nachystaný program proběhl s drobnými obměnami.
Ve středu opět zajímavý program. Bohužel si už pořádně nepamatuji, co bylo. Aha, vlastně děti měli připravit trasu pomocí fáborků s úkoly pro jiné družstvo. A pak měli projít poslepu pavoučí síť s předměty.
Ve čtvrtek byl naplánovaný celodenní výlet do Bonga v Brně. A bylo to dobře. Celý den bylo ošklivo a pršelo. A děti byly také spokojené. Osobně jsem Bongo prolezla celé a nejvíc mě bavila horolezecká stěna. Zvládla jsem dvě celé a ze třetí mi dvakrát chyběly do vrcholu asi dva metry. A to byla ta jednodušší. Večer jsem si nechala odvézt některé přebytečné věci. A pak byla bohoslužba slova. Nějak jsem liturgii nestíhala sledovat. Jen doxologie při collectě byla nějaká zvláštní.
V pátek už program pomalu končil. Po obědě a po svačince byl poklad. Pak jsem navštívila jednu paní, abych se rozloučila a pokračovala ve vyklízení bytu. A pak hurá domů.
V sobotu jsem se těšila, že budu dlouho spát a nic. O půl osmé jsem musela a pak už jsem nezabrala. Tak jsem vstala o půl deváté. Odpoledne jsem šla na pouť. Podívat se na stánky a tak, ale......... nic moc letos.
Odpoledne přijeli příbuzní. A večer bylo grilování, bohužel na elektrice, a k tomu vínko. A dali jsme si Izraelské. A bylo moc dobré.
V neděli jsem vstávala brzy. Šla jsem na ranní. A tu jsem si užila. Přemluvila jsem varhaníka, aby hrál místo Břízy Olejníka. Ten je krásnější. A zazpívala jsem si ho úplně sama. Jak ordinárium, tak žalm. A taky jsem trochu preludovala. A to se taky povedlo. Žalm jsem si užívala, protože byl Magnifikat. A ten já umím zpaměti, ale v této žalmové verzi jsou nějaké drobné odchylky v textu. Ale zpívala jsem sama, taže by tam nikdo případnou chybu nepostřehl.
Na druhou mši jsem šla také. A tam jsem odmítla dělat cokoli navíc. Jen jsem se věnovala liturgii.
Odpoledne jsem šla na požehnání. A nebrečela jsem u Te Deum. To se mi poslední dobou stávalo, že jsem brečela, ale už je to druhé Te Deum, u kterého jsem nebrečela. Jsem na sebe hrdá.
Po požehnání jsem razila do města na pouť. Ani na jednom kolotoči jsem se nepovozila. Neměla jsem s kým. A taky se mi tam zalíbily jedny šaty, ale jsou na mě trochu krátké. Bála bych se, že by mi bylo vidět až do krku a to já nechci. Tak jsem neutratila skoro ani korunu. Jediné, co jsem si koupila, byl pendrek. To už je tradice, že se koupit prostě musí.
A večer už jsem byla doma. A nic se mi nechtělo dělat. A měla bych si zjistit čísla knih a autobusy a vlaky na středu. A taky pomalu balit na vytouženou dovolenou.
A to bude pro dnešek asi všechno. Nevím, zda se ozvu příští týden. Dle toho, jak moc se mi bude chtít.
Tak přeji všem krásný další prázdninový týden roku 2016.
Vaše Vanimaré
P. S.: A musím moc moc moc pochválit výzdobu v kostele. Byla opravdu úchvatná. Dlouho jsem takovou krásnou výzdobu neviděla.
V.
P. P. S.: A je škoda, že letos nepřijel jeden známý jáhen, který by mě hned poslal na teologii.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené